Gasztronómiai díjeső a Hotel Divinus*****-nak

A Hotel Divinus***** szakácsa és cukrásztanulója arany- illetve bronzérmet szerzett az V. Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállításon.

'

A 2010. március 20.-án megrendezésre került Szolnoki V. Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállítás és versenyen, a D1 hideg konyhai artisztika kategóriában, a ház szakácsa, Kiss Norbert munkáját abszolút aranyéremmel jutalmazta a többek között Mile József, debreceni szakács világbajnok vezette zsűri. Cukrásztanuló kategóriában, a szálloda tanulója, Pásztor Zsanett  munkáját bronzéremmel jutalmazta a Móra Ferenc vezette cukrász zsűri.

A Hotel Divinus***** 2008. augusztus 1.-én nyitotta meg kapuit Kelet- Magyarország és Debrecen első ötcsillagos szállodájaként 150 szobával és 29 zöld teraszos apartmannal. A szálloda a történelmi jelentőségű Nagyerdő kapujában helyezkedik el és sétatávolságnyira található a Belváros szívétől. A ház 2 étteremmel és egy mediterrán grill terasszal, valamint egy 850 négyzetméteres wellness centrummal és egy 800

négyzetméteren elhelyezkedő konferenciarészleggel várja a kikapcsolódásra vágyókat és az üzleti élet utazóit.

 

A Hotel Divinus a 2008-as év Legszebb Szálloda Szobája-díj nyertese volt ötcsillagos kategóriában, mely első helyezést ért el a közönség és a Magyar Szállodaszövetség értékelése alapján. A szálloda a 2009 év legjobb konferencia szállodája választáson a vidéki ötcsillagos szállodák kategóriájában Aranynap-díjat nyert.

'

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.