Szigorú zsűrizést követően választotta ki éttermi borait a Danubius

2011. március 4-én a Hilton Budapest szállodában került megrendezésre az immár hagyományosnak számító Danubius Wine Selection verseny.

A zsűriben a szállodalánc szakemberei mellett neves meghívott borszakértők is részt vettek, többek között Alkonyi László a Borbarát magazin főszerkesztője, Módos Péter, a borakadémia korábbi elnöke, Jakabbffy László, az Alabárdos étterem korábbi tulajdonosa.

130 tételből vak kóstolással, 100 pontos rendszerben került kiválasztásra az a 18 bor, amely 2011. áprilisától szerepel a Danubius Hotels Group minden magyarországi szállodájának borlapján. A legmagasabb pontszámot a Németh-féle, 2007-es évjáratú Virághegyi Kékfrankos érte el.

A kiválasztott borok az alábbiak:

Mátrai Chardonnay (Bárdos) 2009

Dörgicsei Olaszrizling (Pántlika) 2009

Neszmélyi Sauvignon Blanc (Szöllösi) 2009

Nagyrédei Pinot Grigio (Bárdos) 2010

Neszmélyi Cserszegi Fűszeres (Szöllösi) 2009

Tokaji Furmint ( Tokaj Kereskedőház) 2010

Kunsági Kékfrankos Rosé (Frittmann) 2010

Egri Merlot (Egri Korona Borház) 2008

Villányi Cabernet Sauvignon-Merlot Spicc (Vylyan) 2008

Szekszárdi Kadarka (Mészáros) 2009

Virághegyi Kékfrankos (Németh) 2007

Szekszárdi Pinot Noir (Mészáros) 2009

Villányi Portugieser (Wunderlich) 2010

Szekszárdi Bikavér (Aranyfürt) 2007

Szekszárdi Cabernet Franc (Mészáros) 2007

Villányi Cuvée (Jekl) 2007

Tokaji Szamorodni édes (Gundel) 2001

Tokaji Aszú 3 Puttonyos (Gundel) 2004


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.