Kollégium és szálloda egyben: tíz éves a debreceni Campus Hotel

Kilencezer egyetemi hallgató és 25 ezer szállóvendég – tíz évvel ezelőtt, 2005 augusztusában nyitotta meg kapuit Debrecenben a Campus Hotel.

A Campus Hotel az első olyan egyetemi kollégium volt hazánkban, amely magántőke bevonásával épült – már kezdetektől azzal a szándékkal, hogy megmérettesse magát a turisztikai piacon is. A 17 ezer m2 alapterületű, két épületből álló, 930 férőhelyes hotel a nyári szünidőben kereskedelmi szálláshelyként, szállodaként várja a városba érkező turistákat, míg a szorgalmi időszakban kollégiumként működik. Itt az egyetemi hallgatók is ugyanazokat a versenyképes szolgáltatásokat kapják, mint a turisták: a belépéskor modern recepció fogadja a vendégeket, a kényelmes és jól felszerelt szobák mellett van mosoda, kávézó, bowling bár, olasz étterem, több sportpálya és a hotel legújabb fejlesztéseként egy ezer kötetes könyvtár is.

„Óriási kihívás és boldogság volt a semmiből megteremteni egy ilyen egyedülálló diákszállót. Korábbi tapasztalatok nélkül kellett kialakítani a működést, és jó látni a pozitív eredményeket.” – hangsúlyozta az évforduló kapcsán Gönczi Zsuzsanna, a Campus Hotel Zrt. vezérigazgatója.

A Campus Hotel az elmúlt tíz évben több mint kilencezer diák otthonául szolgált, a kollégiumi helyekért minden évben többszörös a túljelentkezés, a nyári szezonban pedig évről évre nagyobb a vendégforgalom, eddig csaknem 25 ezer turistát fogadtak. 2005 óta számos nemzetközi sport- és vallási esemény, valamint konferencia hivatalos szálláshelye volt a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán elhelyezkedő hotel. A Campus Hotel mellett ma már további három egyetemi diákszálló működik hasonló irányelvek mentén a College Hostels márkanév alatt Debrecenben.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.