A 2010. március 20.-án megrendezésre került Szolnoki V. Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállítás és versenyen, a D1 hideg konyhai artisztika kategóriában, a ház szakácsa, Kiss Norbert munkáját abszolút aranyéremmel jutalmazta a többek között Mile József, debreceni szakács világbajnok vezette zsűri. Cukrásztanuló kategóriában, a szálloda tanulója, Pásztor Zsanett munkáját bronzéremmel jutalmazta a Móra Ferenc vezette cukrász zsűri.
A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1.-én nyitotta meg kapuit Kelet- Magyarország és Debrecen első ötcsillagos szállodájaként 150 szobával és 29 zöld teraszos apartmannal. A szálloda a történelmi jelentőségű Nagyerdő kapujában helyezkedik el és sétatávolságnyira található a Belváros szívétől. A ház 2 étteremmel és egy mediterrán grill terasszal, valamint egy 850 négyzetméteres wellness centrummal és egy 800 négyzetméteren elhelyezkedő konferenciarészleggel várja a kikapcsolódásra vágyókat és az üzleti élet utazóit.
A Hotel Divinus a 2008-as év Legszebb Szálloda Szobája-díj nyertese volt ötcsillagos kategóriában, mely első helyezést ért el a közönség és a Magyar Szállodaszövetség értékelése alapján. A szálloda a 2009 év legjobb konferencia szállodája választáson a vidéki ötcsillagos szállodák kategóriájában Aranynap-díjat nyert.
'