Passzívház panzió Csongrádon

Szeptemberben kezdenék egy új, passzívház-technológiával épített panzió kialakítását Csongrád központjában. Kása Istvánék már csak az önkormányzat egyetértésére várnak - írja a Délmagyar.

A korábban kizárólag autós oktatással és kereskedelemmel foglalkozó Turbó Kft. új területen is kipróbálja magát – tájékoztatta a Délmagyart Kása István és Kása Judit, a vállalkozás ügyvezetői. Panziót és éttermet építenének Csongrád szívében, méghozzá a többnyire magánházaknál alkalmazott passzívház-technológiával.

– Tavaly tavasszal született az ötlet. A cég megvásárolta a Kert vendéglőt és fejleszteni szerettünk volna, de később úgy döntöttünk: az elavult épület renoválása helyett inkább újat emelünk – tájékoztattak a vállalkozás ügyvezetői. – Felkeltette az érdeklődésünket a passzívház-technológia. Igaz, hogy mintegy 20 százalékkal magasabbak lesznek a költségek, de egy ilyen épületben nem kell hagyományos hűtés- és fűtésrendszert kialakítani.

A kalandpark mellett épül fel a környezetbarát épület – magyarázza Kása Judit.

A cég vezetői elmondták, mivel nem találtak megfelelő pályázati lehetőséget, saját erőből fedezik az építkezést. A kétszintes, összesen 360 négyzetméteres panzió nem automatikusan, hanem német szakemberek műszaki vizsgálata alapján kaphat passzívház-minősítést. Ha elkészül, 3 új munkahelyet biztosíthatnak a csongrádiaknak.

– Jelenleg azt várjuk, hogy az önkormányzatnál rábólintsanak a terveinkre. Bízunk abban, hogy szeptember 15-én elkezdhetjük az építkezést, és decemberre már a mi városunk büszkélkedhet az ország egyetlen ilyen technológiával készült közösségi épületével – közölték Kásáék. (Délmagyar)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.