Jó reggelit!

Gasztronómiai koncepciót váltott a Danubius Hotels – új reggeli kínálatuk bemutatóján mi is jelen lehettünk.

 

A Danubius Hotels (DH) szállodalánc a vendéglátás legújabb trendjeihez igazodva teljesen új gasztronómiai koncepciót teremtett. A helyi beszállítók termékeire építő, egészségtudatos, kézműves alapanyagokat előtérbe helyező kínálat nemcsak a jelenlegi elvárásoknak felel meg, hanem az ESG-szabályozásokra is előre tekintve alakítja a vendéglátás jövőjét a jelenben.

 Ízelítő a kínálatból
Ízelítő a kínálatból
Fotó: Danubius Hotels/Tamás Pál

Papdi László, a Danubius Hotels F&B igazgatója a Danubius Hotel Heliában tartott bemutatón ismertette a megújult reggeli koncepciót, valamint mesélt szakmai pályafutásáról is. Karrierje egy rövidnek induló londoni tapasztalatszerzéssel indult, amely végül 14 éven át tartó nemzetközi munkává alakult – több kontinens, számos ország, majd Japán volt az utolsó állomás, ahonnan végül hazatért Magyarországra. Az egyik ötcsillagos Mellow Mood szállodában dolgozott executive séfként, mielőtt a Danubius Hotels felkérte az F&B igazgatói pozícióra.

Mint mondta, a megbízás rendkívül izgalmas kihívást jelentett:

a szállodaláncnál zajló nagyszabású fejlesztések és átalakítások részeként az ország összes egységében teljes mértékben újra kellett gondolni a gasztronómiai kínálatot. Az első lépés a reggeliztetés reformálása volt, amelyhez egy belső felmérés eredményeit használták fel.

A csapatával közösen kialakított új koncepció legfontosabb elemei:

• Minőségi pékáruk a cégcsoporton belüli kutatás eredményeire alapozva

• Magyar vaj a speciális vajadagolókban, hogy a vendégek helyi alapanyagokat fogyaszthassanak

• Prémium kávé a reggelinél is, külön figyelmet fordítva a női vendégek igényeire

• Magasabb minőségű narancslé, amely a férfi vendégek kívánságai alapján került a kínálatba

A koncepciót egy 2024 őszén végzett vendégelégedettségi kutatás is megerősítette, amelyet a Danubius Hotels budapesti szállodáiba érkező külföldi vendégek körében végeztek. Fabriczki Petra, a szállodalánc kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a felmérésből egyértelműen kiderült:

a vendégek számára a nap legfontosabb étkezése a reggeli. Az értékelt termékek közül a minőségi pékáruk, a prémium kávé és a narancslé szerepelt az első helyeken, de a helyi ízek és alapanyagok iránti igény is kiemelkedő volt.

A vendégigények folyamatos változására reagálva a DH újabb szintet lépett a gasztronómiai kínálat terén. A bemutatón kiderült, hogy Papdi László és csapata a reggeliztetés és a rendezvénykínálat reformja során kiemelt figyelmet fordított az ételérzékenységgel élő vendégekre is:

ennek eredményeként a szállodalánc minden egységében elérhetővé váltak a kiváló minőségű gluténmentes pékáruk.

Papdi László a megújult pékárukínálattal
Papdi László a megújult pékárukínálattal
Fotó: Danubius Hotels/Tamás Pál

Egy magyar kézműves manufaktúra, a Serfőző Gluten Free Bakery termékei kerültek a reggelizőasztalokra és a különféle események, rendezvények vendéglátásába. A márka alapítója, Serfőző Márti már tíz éve van jelen a gluténmentes piacon, és az általa készített édes és sós finomságok mostantól a szállodalánc minden tagjában megtalálhatóak.

Nemcsak a pékáruk terén történt jelentős változás: a süteménykínálat is teljes átalakuláson megy keresztül. A kreatív tervezés és az innováció Rezneki Zoltán, a lánc központi cukrászatának vezetőjének kreativitását, több évtizedes hozzáértését dicséri.

Tizennégy új sütemény kerül a vitrinekbe, köztük laktózmentes és egyéb allergénmentes változatok is. Mivel a cukrászatunk központi rendszerben működik, ezt az új választékot a szállodalánc minden egységében biztosítani tudjuk

– meséli Rezneki Zoltán.

