Gasztronómiai díjeső a Hotel Divinus*****-nak

A Hotel Divinus***** szakácsa és cukrásztanulója arany- illetve bronzérmet szerzett az V. Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállításon.

'

A 2010. március 20.-án megrendezésre került Szolnoki V. Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállítás és versenyen, a D1 hideg konyhai artisztika kategóriában, a ház szakácsa, Kiss Norbert munkáját abszolút aranyéremmel jutalmazta a többek között Mile József, debreceni szakács világbajnok vezette zsűri. Cukrásztanuló kategóriában, a szálloda tanulója, Pásztor Zsanett  munkáját bronzéremmel jutalmazta a Móra Ferenc vezette cukrász zsűri.

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1.-én nyitotta meg kapuit Kelet- Magyarország és Debrecen első ötcsillagos szállodájaként 150 szobával és 29 zöld teraszos apartmannal. A szálloda a történelmi jelentőségű Nagyerdő kapujában helyezkedik el és sétatávolságnyira található a Belváros szívétől. A ház 2 étteremmel és egy mediterrán grill terasszal, valamint egy 850 négyzetméteres wellness centrummal és egy 800

négyzetméteren elhelyezkedő konferenciarészleggel várja a kikapcsolódásra vágyókat és az üzleti élet utazóit.

 

A Hotel Divinus a 2008-as év Legszebb Szálloda Szobája-díj nyertese volt ötcsillagos kategóriában, mely első helyezést ért el a közönség és a Magyar Szállodaszövetség értékelése alapján. A szálloda a 2009 év legjobb konferencia szállodája választáson a vidéki ötcsillagos szállodák kategóriájában Aranynap-díjat nyert.

'

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.