Hátrányos helyzetű gyermekeket támogat a Marriott

(Tudósítónktól) - Február hónapban személyenként egy euróval növeli az erre a célra létrehozott alap összegét a Budapest Hotel Marriott és a Courtyard by Marriott Budapest City Center az éttermében elfogyasztott ebédek, illetve vacsorák után.

A "World of Opportunities" névre keresztelt program során gyűjtött összeg Magyarországon - akárcsak Európa többi országában - az S.O.S. Gyermekfalvak számlájára kerül (a támogatás kedvezményezettje Nagy-Britanniában a The Prince's Trust Fairbridge jótékonysági alapítvány).

A "You Eat, We Give" (Ön fogyaszt, mi adakozunk) jótékonysági akció célja világszerte a fiatalok munkanélküliségének visszaszorítását segítő alap támogatása. Ennek keretében az európai Marriott szállodák hátrányos helyzetű fiatatloknak nyújtanak segítséget, hogy azok befuthassák a tehetségüknek megfelelő pályát.

"A Marriott elkötelezett a fiatalok, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása mellett - mondta Robert Grader, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója - Örülünk, ha vendégeink egy nagyszerű ebédet vagy vacsorát fogyasztanak el szállodáink éttermében, mert eközben támogatják a közösségünkben élő fiatalokat."

Kocsis Mária, a Budapest Marriott Értékesítési és Marketing Igazgatója elmondta, hogy az akció a februári hónapban kerül lebonyolításra, amely ugyan a budapesti szállodák esetében nem a legerősebb időszak, de a "You Eat, We Give" kampány Európa 256 Marriott szállodájában egyidejűleg zajlik, és több európai nagyvárosban ebben az időszakban is 70-80 százalékos kihasználtsággal üzemelnek a lánc hoteljei. Büszkén tette hozzá, hogy a budapesti szállodák éttermeiben a "külsős" vendégek száma igen magas, a Sunday Brunchok alkalmával szinte rendszeres a telt ház, nem egy esetben ilyenkor a rendezvénytermeket berendezik az ebédre érkezők számára.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Jávorszky Iván, az SOS Gyermekfalu Magyarország nemzeti igazgatója kiemelte, hogy a támogatás nem merül ki a közvetlen anyagi segítséggel, de tavalyi évben az S.O.S. Gyermekfalvak egyik kis lakója, aki szakácsként végzi tanulmányait, a Marriott Budapest konyháján tölthette el szakmai gyakorlatát.

A Vendég&Hotel kérdésére Rainer Sachau, a Marriott európai alelnöke elmondta, hogy a személyenkénti egy eurós hozzájárulás összege nem adódik hozzá a vendégek számlájához, az akció nem jár áremeléssel, ez kizárólag a szállodalánc árrésének terhére történik.

A tapasztalatok szerint a szállodák vendégei örömmel vesznek részt a kezdeményezésben, míg a több napra a hotelekbe érkező vendégek általában csak egy-két alkalommal keresik fel a szálloda éttermét, a többi alkalommal külső helyszínen étkeznek, az akció időszakában szívesebben maradnak a házon belül, és költik el ott ebédjüket, vacsorájukat.

A "World of Opportunities" program nem ér véget február utolsó napjával (de ahogy Robert Grader hozzátette, a szökőnap miatt egy nappal meghosszabbodik a "You Eat, We Give" akció), a Marriott szállodalánc folyamatosan biztosítja a támogatott alapítványokat, az év további időszakaiban is megszervezik az ezt célzó programjaikat.

Kolbe Gábor / Vendég&Hotel Online


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének

MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének 

Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.