Születésnapot ünnepelt a Hotel Zara

Az első születésnap alkalmából, az egykori Hungária Fürdő és Continental Szálló területén felépített négycsillagos superior hotel partnereivel emlékezett meg az elmúlt egy évről.

A Continental Hotel Budapest méltó utódja az egykor a Dohány utca ékességeként számon tartott fürdő- és szállodakomplexumnak. A fennmaradt írásos és képi anyagoknak, illetve az építészek és restaurátorok precíz munkásságának köszönhetően, a Hungária Fürdő és a Continental Szálló újjáéledt a Budapest legújabb design szállodájában.

Mi sem tanúsíthatja ezt méltóbb módon, mint az elmúlt egy év sikerei, díjai – Podmaniczky díj, Az év szállodafejlesztése, Best of Budapest: legjobb új négycsillagos szálloda és legjobb új étterem (ARAZ), WORLDHOTELS: Legjobb Marketing Integrációs díj és Deluxe minősítés. Géher Zoltán, szállodaigazgató köszöntő beszédében kiemelte, hogy az elmúlt 365 nap átlagfoglaltsága 69,4% volt, és nemcsak foglaltság tekintetében, hanem az egy kiadható szobára jutó árbevételben is jóval a versenytársak felett teljesített a szálloda, amire mindannyian nagyon büszkék.

Géher Zoltán megköszönte a partnerek bizalmát, támogatását és rugalmasságát, hiszen a siker csak velük együtt volt elérhető.

Ezt követően a vendégek megismerhették a Mazen Al Ramahit, a szálloda tulajdonosát és a szálloda vezetőit.

Mivel egy szállodában nem látni a kulisszák mögé, egy kisfilm készült a szálloda életéről, mely nagy sikert aratott a partnerek között.

A köszöntő beszéd után az ARAZ Étteremben folytatódott az este, ahol Barka Áron chef de cuisine köszöntött mindenkit, és egy-két érdekes számadattal szolgált az éttermi fogyasztásra vonatkozóan. Néhány számadat: 197.140 db tojás, 8077 kg csirke 17 t kávé, 33.842 t zöldség és 20 t gyümölcs, Sunday Brunchon 744 fő vett részt és 118.094 fő reggelizett az ARAZ-ban. A vendégek ezek után az elmúlt év legnépszerűbb ételeiből kaphattak ízelítőt.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.