A felújítás befejeződött és négycsillagos szállodaként várja a vendégeket a neobarokk épület. A La Contessa Kastélyhotelben közel kétmilliárdos beruházás keretei között 45 elegáns, olasz bútorokkal berendezett, széffel, LCD televízióval felszerelt szobát, illetve lakosztályt alakítottak ki. A hotelben helyet kapott egy 600 m2-es wellness részleg is közel 93 m2-es beltéri élménymedencével, jakuzzival, finn-, bio- és aroma szaunákkal, élményzuhanyokkal és török gőzfürdővel (hamam). A ház különlegessége, hogy főlépcsőházba érve egy több mint 4 méteres Swarovski-kristályokból álló csillárt csodálhatunk meg, szobáinak egy részében pedig szauna is található. A ház étterme nemzetközi ízeket és helyi különlegességeket egyaránt kínál. A kastély melletti épületben a későbbiekben konferenciatermet alakítanak ki, és napirenden van egy „udvarház” létrehozása, benne 20 luxus lakosztállyal.
Új kastélyszálló Szilvásváradon
Februártól újra a régi pompájában ragyog az egykori szilvásváradi Pallavicini-kastély.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.