Kollégium és szálloda egyben: tíz éves a debreceni Campus Hotel

Kilencezer egyetemi hallgató és 25 ezer szállóvendég – tíz évvel ezelőtt, 2005 augusztusában nyitotta meg kapuit Debrecenben a Campus Hotel.

A Campus Hotel az első olyan egyetemi kollégium volt hazánkban, amely magántőke bevonásával épült – már kezdetektől azzal a szándékkal, hogy megmérettesse magát a turisztikai piacon is. A 17 ezer m2 alapterületű, két épületből álló, 930 férőhelyes hotel a nyári szünidőben kereskedelmi szálláshelyként, szállodaként várja a városba érkező turistákat, míg a szorgalmi időszakban kollégiumként működik. Itt az egyetemi hallgatók is ugyanazokat a versenyképes szolgáltatásokat kapják, mint a turisták: a belépéskor modern recepció fogadja a vendégeket, a kényelmes és jól felszerelt szobák mellett van mosoda, kávézó, bowling bár, olasz étterem, több sportpálya és a hotel legújabb fejlesztéseként egy ezer kötetes könyvtár is.

„Óriási kihívás és boldogság volt a semmiből megteremteni egy ilyen egyedülálló diákszállót. Korábbi tapasztalatok nélkül kellett kialakítani a működést, és jó látni a pozitív eredményeket.” – hangsúlyozta az évforduló kapcsán Gönczi Zsuzsanna, a Campus Hotel Zrt. vezérigazgatója.

A Campus Hotel az elmúlt tíz évben több mint kilencezer diák otthonául szolgált, a kollégiumi helyekért minden évben többszörös a túljelentkezés, a nyári szezonban pedig évről évre nagyobb a vendégforgalom, eddig csaknem 25 ezer turistát fogadtak. 2005 óta számos nemzetközi sport- és vallási esemény, valamint konferencia hivatalos szálláshelye volt a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán elhelyezkedő hotel. A Campus Hotel mellett ma már további három egyetemi diákszálló működik hasonló irányelvek mentén a College Hostels márkanév alatt Debrecenben.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.