Így most már a győri Romantik Hotel Schweitzerhoffal együtt két magyar tagja van a láncnak, amely Európa 12 országában 195 magántulajdonban lévő, történelmi múlttal rendelkező különleges szállodát, valamint éttermet tömörít. Mint Miklós Beatrix, a szálloda igazgatónője elmondta, nem tudták, mikor látogatott el hozzájuk az auditációhoz szükséges anonim vizsgálóbizottság, amelynek tagjai, mint később kiderült, két napot töltöttek náluk, és ők adták beleegyezésüket a látottak, tapasztaltak alapján a rangos cím viseléséhez. Ebben bizonyára szerepet játszott a kellemes, családias légkört árasztó, gyönyörű panorámával rendelkező háznál az is, hogy a konyhában Kalla Richard tevékenykedik, a Gundelben híressé vált Kalla Kálmán séf fia. 2500 eurónyi egyszeri belépési költséget kell még befizetni ahhoz, hogy a „Romantik” cím viselésére jogosult legyen a Hévízi-tó közelében fekvő 19 szobás ház. A minőséget a zsűri minden évben ellenőrzi majd.
Hévízi szálloda az elismert nemzetközi láncban
Augusztus 1-jén kapta meg az értesítést a hévízi négycsillagos Kis Helikon Hotel vezetősége arról, hogy öt éves munkájuk nemzetközi elismeréseként felvételt nyertek a Romantik Hotels & Restaurants-láncba.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.