Klasszis TopDesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Somlyai Zoltánt, a BDPST Group Hotel Management igazgatóját idei versenyünk zsűritagjai között köszönthetjük. Kíváncsiak voltunk, az elismert szállodai szakember hogyan vélekedik a verseny fontos eleméről, a designról a vendégvárás területén.  

 

A design, a nívós belsőépítészet, az elegáns, vendégbarát belső tér ma akár versenyeszköz is lehet. Ön szerint mennyire értékelik, és egyáltalán számít-e a vendégeknek a szálláshelyek, vendéglátóhelyek belső terei?

Úgy gondolom, hogy minden olyan design elem, ami a piacon az adott projektet „megkülönbözteti” a többitől, az előnyt jelenthet. Ilyen a design is. Az, hogy ez a foglaltságban vagy az átlagárban jelenik-e meg hangsúlyosabban - az a célcsoporttól függ. Ha egy szálloda vagy egy étterem ad magára, időnként vált, akár stílust is, alkalmazkodva ahhoz a környezethez, ahol működik, illetve a vállalkozást vezető menedzsment stratégiai, illetve gasztro koncepciójához.

Vajon adottak-e ma ehhez a feltételek Magyarországon?  Elképzelhető, hogy a megvalósítás akadálya a mostani, gazdaságilag bizonytalan helyzet?

A piac diktál. Így amennyiben az adott ház nem követi a szükséges termék megújulást, akkor bizony könnyen lemaradhat. A jelenlegi gazdasági körülmények mindenkinek egyformák, ami sajnos nem kedvez egy design által vezérelt megújulásnak. Az viszont különbséget tesz a piaci résztvevők között, hogy az adott szálloda vagy étterem mikor lát lehetőséget a designváltásban, amivel piaci előnyt tud szerezni.       

Mennyire tartja fontosnak az olyan megmérettetéseket, mint a Klasszis TopDesign verseny?

Egy ilyen megmérettetésben kapott díj marketing előnyt jelenthet, és ezzel mindenképp élni kell.

 

 

Forrás: Turizmus Online


NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.
Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels

Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels 

Magyarország piacvezető független szállodaüzemeltetője öt szakembert léptetett elő értékesítési csapatában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.