Megnyílt a Termálhotel Martfű

Július 11-én nyitotta meg kapuit a háromcsillagos Termálhotel Martfű.

'
A szálloda a 13 hektáron elterülő Martfűi Egészség és Rekreációs Központ beruházásának második lépéseként épült meg. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott dr. Bakonyi Péter, a település polgármestere és Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. igazgatóságának elnöke. A tulajdonos-üzemeltető Toma-Bau Zrt. 500 millió forint összértékű beruházásához 200 millió forint ROP-os támogatást nyert, a többi saját forrás. A kétemeletes klimatizált szálloda 44 szobájában összesen 100 ággyal fogad vendégeket. A standard kétágyas, négyágyas és superior szobák mellett négy akadálymentesített szobát is kialakítottak. A szobák többsége egybenyitható. A szállodában egy 70 fős konferenciaterem és egy 100 fő befogadására alkalmas, nemzetközi konyhát kínáló étterem várja a vendégeket.
A projekt harmadik fázisában a gyógyfürdő és az uszoda felújítása zajlik, amely várhatóan jövő nyáron nyitja meg újra kapuit új és kibővülő szolgáltatásokkal. A beruházás kivitelezéséhez pályázati forrásokra is számítanak. A nyolc medencéből álló komplexumot úgy szeretnék kialakítani, hogy a wellness- és fitneszszolgáltatásokat igénylő szállóvendégek, az idelátogató fürdővendégek, a vízipólósok és a szinkronúszók igényeit egyaránt kielégítsék. Ezért egy 33 méter hosszú és 4 méter mély trambulinnal és galériával kiegészülő úszómedencét építenek, a gyógymedence két külön víztérre oszlik majd, a fürdő és a szálloda között pedig fedett folyosó teszi majd kényelmessé a közlekedést.'

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.