Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

A Tripadvisor nemrég publikált idei Travellers’ Choice Small & Boutique – Europe listáján a szálloda az előkelő kilencedik. helyen szerepel.

A Maison Bistro & Hotel korábban is elnyerte a Tripadvisor Best of the Best díját, 2022-ben a Romantic Hotels, 2023-ban pedig a Small Hotels kategóriában szerepelt Európa 25 legjobb szállodája között.

A szálloda minden csatornán magas szintet képvisel, a négy csillagos budapesti házak között egyedüliként, a Booking.com-on évek óta tartják 9,5 pontos értékelésüket. Emellett a Google-ön is büszkén viselik 4,9-es minősítésüket az 5 pontos skálán. A Bistro konyháját a Dining City vendégei nemrég Magyarország legjobb 5 konyhája közé választották.

"Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak, amelyet csapatunk immár hosszú évek óta megbízhatóan nyújt vendégeinknek. Örömünkre szolgál, hogy ismét öregbíthetjük Budapest hírnevét ezzel is hozzájárulva fővárosunk ismertségéhez"

-  mondta el Viczkó Attila, a ház igazgatója.

Maison Bistro & Hotel
Maison Bistro & Hotel
Fotó: Maison Bistro&Hotel Facebook oldala

Juhász Gábor, a szállodán felül a Búsuló Juhász Éttermet és a Promontor Kertvendéglőt is üzemeltető Castan Group ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy egyre több, a minőségi szolgáltatásokat és élményt kereső nemzetközi és magyar törzsvendég ragaszkodik a szállodához. "Mindez jó alapot ad a Budai Várban jelenleg is fejlesztés alatt álló, következő boutique hotelünk nyitásához" - tette hozzá.


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.