Hátrányos helyzetű gyermekeket támogat a Marriott

(Tudósítónktól) - Február hónapban személyenként egy euróval növeli az erre a célra létrehozott alap összegét a Budapest Hotel Marriott és a Courtyard by Marriott Budapest City Center az éttermében elfogyasztott ebédek, illetve vacsorák után.

A "World of Opportunities" névre keresztelt program során gyűjtött összeg Magyarországon - akárcsak Európa többi országában - az S.O.S. Gyermekfalvak számlájára kerül (a támogatás kedvezményezettje Nagy-Britanniában a The Prince's Trust Fairbridge jótékonysági alapítvány).

A "You Eat, We Give" (Ön fogyaszt, mi adakozunk) jótékonysági akció célja világszerte a fiatalok munkanélküliségének visszaszorítását segítő alap támogatása. Ennek keretében az európai Marriott szállodák hátrányos helyzetű fiatatloknak nyújtanak segítséget, hogy azok befuthassák a tehetségüknek megfelelő pályát.

"A Marriott elkötelezett a fiatalok, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása mellett - mondta Robert Grader, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója - Örülünk, ha vendégeink egy nagyszerű ebédet vagy vacsorát fogyasztanak el szállodáink éttermében, mert eközben támogatják a közösségünkben élő fiatalokat."

Kocsis Mária, a Budapest Marriott Értékesítési és Marketing Igazgatója elmondta, hogy az akció a februári hónapban kerül lebonyolításra, amely ugyan a budapesti szállodák esetében nem a legerősebb időszak, de a "You Eat, We Give" kampány Európa 256 Marriott szállodájában egyidejűleg zajlik, és több európai nagyvárosban ebben az időszakban is 70-80 százalékos kihasználtsággal üzemelnek a lánc hoteljei. Büszkén tette hozzá, hogy a budapesti szállodák éttermeiben a "külsős" vendégek száma igen magas, a Sunday Brunchok alkalmával szinte rendszeres a telt ház, nem egy esetben ilyenkor a rendezvénytermeket berendezik az ebédre érkezők számára.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Jávorszky Iván, az SOS Gyermekfalu Magyarország nemzeti igazgatója kiemelte, hogy a támogatás nem merül ki a közvetlen anyagi segítséggel, de tavalyi évben az S.O.S. Gyermekfalvak egyik kis lakója, aki szakácsként végzi tanulmányait, a Marriott Budapest konyháján tölthette el szakmai gyakorlatát.

A Vendég&Hotel kérdésére Rainer Sachau, a Marriott európai alelnöke elmondta, hogy a személyenkénti egy eurós hozzájárulás összege nem adódik hozzá a vendégek számlájához, az akció nem jár áremeléssel, ez kizárólag a szállodalánc árrésének terhére történik.

A tapasztalatok szerint a szállodák vendégei örömmel vesznek részt a kezdeményezésben, míg a több napra a hotelekbe érkező vendégek általában csak egy-két alkalommal keresik fel a szálloda éttermét, a többi alkalommal külső helyszínen étkeznek, az akció időszakában szívesebben maradnak a házon belül, és költik el ott ebédjüket, vacsorájukat.

A "World of Opportunities" program nem ér véget február utolsó napjával (de ahogy Robert Grader hozzátette, a szökőnap miatt egy nappal meghosszabbodik a "You Eat, We Give" akció), a Marriott szállodalánc folyamatosan biztosítja a támogatott alapítványokat, az év további időszakaiban is megszervezik az ezt célzó programjaikat.

Kolbe Gábor / Vendég&Hotel Online


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.