TOP10 étterem – 2010

A DINING GUIDE étteremalauz 2010-ben már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt.

A zsűri először tízre szűkíti le a díjra esélyes éttermek listáját, majd az év végéig, a TOP10 étterem többszöri tesztelése után hozza meg döntését. Hogy kik kerültek be a TOP10–be azt június 3.-án az Aranyszarvas étterem teraszán jelentette be Wiszkidenszky András, a zsűri elnöke. Az eseményen a legjobbak közé került éttermek fagylalt különlegességeikkel mutatkoztak be a sajtó és a zsűri képviselőinek. A meghökkentő, mégis finom kreációk közt olyan különleges alapanyagok is előfordultak, mit a szalonna, a sóska, vagy a popcorn, amelyekkel fagylalt formában ritkán találkozni, viszont ízükkel hamar meggyőznek minden kétkedőt, helyük van ebben a műfajban is.

A tízes listán szereplő éttermeket a második körben a zsűri tagjai egytől tízig terjedő skálán értékelik. Az év végéig tartó értékelés egyik legfontosabb eleme, hogy a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódnak. Ezek alapján választják ki az év hátralévő részében a Gösser Bock - Dining Guide díj nyertesét, az Év Éttermét. Idén a zsűri öt póttagot is választott. Ha év közben a TOP10 étterem valamelyike bezár, vagy eddig ismeretlen séfet szerződtet, a póttagok közül kerül be a tízes csapatba egy, így esélyessé válik az Év Étterme címre is. 2010-es év póttagjai a 67 étterem (Székesfehérvár), Arany Kaviár, Arcade Bistro, Enoteca Corso (Pécs), és az Alpár utcai Olimpia. (Sajtóközlemény)

Egy híján 60: Esztergomban tartották tavaszi (59.) közgyűlésüket a hazai szállodások

Egy híján 60: Esztergomban tartották tavaszi (59.) közgyűlésüket a hazai szállodások 

Helyszíni beszámoló a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi közgyűléséről.
így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája

így kötelezte el magát a fenntarthatóság mellett az Év zöld szállodája 

Hazánk vezető márkái közül többen is kiemelkednek ezen a téren, amikor pedig a különböző szektorból érkező magyar márkák összefognak, akkor születnek az igazán jó megoldások.
Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton

Egy éves a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton 

Az első évben több, mint 50.000 vendég látogatott el Szántódra, az egyedülálló tematikával rendelkező, családbarát hotelbe.
Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50

Katolikus kulturális központból szálloda: új üzemeltetőnél a D50  

Az Eventrend Group üzemelteti a továbbiakban a D50-et.
Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén

Új vezérigazgató két budapesti Marriott-ház élén 

Angela Saliba a Budapest Marriott Hotel és a Millennium Court, Marriott Executive Apartments új vezérigazgatója.
Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén

Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén 

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot.
Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.