Ugyanis a Veres Pálné Gimnázium francia tagozatos 11. osztályának kihelyezett francia óráját tartották a nyári szünet előtti utolsó tanítási napján a Le Meridien Budapest hotelben – nem mindennapi órát, nem mindennapi körülmények között. A francia sajtokról tartott számukra előadást Gérard Poulard, neves sajtmester, és természetesen a sajtokról tartott elméleti anyagot a gyakorlatban is bemutatta: olyan eleganciával kínálta a fiataloknak a közel 100 féle sajtot, amit magával hozott, mintha Manhattan legelőkelőbb ékszerboltjában egy gyémántköves gyűrűt mutatna vételre dúsgazdag vevőjének az eladó. A diákok különben igencsak hálás közönségnek számítottak, sorban tüntették el a franciahon különböző vidékeiről való finomságokat. A szálloda executive chefje, Laurent Vandenameele meg is jegyezte: „Először furcsállottuk a kérést, hogy nálunk legyen egy budapesti iskola franciaórája, de most, hogy látom, hallom ezeket a fiatalokat, milyen folyékonyan kérdezik franciául a mestert, és milyen hálás közönségnek számítanak, már nagyon örülök, hogy helyet adtunk e nem mindennapi kihelyezett tanórának.”
Tanítási óra a Le Meridienben
Farmer, trikó, tornacipő, hátizsák – nem éppen egy ötcsillagos szállodába való holmik, azonban mivel gimnazista diákok hordják, ezért érthető.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.