így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája

Az évek múlásával egyre inkább egyértelművé válik, hogy a fenntarthatóság és a környezeti hatások figyelembe vétele nélkül ma már egy márka sem életképes. Ideje komolyan venni a környezeti és társadalmi felelősségét, és fenntartható üzleti gyakorlatokra törekedni.

A szállodaipari trendek alapján jól tetten érhető, hogy az átlagos szállóvendéget foglalkoztatja a fenntarthatóság ügye. Az ökológiai lábnyom csökkentését eredményező lehetőségek, például a környezetbarát szállodák iránt egyre fokozódik az érdeklődés. Ugyanez a helyzet a szépségiparban is. Bár a kozmetikai ipar – minden évben – 120 milliárd darab műanyag csomagolóanyaggal szennyezi a környezetet, mára már mindenki egyetért abban, hogy azok a módszerek és termékek, amelyek a szépséget szolgálják, nem árthatnak közben a természetnek. A két terület pedig sokszor támogatja egymást ebben a témában.

A több mint 40 hazai és nemzetközi díjjal is elismert Vintage Beauty és „Az év zöld szállodája” kitüntetéssel korábban elismert Thermal Hotel Visegrád**** kapcsolata nagy múltra tekint vissza, hiszen hazánk kiemelkedő szépségmárkája immár 6 éve szállítja a lakosztályok és  prémium szobák ajándékait, a wellness részlegen található lakossági termékeket és természetesen a hotel kozmetikájában található kezelések alapanyagait is.

 

Májustól azonban szintet léptek és az összes helyiségben, 56 szobában és 10 lakosztályban is jelen lesz a márka funkcionális tisztálkodó kozmetikumokkal, nem is akárhogyan! Naturix minősített natúr termékeket fejlesztettek, melyet újratölthető flakonba zártak és az ennek elhelyezésére alkalmas saját falikart is gyártottak. Az eredmény? Kevesebb szemét, kevesebb szállítási költség, kisebb ökológiai lábnyom.

10 000 vendégéjszaka, 30 000 db műanyag flakon

A szállodaipari trendek alapján jól tetten érhető, hogy az átlagos szállóvendéget foglalkoztatja a fenntarthatóság ügye
A szállodaipari trendek alapján jól tetten érhető, hogy az átlagos szállóvendéget foglalkoztatja a fenntarthatóság ügye
Fotó: Thermal Hotel Visegrád

 

„A termékek 99,5%-ban természetes összetételűek és dermatológiailag teszteltek, magyar fejlesztéssel és magyar gyártással készültek. Nem beszélve arról, hogy minimális csomagolásos rendszerrel és elhanyagolható logisztikai költséggel kerülnek szállításra, mely mind a környezeti terhelés minimalizálását szolgálják. Ha azzal számolunk, hogy átlagosan 10 000 vendégéjszaka van egy szállodában, és feltételezzük, hogy mindenhova jut 1 kis flakon tusológél, sampon és folyékony szappan, akkor ezzel az innovatív megoldással 30 000 db kis műanyag flakont tudunk kiváltani. És ez csak 1 szálloda.”

- mondta Szakonyi Eszter, a márka alapítója. „Innentől kezdve a szállodába látogatók a Vintage Beauty Purple Plum Folyékony Szappanjával és Vintage Beauty Purple Plum 2:1 sampon:tusológél termékével is találkozhatnak.” - tette hozzá.

Nemzetközi színvonalú lokális magyar márka

A Thermal Hotel Visegrád****superior számára már a kezdetektől fontos, hogy ne csak a tökéletes kikapcsolódáshoz biztosítsa a legjobb feltételeket, hanem mindenki közös jövőjére is fókuszáljanak, így rendkívül elkötelezettek a fenntarthatóság mellett. Nem véletlenül nyertek díjat is ebben a kategóriában: az Utazó Magazin „Az év zöld szállodája” kitüntetéssel ismerte el fenntarthatósági törekvéseiket.

Thermal Hotel Visegrád
Thermal Hotel Visegrád
Fotó: Thermal Hotel Visegrád

„Saját erőfeszítéseinken túl az is fontos számunkra, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akik szintén elkötelezettek a környezetbarát megoldások mellett. Erről szerencsére nemcsak mi gondolkodunk így. Azt látjuk, hogy a turizmusban is kiemelten fontos céllá vált a fenntarthatóság, egyre több szálláshely helyezi előtérbe a zöld megoldásokat. A Thermal Hotel Visegrád****superior számára lényeges, hogy ezen a területen is trenddiktáló legyen, és olyan környezetbarát lehetőségekkel járhassunk élen, amelyekre méltán lehetünk büszkék. A Vintage Beauty környezetbarát törekvéseinek, finom termékeinek és a pozitív visszajelzéseknek ismeretében büszkén és örömmel fűzzük szorosabbra az együttműködést a jól ismert kozmetikai márkával.” - nyilatkozta Nagy-Bándli Zsófia a hotel stratégiai igazgatója.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.