A tanfolyam vezetője, Hollandi Gábor, a Bolygó Hollandi Boriskola társtulajdonosa, elmondta, hogy a Kempinski Corvinus felszolgálói szakmai tudásban most mindenképpen kiemelkednek kollégáik közül, hiszen ilyen magas szintű képzést kevés cég szervez dolgozóinak. A tanfolyamon a magyar borfajtákon és borvidékeken kívül a tradicionális nemzetközi borrégiókat (Bordeaux, Burgundia, Toszkána, Piemont), valamint újvilági borokat (Új-Zéland, Chile, Ausztrália, Dél-Afrika) is bemutattak. A szálloda éttermének új borlapja, amely a nagy nemzetközi éttermek letisztult, jól áttekinthető stílusában készült, már az első napokban sikert aratott a vendégek körében. Különösen nagyra értékelik, hogy mintegy 25 - más világtájról származó - bort akár egy pohárnyi mennyiségben is kipróbálhatnak. A 130 bor majdnem felét teszi ki a nemzetközi választék, másik fele neves magyar borászok pincéiből került ki. Ez utóbbiak magukban foglalják a legismertebb szőlőfajták hazai képviselőit, illetve néhány Hungaricumot is.
Új borlap és borszakértők a Kempinskiben
A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nemrégiben 8 héten át, alkalmanként 4 órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A tanfolyam különlegessége, hogy a résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem a gyakorlatban is szakszerűen végigkóstolták azt a 130-féle bort, amely a szálloda új borlapján szerepel.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora
Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?
A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.