A török-svéd beruházásban épülő önálló butikhotelt igényes belsőépítészeti kialakítás, letisztult formák, közösségi tereit és szobáit is a keleti kényelem és dizájn jellemzi majd. A hétemeletes épület 97 szobájának mindegyikében minibár, hajszárító, laptop méretű széf, televízió, szélessávú internet-csatlakozás szolgálja a vendégek kényelmét. Egy-, illetve kétágyas, és egybenyitható standard szobákat, továbbá balkonos 27 négyzetméteres superior szobákat alakítanak ki a házban. A hetedik emeleten egy 50 négyzetméteres apartman is épül, gyönyörű kilátással. Nagy hangsúlyt fektetnek az energiatakarékos üzemeltetésre. A közösségi tereket is az egyszerűség, funkcionalitás, harmónia jegyében alakítják ki. A szálloda 80 fős mediterrán jellegű éttermében az a’la carte kínálat mellett a török és nemzetközi konyha remekei is fellelhetőek lesznek a szezonálisan változó étlapon, amelyhez széles borválaszték párosul. Az épület földszintjén, az utcára is nyitható lobby bár kínálatában kávékülönlegességek, kávéházi étkek szerepelnek. Az Átrium a szálloda közepén található multifunkciós helyiség, amely egybenyitható az étteremmel, de önálló rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A nyitást követően 200 fős konferencia kapacitást és rekreációs helyiséget alakítanak ki az alagsorban. A ház egész területén vezeték nélküli internetelérés biztosított, 24 órás portaszolgálat, business center biztosítja a zavartalan ügyintézést, a szálloda munkatársai autóbérlést, asztalfoglalást, városnézést, idegenvezetést, tolmácsolást, programszervezést is biztosítanak a vendégeknek.
Hotel Marmara: keleties hangulatú butikhotel
A tervek szerint jövő év elején nyitja meg kapuit a Hotel Marmara Budapest belvárosában. A Nagy Ignác utcában épülő keleties hangulatú butikhotelben közel 100 szoba várja majd a vendégeket.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.