Fenntartható reggeliztetés: okosmegoldások és hulladékcsökkentés

A DH új szemléletet vezet be a reggeliztetés terén, amely nemcsak a vendégélményt javítja, hanem a fenntarthatóságot is szem előtt tartja. Az F&B igazgatója a bemutató során végigkalauzolta a meghívottakat a reggeliztető szigeteken, és megosztotta, milyen innovációk teszik hatékonyabbá és környezetkímélőbbé az étkeztetést.

A több tárat tartalmazó vajadagoló, benne penge választja le az adott mennyiséget - mosogatógéppel tisztán tartható
A több tárat tartalmazó vajadagoló, benne penge választja le az adott mennyiséget - mosogatógéppel tisztán tartható
Fotó: Danubius Hotels/Tamás Pál

Az egyik kiemelt újdonság a speciális vajadagoló, amely kiküszöböli a kis kiszerelésű vajak csomagolásából származó hulladékot. Hasonló elven működik a Nutella-adagoló is, amely minimalizálja az eldobott csomagolóanyagok mennyiségét. De a Danubius ennél is tovább ment: az élelmiszer-hulladék újrahasznosításán dolgoznak, hogy az ételmaradékokból granulátum készülhessen, amely később biodízel üzemanyagként hasznosulhat.

Digitális büfétáblák és adatvezérelt reggeliztetés

A fenntarthatósági szempontok mellett a digitalizáció is kiemelt szerepet kapott a fejlesztések során. A reggelizőpultoknál törés- és vízálló digitális büfétáblák sorakoznak, amelyek valós időben friss információkat nyújtanak az ételekről a vendégek számára. Ezzel a Danubius már most alkalmazkodik ahhoz a digitális átálláshoz, amelyet a szállodaipar számára 2026. január 1-jén hatályba lépő ESG-törvény fog előírni.

A technológiai újításoknak azonban itt sincs vége: a szállodalánc olyan intelligens rendszeren dolgozik, amely lehetővé teszi a konyha számára, hogy pontos adatokat kapjon arról, hány vendég tartózkodik a reggeliző térben, hányan fejezték már be az étkezést, és hányan érkeznek még a szobáikból. Ez a valós idejű adatelemzés nemcsak a szolgáltatások gördülékenységét javítja, hanem segít optimalizálni az ételek előkészítését, csökkentve ezzel a pazarlást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.
Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels

Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels 

Magyarország piacvezető független szállodaüzemeltetője öt szakembert léptetett elő értékesítési csapatában.
A mátrai erdő mélyén rejtőző vendégházat díjazott az Alvásszövetség

A mátrai erdő mélyén rejtőző vendégházat díjazott az Alvásszövetség 

Először kapott egy vendégház Alvásbarát Kiválóság Díjat.
Ilyenek a foglalási előrejelzések a március 15-i hétvégére

Ilyenek a foglalási előrejelzések a március 15-i hétvégére 

A nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz a hétvégén a belföldi utazás is.
Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett

Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett 

Balatonfüred egyik ikonikus épülete, az egykori Rodostó-villa, Petit Bois Füred néven új életre kelt.
A nemzetközi szállodalánc Európa-szerte egyre hangsúlyosabban van jelen

A nemzetközi szállodalánc Európa-szerte egyre hangsúlyosabban van jelen 

A Novotel számos új európai egységét nyitja 2025-ben. Mutatjuk, hol milyen házat nyit a nemzetközi szállodalánc.
1300 éves a világ legrégebbi szállodája

1300 éves a világ legrégebbi szállodája 

Japánban található a világ legrégebbi szállodája, amely a mai napig működik: ez a Nishiyama Onsen Keiunkan, amelyet 705-ben alapítottak.
Vezérigazgató-váltás a szántódi gyerekhotelben

Vezérigazgató-váltás a szántódi gyerekhotelben 

Új vezérigazgató érkezett a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton élére. A szakember Peter Knollt váltja ebben a pozícióban.
Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők

Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők 

A nőnap és a sok napsütéssel beköszönő március meghozta az utazási kedvet a tavasz első hétvégéjére.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.