Klasszis TopDesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Somlyai Zoltánt, a BDPST Group Hotel Management igazgatóját idei versenyünk zsűritagjai között köszönthetjük. Kíváncsiak voltunk, az elismert szállodai szakember hogyan vélekedik a verseny fontos eleméről, a designról a vendégvárás területén.  

 

A design, a nívós belsőépítészet, az elegáns, vendégbarát belső tér ma akár versenyeszköz is lehet. Ön szerint mennyire értékelik, és egyáltalán számít-e a vendégeknek a szálláshelyek, vendéglátóhelyek belső terei?

Úgy gondolom, hogy minden olyan design elem, ami a piacon az adott projektet „megkülönbözteti” a többitől, az előnyt jelenthet. Ilyen a design is. Az, hogy ez a foglaltságban vagy az átlagárban jelenik-e meg hangsúlyosabban - az a célcsoporttól függ. Ha egy szálloda vagy egy étterem ad magára, időnként vált, akár stílust is, alkalmazkodva ahhoz a környezethez, ahol működik, illetve a vállalkozást vezető menedzsment stratégiai, illetve gasztro koncepciójához.

Vajon adottak-e ma ehhez a feltételek Magyarországon?  Elképzelhető, hogy a megvalósítás akadálya a mostani, gazdaságilag bizonytalan helyzet?

A piac diktál. Így amennyiben az adott ház nem követi a szükséges termék megújulást, akkor bizony könnyen lemaradhat. A jelenlegi gazdasági körülmények mindenkinek egyformák, ami sajnos nem kedvez egy design által vezérelt megújulásnak. Az viszont különbséget tesz a piaci résztvevők között, hogy az adott szálloda vagy étterem mikor lát lehetőséget a designváltásban, amivel piaci előnyt tud szerezni.       

Mennyire tartja fontosnak az olyan megmérettetéseket, mint a Klasszis TopDesign verseny?

Egy ilyen megmérettetésben kapott díj marketing előnyt jelenthet, és ezzel mindenképp élni kell.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.