Először Ungár Tamás elnök számolt be az aktuális kérdésekről: hogy áll a hivatalos zászló-projekt (jelenleg még nincs kész), lesz saját nyakkendőjük és sáljuk is a tagoknak, valamint a finn elnök közelgő budapesti látogatásáról is szó esett. Majd Mezey Tamás, a Danubius Hotels Group minőségügyi és vállalkozási igazgatója, az MSZSZ Minőségbiztosítási szekciójának vezetője a minőségirányítás kapcsán kiemelte, hogy nincs minőségi vendég, hanem a minőség kizárólag az elégedettséget szolgálhatja. Árvai Zoltán, a Hilton Budapest szálloda igazgatója, aki concierge-ként kezdte szállodai pályafutását, a jövő évi kilátásokkal kapcsolatban elmondta, jövőre 3-10 százalékos visszaesésre kell még számítani az európai szállodapiacon. A palota topgasztronómiát képviselő Promenade éttermében pedig - amelynek újdonsült gasztronómiai igazgatója Fábián Péter (Nosztalgia étterem) - ízelítőt kaphattak az aranykulcsosok a francia konyhafőnök (korábban a LouLou séfjeként volt ismert), Christophe Deparday szilveszterre kínált menüsorából. A díszvacsorán Bácsai-Nagy Ákos, a ház egyik tulajdonosa mutatta be a házat, amely Budapest egyik legizgalmasabb történetű épülete, egyben a Világörökség része, és újranyitása óta luxus szolgáltatású irodaházként funkcionál. (Társlapunk, a Vendég&Hotel online)
Hiány van a minőségi vendégből
Ez volt az egyik megállapítása a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének legutóbbi találkozójának, amelyet november 11-én a budai Lánchíd Palotában tartottak.

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás
Új név, új arculat, új lehetőségek.

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók
A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások
Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája
A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc
A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt
Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában
Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus
Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában
A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében
Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.