Főként a chef korábbi állomáshelye, Amman gasztronómiája érezteti hatását, hiszen meglehetősen gazdagon használják a mostani, nyári étlap kialakítása során a fogások elkészítésekor a római köményt, a kardamont, és nem sajnálják az ételekből, meglepő módon, a sót sem. Pikáns, kicsit keleties, néha csípős ételek, mediterrán jelleggel keverve, a saláták, zöldségek sokszor frissen, majdnem nyers állapotban, kicsit olajjal megbolondítva kerülnek a vendég elé, még a színviláguk is egységes és szemet gyönyörködtető. Az új F& B igazgató és executive chef letette kézjegyét Budapesten, és igazán rangos tudorai érkeztek hozzánk a gasztronómiának, hiszen a főszakács például már számos érmet nyert rangos, nemzetközi szakácsversenyen, sőt az oroszoknál a „Legjobb éterem” címét is elnyerte az a moszkvai szálloda étterme, ahol korábban dolgozott.
Új ízvilág a Kempinskinél
Mivel csere történt a Kempinski Hotel Corvinus Budapest F & B igazgatói és executive chef pozícióiban – az előbbi helyre Simon Zaglmann érkezett Münchenből, az új főszakács pedig Roland Holzer, Moszkvából igazolt át Pestre -, természetes, hogy a konyha ízvilága is megújul.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.