Ki lesz az év ifjú szállodása?

A Magyar Szállodaszövetség Dr. Menyhárt Lajos Alapítványa pályázatot hirdet „AZ „ÉV IFJÚ SZÁLLODÁSA"  DR. MENYHÁRT LAJOS DÍJ elnyerésére.

A pályázat célja: A szakmában kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal szakember elismerése.

Az alapítványi elismerést minden évben, maximum kettő, 35 év alatti személy kaphatja meg. Közülük az egyiknek Budapesten, a másiknak a fővároson kívül kell dolgoznia.

FELTÉTELEK:
• felsőfokú szakmai végzettség
• két középfokú nyelvvizsga
• kimagasló szakmai teljesítmény
• pozitív attitűd
• vendég- és minőségközpontú szemlélet
• példamutató, etikus magatartás
• kezdeményezőkészség, fogékonyság az újdonságokra
• aktív részvétel új munkatársak betanításában, képzésében

Kiválasztás és jelölés: Szállodai vezetők (nem kizárólag szállodaigazgatók) és közvetlen felettesek javaslatára. A pályázathoz mellékelendő a szálloda igazgatójának indoklással ellátott pozitív vagy negatív véleményezése és három vezető és/vagy munkatárs támogató aláírása.

Elbírálás: A díjat a beérkezett pályázatok alapján a Magyar Szállodaszövetség Dr. Menyhárt Lajos Alapítványának kuratóriuma és a Szállodaszövetség elnöke ítéli oda, a beérkezési határidőt követően 15 napon belül.

A pályázatok beküldési határideje: 2008. október 30.

DÍJÁTADÁS: A díj a fiatal szakemberek számára díszoklevéllel és egy speciális továbbfejlődési és továbbképzési lehetőséggel jár. Az elismerés ünnepélyes átadására minden évben a Magyar Szállodaszövetség őszi Közgyűlésén kerül sor.

A pályázatokat a Magyar Szállodaszövetség, 1123 Budapest, Jagelló út 1-3. címre kell postán elküldeni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.