Először Ungár Tamás elnök számolt be az aktuális kérdésekről: hogy áll a hivatalos zászló-projekt (jelenleg még nincs kész), lesz saját nyakkendőjük és sáljuk is a tagoknak, valamint a finn elnök közelgő budapesti látogatásáról is szó esett. Majd Mezey Tamás, a Danubius Hotels Group minőségügyi és vállalkozási igazgatója, az MSZSZ Minőségbiztosítási szekciójának vezetője a minőségirányítás kapcsán kiemelte, hogy nincs minőségi vendég, hanem a minőség kizárólag az elégedettséget szolgálhatja. Árvai Zoltán, a Hilton Budapest szálloda igazgatója, aki concierge-ként kezdte szállodai pályafutását, a jövő évi kilátásokkal kapcsolatban elmondta, jövőre 3-10 százalékos visszaesésre kell még számítani az európai szállodapiacon. A palota topgasztronómiát képviselő Promenade éttermében pedig - amelynek újdonsült gasztronómiai igazgatója Fábián Péter (Nosztalgia étterem) - ízelítőt kaphattak az aranykulcsosok a francia konyhafőnök (korábban a LouLou séfjeként volt ismert), Christophe Deparday szilveszterre kínált menüsorából. A díszvacsorán Bácsai-Nagy Ákos, a ház egyik tulajdonosa mutatta be a házat, amely Budapest egyik legizgalmasabb történetű épülete, egyben a Világörökség része, és újranyitása óta luxus szolgáltatású irodaházként funkcionál. (Társlapunk, a Vendég&Hotel online)
Hiány van a minőségi vendégből
Ez volt az egyik megállapítása a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének legutóbbi találkozójának, amelyet november 11-én a budai Lánchíd Palotában tartottak.

Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg
Sok spanyol az ilyen rövid távú kiadásokat okolja a lakáshiány súlyosbodásáért.

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra
Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között
Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden
Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.

Átadták az idei Aranynap-díjakat
Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról
A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában
Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.