Patinás múlt, és jelenkori elegancia

Veszprém egyetlen háromcsillagos szállodája, a Gizella Hotel*** és Étterem ott áll, ahol a város történelmi központja és természeti szépségeinek legmegkapóbb csodái, a vár tövében található Séd patak és a Benedek hegy találkoznak.

A több mint 200 éves épületben a múlttól örökölt patinás miliő ötvöződik korunk természetes eleganciájával.

Az eredetileg XVIII. századi, barokk stílusú műemléképület mintha csak a veszprémi jelképeket gyűjtené maga köré. Egyik oldalon a Viadukt két ívére, a másikon pedig a falak mentén csörgedező patakra és a kerítésen túl magasodó hegyre látni. A szálloda mellett ostromlépcső vezet fel a vár ódon, hangulatos utcáihoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk.

A szállodát tulajdonosai 2002-ben nyitották. A pusztulásra ítélt, ódon falak feltámasztásához a Regionális Fejlesztés Operatív Program nyújtott pályázati támogatást. A beruházásnak köszönhetően a már sokat megélt épület új szerepet kapott. 22 modernül berendezett szobával és egyedi hangulatot árasztó, 3 részből álló boltíves étteremmel nyitotta meg kapuit az ide látogatók előtt. A szálloda teljes területe akadálymentesített, így a kerekes székkel érkező vendégek nem csupán a számukra kialakított lakosztályt, de az éttermet is probléma mentesen tudják megközelíteni. A 70 fős étterem mellett a páratlan hangulatú terasz nyújt kellemes helyszínt a gasztronómiai élményekre vágyóknak.

2006-ban ismét pályázati támogatással a létesítmény egy gyönyörű, körpanorámás, légkondicionált, modern technikával felszerelt 150 fős rendezvényteremmel és parkolóval bővült.

Tudva azt, hogy az előrelépés lehetősége mindig a fejlesztésben rejlik, a tulajdonosok ebben az évben ismét beruházásba kezdtek. A bővítés most a szállodai szobákat érinti. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül a KDOP-2009.2.1.2/B-09-2009-0006 számon elnyert pályázat segítségével új szolgáltatásokkal és 6db új szobával újul meg.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.