Patinás múlt, és jelenkori elegancia

Veszprém egyetlen háromcsillagos szállodája, a Gizella Hotel*** és Étterem ott áll, ahol a város történelmi központja és természeti szépségeinek legmegkapóbb csodái, a vár tövében található Séd patak és a Benedek hegy találkoznak.

A több mint 200 éves épületben a múlttól örökölt patinás miliő ötvöződik korunk természetes eleganciájával.

Az eredetileg XVIII. századi, barokk stílusú műemléképület mintha csak a veszprémi jelképeket gyűjtené maga köré. Egyik oldalon a Viadukt két ívére, a másikon pedig a falak mentén csörgedező patakra és a kerítésen túl magasodó hegyre látni. A szálloda mellett ostromlépcső vezet fel a vár ódon, hangulatos utcáihoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk.

A szállodát tulajdonosai 2002-ben nyitották. A pusztulásra ítélt, ódon falak feltámasztásához a Regionális Fejlesztés Operatív Program nyújtott pályázati támogatást. A beruházásnak köszönhetően a már sokat megélt épület új szerepet kapott. 22 modernül berendezett szobával és egyedi hangulatot árasztó, 3 részből álló boltíves étteremmel nyitotta meg kapuit az ide látogatók előtt. A szálloda teljes területe akadálymentesített, így a kerekes székkel érkező vendégek nem csupán a számukra kialakított lakosztályt, de az éttermet is probléma mentesen tudják megközelíteni. A 70 fős étterem mellett a páratlan hangulatú terasz nyújt kellemes helyszínt a gasztronómiai élményekre vágyóknak.

2006-ban ismét pályázati támogatással a létesítmény egy gyönyörű, körpanorámás, légkondicionált, modern technikával felszerelt 150 fős rendezvényteremmel és parkolóval bővült.

Tudva azt, hogy az előrelépés lehetősége mindig a fejlesztésben rejlik, a tulajdonosok ebben az évben ismét beruházásba kezdtek. A bővítés most a szállodai szobákat érinti. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül a KDOP-2009.2.1.2/B-09-2009-0006 számon elnyert pályázat segítségével új szolgáltatásokkal és 6db új szobával újul meg.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.