Először Ungár Tamás elnök számolt be az aktuális kérdésekről: hogy áll a hivatalos zászló-projekt (jelenleg még nincs kész), lesz saját nyakkendőjük és sáljuk is a tagoknak, valamint a finn elnök közelgő budapesti látogatásáról is szó esett. Majd Mezey Tamás, a Danubius Hotels Group minőségügyi és vállalkozási igazgatója, az MSZSZ Minőségbiztosítási szekciójának vezetője a minőségirányítás kapcsán kiemelte, hogy nincs minőségi vendég, hanem a minőség kizárólag az elégedettséget szolgálhatja. Árvai Zoltán, a Hilton Budapest szálloda igazgatója, aki concierge-ként kezdte szállodai pályafutását, a jövő évi kilátásokkal kapcsolatban elmondta, jövőre 3-10 százalékos visszaesésre kell még számítani az európai szállodapiacon. A palota topgasztronómiát képviselő Promenade éttermében pedig - amelynek újdonsült gasztronómiai igazgatója Fábián Péter (Nosztalgia étterem) - ízelítőt kaphattak az aranykulcsosok a francia konyhafőnök (korábban a LouLou séfjeként volt ismert), Christophe Deparday szilveszterre kínált menüsorából. A díszvacsorán Bácsai-Nagy Ákos, a ház egyik tulajdonosa mutatta be a házat, amely Budapest egyik legizgalmasabb történetű épülete, egyben a Világörökség része, és újranyitása óta luxus szolgáltatású irodaházként funkcionál. (Társlapunk, a Vendég&Hotel online)
Hiány van a minőségi vendégből
Ez volt az egyik megállapítása a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének legutóbbi találkozójának, amelyet november 11-én a budai Lánchíd Palotában tartottak.

Vezérigazgató-váltás a szántódi gyerekhotelben
Új vezérigazgató érkezett a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton élére. A szakember Peter Knollt váltja ebben a pozícióban.

Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett
Balatonfüred egyik ikonikus épülete, az egykori Rodostó-villa, Petit Bois Füred néven új életre kelt.

Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők
A nőnap és a sok napsütéssel beköszönő március meghozta az utazási kedvet a tavasz első hétvégéjére.

Hotelcsalót csíptek el Németországban
A düsseldorfi nő legalább száz alkalommal szállt meg szállodákban fizetés nélkül.

Megvan, mikor kezdődhet a Körszálló átépítése
És az is kiderült, mi lesz az egykori hotelből.

Jó reggelit!
Új gasztrokoncepció a Danubius Hotels-nél: minőség, fenntarthatóság és vendégfókusz a középpontban.

19,2 millió forint egy éjszakáért? Van, ahol ezt kifizetik
Manhattanben, különösen a Milliárdosok utcájának környékén, a luxus magától értetődő, de melyek a további népszerű célpontok?

Éves jelentés a berlini központú hostellánctól
Rekordévet zárt Európa legnagyobb hostelhálózata.

Egyedi brand tagja lesz ez a debreceni szálláshely
Az Accor megnyitja első Handwritten Collection szállodáját Magyarországon.

MSZÉSZ trendriport: januári vendégéjszakaszámok
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) januári trendriportja a KSH adatai alapján.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.