Szigorú zsűrizést követően választotta ki éttermi borait a Danubius

2011. március 4-én a Hilton Budapest szállodában került megrendezésre az immár hagyományosnak számító Danubius Wine Selection verseny.

A zsűriben a szállodalánc szakemberei mellett neves meghívott borszakértők is részt vettek, többek között Alkonyi László a Borbarát magazin főszerkesztője, Módos Péter, a borakadémia korábbi elnöke, Jakabbffy László, az Alabárdos étterem korábbi tulajdonosa.

130 tételből vak kóstolással, 100 pontos rendszerben került kiválasztásra az a 18 bor, amely 2011. áprilisától szerepel a Danubius Hotels Group minden magyarországi szállodájának borlapján. A legmagasabb pontszámot a Németh-féle, 2007-es évjáratú Virághegyi Kékfrankos érte el.

A kiválasztott borok az alábbiak:

Mátrai Chardonnay (Bárdos) 2009

Dörgicsei Olaszrizling (Pántlika) 2009

Neszmélyi Sauvignon Blanc (Szöllösi) 2009

Nagyrédei Pinot Grigio (Bárdos) 2010

Neszmélyi Cserszegi Fűszeres (Szöllösi) 2009

Tokaji Furmint ( Tokaj Kereskedőház) 2010

Kunsági Kékfrankos Rosé (Frittmann) 2010

Egri Merlot (Egri Korona Borház) 2008

Villányi Cabernet Sauvignon-Merlot Spicc (Vylyan) 2008

Szekszárdi Kadarka (Mészáros) 2009

Virághegyi Kékfrankos (Németh) 2007

Szekszárdi Pinot Noir (Mészáros) 2009

Villányi Portugieser (Wunderlich) 2010

Szekszárdi Bikavér (Aranyfürt) 2007

Szekszárdi Cabernet Franc (Mészáros) 2007

Villányi Cuvée (Jekl) 2007

Tokaji Szamorodni édes (Gundel) 2001

Tokaji Aszú 3 Puttonyos (Gundel) 2004


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.