Jó reggelit!

Gasztronómiai koncepciót váltott a Danubius Hotels – új reggeli kínálatuk bemutatóján mi is jelen lehettünk.

 

A Danubius Hotels (DH) szállodalánc a vendéglátás legújabb trendjeihez igazodva teljesen új gasztronómiai koncepciót teremtett. A helyi beszállítók termékeire építő, egészségtudatos, kézműves alapanyagokat előtérbe helyező kínálat nemcsak a jelenlegi elvárásoknak felel meg, hanem az ESG-szabályozásokra is előre tekintve alakítja a vendéglátás jövőjét a jelenben.

 Ízelítő a kínálatból
Ízelítő a kínálatból
Fotó: Danubius Hotels/Tamás Pál

Papdi László, a Danubius Hotels F&B igazgatója a Danubius Hotel Heliában tartott bemutatón ismertette a megújult reggeli koncepciót, valamint mesélt szakmai pályafutásáról is. Karrierje egy rövidnek induló londoni tapasztalatszerzéssel indult, amely végül 14 éven át tartó nemzetközi munkává alakult – több kontinens, számos ország, majd Japán volt az utolsó állomás, ahonnan végül hazatért Magyarországra. Az egyik ötcsillagos Mellow Mood szállodában dolgozott executive séfként, mielőtt a Danubius Hotels felkérte az F&B igazgatói pozícióra.

Mint mondta, a megbízás rendkívül izgalmas kihívást jelentett:

a szállodaláncnál zajló nagyszabású fejlesztések és átalakítások részeként az ország összes egységében teljes mértékben újra kellett gondolni a gasztronómiai kínálatot. Az első lépés a reggeliztetés reformálása volt, amelyhez egy belső felmérés eredményeit használták fel.

A csapatával közösen kialakított új koncepció legfontosabb elemei:

• Minőségi pékáruk a cégcsoporton belüli kutatás eredményeire alapozva

• Magyar vaj a speciális vajadagolókban, hogy a vendégek helyi alapanyagokat fogyaszthassanak

• Prémium kávé a reggelinél is, külön figyelmet fordítva a női vendégek igényeire

• Magasabb minőségű narancslé, amely a férfi vendégek kívánságai alapján került a kínálatba

A koncepciót egy 2024 őszén végzett vendégelégedettségi kutatás is megerősítette, amelyet a Danubius Hotels budapesti szállodáiba érkező külföldi vendégek körében végeztek. Fabriczki Petra, a szállodalánc kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a felmérésből egyértelműen kiderült:

a vendégek számára a nap legfontosabb étkezése a reggeli. Az értékelt termékek közül a minőségi pékáruk, a prémium kávé és a narancslé szerepelt az első helyeken, de a helyi ízek és alapanyagok iránti igény is kiemelkedő volt.

A vendégigények folyamatos változására reagálva a DH újabb szintet lépett a gasztronómiai kínálat terén. A bemutatón kiderült, hogy Papdi László és csapata a reggeliztetés és a rendezvénykínálat reformja során kiemelt figyelmet fordított az ételérzékenységgel élő vendégekre is:

ennek eredményeként a szállodalánc minden egységében elérhetővé váltak a kiváló minőségű gluténmentes pékáruk.

Papdi László a megújult pékárukínálattal
Papdi László a megújult pékárukínálattal
Fotó: Danubius Hotels/Tamás Pál

Egy magyar kézműves manufaktúra, a Serfőző Gluten Free Bakery termékei kerültek a reggelizőasztalokra és a különféle események, rendezvények vendéglátásába. A márka alapítója, Serfőző Márti már tíz éve van jelen a gluténmentes piacon, és az általa készített édes és sós finomságok mostantól a szállodalánc minden tagjában megtalálhatóak.

Nemcsak a pékáruk terén történt jelentős változás: a süteménykínálat is teljes átalakuláson megy keresztül. A kreatív tervezés és az innováció Rezneki Zoltán, a lánc központi cukrászatának vezetőjének kreativitását, több évtizedes hozzáértését dicséri.

Tizennégy új sütemény kerül a vitrinekbe, köztük laktózmentes és egyéb allergénmentes változatok is. Mivel a cukrászatunk központi rendszerben működik, ezt az új választékot a szállodalánc minden egységében biztosítani tudjuk

– meséli Rezneki Zoltán.

Fenntartható reggeliztetés: okosmegoldások és hulladékcsökkentés

A DH új szemléletet vezet be a reggeliztetés terén, amely nemcsak a vendégélményt javítja, hanem a fenntarthatóságot is szem előtt tartja. Az F&B igazgatója a bemutató során végigkalauzolta a meghívottakat a reggeliztető szigeteken, és megosztotta, milyen innovációk teszik hatékonyabbá és környezetkímélőbbé az étkeztetést.

A több tárat tartalmazó vajadagoló, benne penge választja le az adott mennyiséget - mosogatógéppel tisztán tartható
A több tárat tartalmazó vajadagoló, benne penge választja le az adott mennyiséget - mosogatógéppel tisztán tartható
Fotó: Danubius Hotels/Tamás Pál

Az egyik kiemelt újdonság a speciális vajadagoló, amely kiküszöböli a kis kiszerelésű vajak csomagolásából származó hulladékot. Hasonló elven működik a Nutella-adagoló is, amely minimalizálja az eldobott csomagolóanyagok mennyiségét. De a Danubius ennél is tovább ment: az élelmiszer-hulladék újrahasznosításán dolgoznak, hogy az ételmaradékokból granulátum készülhessen, amely később biodízel üzemanyagként hasznosulhat.

Digitális büfétáblák és adatvezérelt reggeliztetés

A fenntarthatósági szempontok mellett a digitalizáció is kiemelt szerepet kapott a fejlesztések során. A reggelizőpultoknál törés- és vízálló digitális büfétáblák sorakoznak, amelyek valós időben friss információkat nyújtanak az ételekről a vendégek számára. Ezzel a Danubius már most alkalmazkodik ahhoz a digitális átálláshoz, amelyet a szállodaipar számára 2026. január 1-jén hatályba lépő ESG-törvény fog előírni.

A technológiai újításoknak azonban itt sincs vége: a szállodalánc olyan intelligens rendszeren dolgozik, amely lehetővé teszi a konyha számára, hogy pontos adatokat kapjon arról, hány vendég tartózkodik a reggeliző térben, hányan fejezték már be az étkezést, és hányan érkeznek még a szobáikból. Ez a valós idejű adatelemzés nemcsak a szolgáltatások gördülékenységét javítja, hanem segít optimalizálni az ételek előkészítését, csökkentve ezzel a pazarlást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.