Megmenekült a gyulai Park Hotel!

Mint ismeretes, a Civis Hotel évek óta küzd anyagi gondokkal. A számos szállodával – köztük a debreceni Aranybika - rendelkező vállalat a rossz gazdálkodásának köszönhetően került a tönk szélére. Egyes hírek szerint a Park Hotel bezárása is szóba került az utóbbi időben, nagy kárt okozva ezzel a gyulai idegenforgalomnak. A hotelt több befektető kívánta megvásárolni és sok, nem szállodai funkcióval ruházta volna fel a belföldi és számos külföldi érdeklődő - tudatta a Vendég&Hotel Online-nal az új befektető.

Szerencsére gyulai kézbe került a Park Hotel. Olyan ember kezébe, aki negyven éve ebben a hotelben kezdte szakmai pályafutását, és az itt eltöltött húsz év alatt bejárta a szakmai ranglétra minden fokát. Végül üzletvezetőként hagyta el a szállodát és nyitott saját vállalkozás irányába. Megvásárolta az utca másik végén található, akkor még romos kiskocsmát, a Halászcsárdát. Időt, energiát nem kímélve, tégláról-téglára építette fel – feleségével közösen - a ma már Hotel Halászcsárdaként működő vendéglátóhelyet, és a 22 szobás hotelt. A csárda halászleve nem csak országhatáron belül híres, hanem sokan számos más országból csak ezért a halászléért jönnek Gyulára - tájékoztatta lapunkat az új befektető.

Fodor Sándor szakmaisága, tudása és Gyula város iránt táplált elkötelezettsége garancia arra, hogy a Park Hotel egy megújult, vendégbarát és a partnereivel korrekt viszonyt ápoló szálloda legyen. Ezzel is öregbítve Gyula hírnevét, munkahelyeket teremtve és megtartva egy olyan régióban, ahol nagy gondot okoz a munkanélküliség problémája.

Természetesen Fodor Úr ezt sem egymaga viszi véghez. A család ebben az esetben is nagy segítségére van. A már felnőtt két gyermeke is maximálisan kiveszi a részét a munkából. Krisztina a szállodát igazgatja, Csaba az étterem vezetésében jeleskedik. Szép és követendő példát mutatva a társadalomnak a család fontosságáról és annak szépségéről.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.