Tengeri akváriumba építenek luxushotelt Kiskunhalason

A Trimp Holding Zrt. 10,5 milliárd forintos beruházással épít tengervízi víz alatti luxusszállodát a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas mellett, a komplexum 2013 szeptemberének végén nyithatja meg kapuit - mondta az MTI-nek Kökény Béla, a cég vezérigazgatója.

A diósdi székhelyű, elsősorban gyógyászati, wellness és turisztikai beruházásokra specializálódó cég az idén alakult - ismertette Pasaréti Zsolt ötletgazda és tulajdonos.

A körülbelül 350 vendég befogadására alkalmas szálloda egy 6 hektáros területen épül majd fel, a négy szintű épületegyüttes alapterülete 13.500 négyzetméter. A szintek közül a tervek szerint három a víz alatt helyezkedik majd el, a víz mélysége 11,5 méter lesz. A szobákat egy búvárkodásra is alkalmas, tengeri élővilággal tarkított 20 méter széles medence öleli majd körbe - mondta Fodor Gusztáv István épület designer és tulajdonos. Az engedélyezési tervek várhatóan októberre elkészülnek, így alkalmas időjárás esetén még idén ősszel megkezdhetik a földmunkákat - fűzték hozzá a tulajdonosok.

Elmondták azt is, hogy a beruházáshoz európai uniós forrásokra is pályáznak, a környezetbarát létesítmény működtetésére megújuló energia forrásokat vesznek igénybe. A beruházással körülbelül 110 munkahelyet teremt - mondta Kökény Béla.

Tárgyaltak egy céggel szálloda-beruházásról Kiskunhalason - mondta Tóth Péter, a város főépítésze csütörtökön az MTI-nek, azt azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a Trimp Holding Zrt. az építtető. Tóth Péter úgy fogalmazott: egy befektető cég két képviselője járt Kiskunhalason, a tárgyalásokon pedig megállapodtak arról, hogy a befektetők konkrét terveket juttatnak el a beruházásról az önkormányzatnak.

Kiskunhalas alpolgármestere, Lukács László azt mondta az MTI-nek: nincs tudomása ilyen beruházásról, a városhoz semmilyen engedélyezési kérelem nem érkezett ezzel kapcsolatban.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.