Nyugat-afrikai stílusú hotel nyílik Felsőtárkányban

Már épül a Bükkben, Felsőtárkányban a Bambara Hotel első üteme. A fejlesztés keretében egy négycsillagos, szolgáltatásaiban és építészeti jellemzőiben is a nyugat-afrikai hangulatot idéző tematikus szálloda készül, melynek nyitása várhatóan 2011 augusztus elején lesz.

A projektkoncepció kialakításában nagy szerepet játszott az egerszelóki Shiraz Hotel több éves sikeres működésének példája. Ráadásul egy új, minőségében és szolgáltatási színvonalában a Shiraz Hotek koncepcióval megegyező, de más hangulatvilágra és szolgáltatáskínálatra építkező tematikus szálloda kialakítását az egerszalóki szálloda vendégkörének igényei is generálták. Az ő véleményüket egy kérdőíves felmérés segítségével kérték ki, a válaszokat pedig felhasználták az új szálloda tervezése során. A szállodafejlesztés Egertől 10 km távolságra, Felsőtárkány közigazgatási határain belül, a Bükk hegység környezetében, egy teljes közműellátottsággal bíró, természetvédelmi terület által határolt 4 hektáros erdős területen valósul meg, amely a településtől viszonylag elzártan helyezkedik el, főútról azonban megfelelő úton elérhető. Az első ütemben a szálloda épületében 54 erkélyes szobaegység kap helyet, amely 66 szobaként hasznosítható, 176 férőhelyes kapacitással. A szállodában készül továbbá egy mozgatható falakkal öt teremre szétválasztható, 300 fő befogadására alkalmas konferenciarész, és szükség szerint egybenyitható étterem, bár, továbbá az épület alsó szintjén wellness kezelők, egy különleges afrikai fürdőház, wellness-részleg, a tetőteraszon wellness tér és bár. A fejlesztés keretében megépülő Bamara Hotel egyéni vendégköre számára extrém és szabadidős programokat, rekreációs, wellness és szépségápolási szolgáltatásokat fog kínálni, míg a vállalati ügyfélkör számára csapatépítő outdoor és indoor programokat szervez. A szálloda üzemeltetését a Mesés Shiraz Hotelt üzemeltető Shiraz Team Kft. fogja végezni, a Shirazban megszerzett tapasztalatokra építve.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.