„A homogén, túlfejlesztett, lebetonozott desztinációk, elkoptatott ötletek, túlárazott minibárok világában a Cacao Resort friss trópusi levegőt és olyasmit kínál a városokból menekülőknek, amit senki más: a bűntudat nélküli nyaralás élményét.” – folytatta Cere. A szállodát már eleve úgy tervezték, hogy teljesen környezetbarát legyen: működését 100 százalékban megújuló energiaforrásból fedezi, és a nyereségét teljes egészében a helyi környezet megóvására és szociális programokra fordítják. A szálloda és a hozzá tartozó park egy külön (magánkézben lévő) 124 hektáros szigetet foglal el, amely vitorlással elérhető távolságra van két UNESCO-világörökségi helyszíntől. Az épületet buja trópusi esőerdő és toronymagas kakaófák veszik körül. A szálloda ötcsillagos szolgáltatásokat nyújt; van medence, lehet hajóroncsokhoz vagy sziklaszirtekhez merülni, magányos spa-k, biokertek és bár, étterem, magán médiaszoba és olyan design várja a vendégeket, amire mindenki felkapja a fejét. A design egyébként Antonio Calvo, a korábbi filmrendező munkája, akinek a nevéhez olyan filmek kötődnek, mint az Igazából szerelem és a Büszkeség és balítélet.
Természetvédelem luxuskivitelben
„Felejtse el a régit, itt a zöld luxus!” – ezekkel a szavakkal hívta fel a figyelmet a világ első nonprofit, luxusszínvonalú zöld szállodájára, a Fülöp-szigeteken, a Palawan természetvédelmi területen lévő Cacao Resort-ra Joel Cere, a Cacao Resorts vezérigazgatója.

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában
Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.