Sikerrel zajlott a Danubius Gourmet Rallye

A napokban került megrendezésre a Danubius Gourmet Rallye, melynek a szállodacsoport Classic Collection házai és a Hilton Budapest adtak helyet.

Horváth Éva, Dombóvári Vanda, István Dániel és a Csillag születik sztárjai, Vásáry André, Veres Róbert és Csikó Szabolcs a négyfogásos ünnepi menü minden egyes fogását rendhagyó módon a főváros más és más gyönyőrű, klasszikus éttermében költötte el, amiről a sajtó is tudósított. A vendégeknek a rallye egyes etapjait megadott időn belül kellett teljesíteniük, de ez természetesen nem ment az élvezeti érték rovására. Mózes Péter, a mirror Café & Restaurant konyhafőnöke ajánlásával az első fogás Chef Vendégváró falatkák, azaz hidegen kínált libamája friss fügével, ropogós malac császár, hawaii fekete sós vaj frissen sütött péksüteményekkel és ciabatta kenyérszeletekkel volt, melyet a paprika krémleves követett házilag gyúrt parajos túrós raviolival. A meleg előételt a Danubius Hotel Gellért szervírozta, Péntek Tamás konyhafőnök confitált balatoni fogas filét készített tormás mángolddal és sült céklamártással - melyet Várnai Adrienn és ifj. Berki Béla operett ízelítője kísért. A 3. etap pedig igazán rally-s hangulatúra sikerült, ugyanis a Hilton Budapest ICON éttermében Ifj. Tóth János, hétszeres magyar ralibajnok is csatlakozott a mezőnyhöz, és Juhász István konyhafőnök finomságát, a borjúgerinc filét zöldspárgával, burgonya mille feuille-el, hagymadzsemmel és szarvasgombás vermutmártással szolgálták fel. Az utolsó helyszín, a Danubius Grand Hotel Margitsziget chefje, Kovács Ferenc a „Margitszigeti álom” desszertet ajánlotta befejezésképpen, amelyben az eper, csokoládé és grillázs domináltak. Ifj. Kállai Ernő és zenekara pedig dalra fakasztották Vásáry Andrét, és táncra bírták Csikó Szabolcsot. Persze a harmadik "Kis csillag" sem maradt ki a produkciók sorából, ő a 16 személyes Lincoln Navigátor luxus-limuzinban rögtönzött rap-ben foglalta össze gondolatait az estéről.


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének

MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének 

Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.