Klasszis TopDesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Somlyai Zoltánt, a BDPST Group Hotel Management igazgatóját idei versenyünk zsűritagjai között köszönthetjük. Kíváncsiak voltunk, az elismert szállodai szakember hogyan vélekedik a verseny fontos eleméről, a designról a vendégvárás területén.  

 

A design, a nívós belsőépítészet, az elegáns, vendégbarát belső tér ma akár versenyeszköz is lehet. Ön szerint mennyire értékelik, és egyáltalán számít-e a vendégeknek a szálláshelyek, vendéglátóhelyek belső terei?

Úgy gondolom, hogy minden olyan design elem, ami a piacon az adott projektet „megkülönbözteti” a többitől, az előnyt jelenthet. Ilyen a design is. Az, hogy ez a foglaltságban vagy az átlagárban jelenik-e meg hangsúlyosabban - az a célcsoporttól függ. Ha egy szálloda vagy egy étterem ad magára, időnként vált, akár stílust is, alkalmazkodva ahhoz a környezethez, ahol működik, illetve a vállalkozást vezető menedzsment stratégiai, illetve gasztro koncepciójához.

Vajon adottak-e ma ehhez a feltételek Magyarországon?  Elképzelhető, hogy a megvalósítás akadálya a mostani, gazdaságilag bizonytalan helyzet?

A piac diktál. Így amennyiben az adott ház nem követi a szükséges termék megújulást, akkor bizony könnyen lemaradhat. A jelenlegi gazdasági körülmények mindenkinek egyformák, ami sajnos nem kedvez egy design által vezérelt megújulásnak. Az viszont különbséget tesz a piaci résztvevők között, hogy az adott szálloda vagy étterem mikor lát lehetőséget a designváltásban, amivel piaci előnyt tud szerezni.       

Mennyire tartja fontosnak az olyan megmérettetéseket, mint a Klasszis TopDesign verseny?

Egy ilyen megmérettetésben kapott díj marketing előnyt jelenthet, és ezzel mindenképp élni kell.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.