Kollégium és szálloda egyben: tíz éves a debreceni Campus Hotel

Kilencezer egyetemi hallgató és 25 ezer szállóvendég – tíz évvel ezelőtt, 2005 augusztusában nyitotta meg kapuit Debrecenben a Campus Hotel.

A Campus Hotel az első olyan egyetemi kollégium volt hazánkban, amely magántőke bevonásával épült – már kezdetektől azzal a szándékkal, hogy megmérettesse magát a turisztikai piacon is. A 17 ezer m2 alapterületű, két épületből álló, 930 férőhelyes hotel a nyári szünidőben kereskedelmi szálláshelyként, szállodaként várja a városba érkező turistákat, míg a szorgalmi időszakban kollégiumként működik. Itt az egyetemi hallgatók is ugyanazokat a versenyképes szolgáltatásokat kapják, mint a turisták: a belépéskor modern recepció fogadja a vendégeket, a kényelmes és jól felszerelt szobák mellett van mosoda, kávézó, bowling bár, olasz étterem, több sportpálya és a hotel legújabb fejlesztéseként egy ezer kötetes könyvtár is.

„Óriási kihívás és boldogság volt a semmiből megteremteni egy ilyen egyedülálló diákszállót. Korábbi tapasztalatok nélkül kellett kialakítani a működést, és jó látni a pozitív eredményeket.” – hangsúlyozta az évforduló kapcsán Gönczi Zsuzsanna, a Campus Hotel Zrt. vezérigazgatója.

A Campus Hotel az elmúlt tíz évben több mint kilencezer diák otthonául szolgált, a kollégiumi helyekért minden évben többszörös a túljelentkezés, a nyári szezonban pedig évről évre nagyobb a vendégforgalom, eddig csaknem 25 ezer turistát fogadtak. 2005 óta számos nemzetközi sport- és vallási esemény, valamint konferencia hivatalos szálláshelye volt a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán elhelyezkedő hotel. A Campus Hotel mellett ma már további három egyetemi diákszálló működik hasonló irányelvek mentén a College Hostels márkanév alatt Debrecenben.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.