Az Angliában és Wales-ben működő Institute of Chartered Accountants szakértői több pontban foglalták össze a szállodáknak szánt tanácsaikat. Ezek a következők: a szállodák felejtsék el a hosszútávú pénzügyi tranzakciókat, vizsgálják felül, hogy a hiteleik valóban a legkedvezőbbek-e, ha van rá forrás, és a tőkét fel tudnák használni fejlesztésre, fontolják meg, nem érdemes-e visszafizetniük a hosszú távú hiteleiket. Ha vannak részvényeseik, állpodjanak meg velük arról, hogyan kaphatnak készpénz-injekciót. Szüntessék meg a szükségtelen költségeket, állítsák le azokat a beruházásokat, amelyek nem teremtenek értéket – ez lehet egyszerű, de előfordulhat az is, hogy újra kell definiálni az üzlet alaptevékenységét. Meg kell vizsgálni, érdemes-e külső munkaerővel e ellátni az IT és a humán erőforrás-kezelést. Meg kell próbálkozni az állandó költségek csökkentésével is. Ha kisebb a foglaltság, a munkát is ritkábban szakítják félbe. Kérdés az is, megfelelő-e a hotel pozícionálása? Relevánsak-e az üzenetek és eljutnak-e a célcsoporthoz? (www.hotelsmag.com)
Mit tehet egy szálloda nehéz gazdasági helyzetben?
Egy angol pénzügyi tanácsadó cég vendéglátással és turizmussal foglalkozó csoportja azt ajánlja a szállodáknak: a mostani gazdasági helyzetben ne dugják a homokba a fejüket, hanem lépjenek.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.