Új szállodai koncepció Budapesten

A Verdi Hotels idén nyáron új szállodai koncepciót indított: egy olyan új, modern szemléletű életstílus-márkát, amely magas szintű szállodai élményt kínál. Céljuk, hogy a minőséget és a technológiát fenntarthatósági szempontokkal és hosszú távú tudatossággal kombinálják. Két máltai hotel mellett Budapesten, a korábbi Hotel Aquincumban indították el az új brandet, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

Az új brand létrehozását Paul Pisani és Jonathon Liu felügyeletével kezdték meg, akik korábban több szállodamárka marketingjében és fejlesztésében vettekrészt vettek, most pedig a Corinthia Hotel Group-tól függetlenül dolgoznak a Verdi Hotels márkán, írják.

 

A felmérések szerint a modern utazók autentikus élményeket keresnek, és a legtöbben egy országot a kultúráján keresztül szeretnék megismerni. Így minden Verdi hotel helyszínéül választott városban figyelnek arra, hogy a helyi kultúra is megmutatkozzon a házban.

Forrás: Verdi Budapest Aquincum / Facebook
Forrás: Verdi Budapest Aquincum / Facebook

Mint hozzáteszik, hamarosan bevezetésre kerülnek olyan szállodai szolgáltatások a házakon belül, mint az automata boltok, amelyek a Just Walk Out Technology-ra, vagyis a Csak vásárolj és sétálj ki technológiára épül. Ez a kényelmi szolgáltatás érzékeli, ha egy terméket leemelnek vagy visszatesznek a polcra, és automatikusan a vendég szobaszámlájára terheli a vásárlás értékét.

A fogyasztók egyre tudatosabban figyelnek utazásaik környezetre gyakorolt hatására. A fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet játszik a Verdi Hotels márka alapelveiben, folyamatosan felülvizsgálva és beépítve a működésbe a fenntarthatósági szempontokat.

A Verdi Hotels első helyszínei:

  • Verdi Gzira Waterfront, Málta: 106 szoba, köztük 5 lakosztály, 2 elegáns tárgyalóterem, jól felszerelt edzőterem, szauna, beltéri és kültéri tetőtéri medence
  • Verdi Budapest Aquincum, Magyarország: 310 szoba, köztük 8 lakosztály, 14 sokoldalúan berendezhető konferenciaterem, amely akár 300 fős rendezvények és konferenciák befogadására is alkalmas. Beltéri spa központ úszó- és meleg vizes medencékkel, szaunákkal és jól felszerelt edzőteremmel
  • Verdi St George's Bay Marina, Málta: 200 szoba, köztük 11 lakosztály, 2 tárgyalóterem, egy konferenciaterem. Kültéri medence a szálloda területén, és hozzáférés a Corinthia St George’s Bay összes létesítményéhez, beleértve négy kültéri medencét és egy privát vízi sportközpontot is. Beltéri medence, spa és edzőterem.

A további nyitások Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában várhatók idén és jövőre.

 


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.