Klasszis TopDesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Somlyai Zoltánt, a BDPST Group Hotel Management igazgatóját idei versenyünk zsűritagjai között köszönthetjük. Kíváncsiak voltunk, az elismert szállodai szakember hogyan vélekedik a verseny fontos eleméről, a designról a vendégvárás területén.  

 

A design, a nívós belsőépítészet, az elegáns, vendégbarát belső tér ma akár versenyeszköz is lehet. Ön szerint mennyire értékelik, és egyáltalán számít-e a vendégeknek a szálláshelyek, vendéglátóhelyek belső terei?

Úgy gondolom, hogy minden olyan design elem, ami a piacon az adott projektet „megkülönbözteti” a többitől, az előnyt jelenthet. Ilyen a design is. Az, hogy ez a foglaltságban vagy az átlagárban jelenik-e meg hangsúlyosabban - az a célcsoporttól függ. Ha egy szálloda vagy egy étterem ad magára, időnként vált, akár stílust is, alkalmazkodva ahhoz a környezethez, ahol működik, illetve a vállalkozást vezető menedzsment stratégiai, illetve gasztro koncepciójához.

Vajon adottak-e ma ehhez a feltételek Magyarországon?  Elképzelhető, hogy a megvalósítás akadálya a mostani, gazdaságilag bizonytalan helyzet?

A piac diktál. Így amennyiben az adott ház nem követi a szükséges termék megújulást, akkor bizony könnyen lemaradhat. A jelenlegi gazdasági körülmények mindenkinek egyformák, ami sajnos nem kedvez egy design által vezérelt megújulásnak. Az viszont különbséget tesz a piaci résztvevők között, hogy az adott szálloda vagy étterem mikor lát lehetőséget a designváltásban, amivel piaci előnyt tud szerezni.       

Mennyire tartja fontosnak az olyan megmérettetéseket, mint a Klasszis TopDesign verseny?

Egy ilyen megmérettetésben kapott díj marketing előnyt jelenthet, és ezzel mindenképp élni kell.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.
A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca

A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca 

Itthon akár háromszor annyiba is kerülhet a kisállatunk nyaralása, mint Európa más városaiban.
Változás a nemzetközi szállodaláncnál

Változás a nemzetközi szállodaláncnál 

Megújította nevét és vállalati identitását az AccorInvest.
Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE

Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE 

A sors ismétli önmagát. A június 13-án történtekre reagált a ház tulajdonos-igazgatója.
Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján

Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján 

2025-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Aria Hotel Budapest.
Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel

Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel 

A korábbi Expo Congress Hotel felújításából született az Expo Tower.
Nem panaszkodhatnak a szállodások az idei pünkösdi hosszú hétvégére

Nem panaszkodhatnak a szállodások az idei pünkösdi hosszú hétvégére 

A június eleji hosszú hétvégén 45 százalékkal több vendég szállt meg a Balatonnál, mint tavaly, közölte a Visit Hungary.
Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.