Új borlap és borszakértők a Kempinskiben

A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nemrégiben 8 héten át, alkalmanként 4 órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A tanfolyam különlegessége, hogy a résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem a gyakorlatban is szakszerűen végigkóstolták azt a 130-féle bort, amely a szálloda új borlapján szerepel.

A tanfolyam vezetője, Hollandi Gábor, a Bolygó Hollandi Boriskola társtulajdonosa, elmondta, hogy a Kempinski Corvinus felszolgálói szakmai tudásban most mindenképpen kiemelkednek kollégáik közül, hiszen ilyen magas szintű képzést kevés cég szervez dolgozóinak. A tanfolyamon a magyar borfajtákon és borvidékeken kívül a tradicionális nemzetközi borrégiókat (Bordeaux, Burgundia, Toszkána, Piemont), valamint újvilági borokat (Új-Zéland, Chile, Ausztrália, Dél-Afrika) is bemutattak. A szálloda éttermének új borlapja, amely a nagy nemzetközi éttermek letisztult, jól áttekinthető stílusában készült, már az első napokban sikert aratott a vendégek körében. Különösen nagyra értékelik, hogy mintegy 25 - más világtájról származó - bort akár egy pohárnyi mennyiségben is kipróbálhatnak. A 130 bor majdnem felét teszi ki a nemzetközi választék, másik fele neves magyar borászok pincéiből került ki. Ez utóbbiak magukban foglalják a legismertebb szőlőfajták hazai képviselőit, illetve néhány Hungaricumot is.


Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.