Új Novotel F&B koncepció

Új éttermi koncepcióval várja vendégeit májustól az öt hazai Novotel szálloda. A megújulás célja, hogy a hotelekben étkező vendégek egyszerű, modern és egészséges ételeket fogyaszthassanak, melyek megfelelnek az elvárásaiknak minőségben, árban és szolgáltatásban egyaránt. Az elmúlt két év tapasztalata alapján megbízható, közérthető és mindig jó minőségben elkészíthető választékot alakított ki a szállodalánc séfcsapata. Az étlap egyszerűbb, mégis változatosabb lett, mert a Novotel Cafék fogásai á la plancha is rendelhetők!

Á la plancha – ez a neve annak a sütési eljárásnak, amely eredetileg a spanyol konyha egyik jellegzetessége, mára viszont egyre több étterem fedezi fel világszerte a vaslapon való sütés előnyét, és az otthoni grillezés helyett is kezd divatba jönni a kerti La Plancha-party - fogalmaz a társaság sajtóközleménye.

Nemcsak a mediterrán területeken, hanem az erős gasztronómiai kultúrával rendelkező Franciaországban is népszerű lett a vaslapon sütés, elsősorban azért, mert egészséges, az alapanyagok természetes ízét megőrző, könnyen elkészíthető ételek kerülnek a tányérra ezzel a technológiával. A Novotel szállodalánc korán felismerte, hogy konyhái számára új távlatot nyithat a La Plancha bevezetése. A fogyasztói szokások figyelembevételével olyan koncepció került kifejlesztésre, amely minőségi, egészséges, egyszerű és modern ételválasztékot biztosít a vendégek számára, s egyúttal versenyképessé teszi a szállodák éttermeit. 2011-re az összes franciaországi Novotel szállodában megtalálható a La Plancha-eljárás, amely mindenhol nagy sikernek örvend.

Az öt hazai Novotelben májustól – hosszas előkészítő munka után - indult el az új éttermi koncepció. A cél az volt, hogy a franciaországi tapasztalatok alapján, a magyarországi séfek bevonásával olyan elképzelés valósuljon meg itthon, amely a leginkább kiszolgálja a hazai vendégek igényeit.

A Novotel szállodák új éttermi koncepciójának hangsúlyos, de nem egyetlen újítása a La Plancha-eljárás bevezetése. Első lépésként felmérés készült arról, a szállóvendégek igényei, visszajelzései alapján milyen irányba érdemes továbblépni, s milyen beruházások szükségesek az éttermi fejlesztésekhez. A következő feladat a hotelkonyhák megfelelő gépesítése volt, amely a korábbi évek felújításainak köszönhetően csupán apróbb módosításokat igényelt. A La Plancha-sütés előnye, hogy széleskörű alapanyag-választékra alkalmazható, és nyers, fagyasztott, vákuumozott, illetve félkész termékek egyaránt feldolgozhatók ezzel az eljárással. Az új éttermi koncepció fontos célja a változatosság és a szezonalitás követése, a La Plancha – sütés pedig ideális eszköz mindezek megvalósításához. A korszerű táplálkozás és az egészségmegőrzés iránti igénynek is teljes mértékben megfelel ez a technológia, hiszen zsírmentesen, olaj, vaj felhasználása nélkül készíthetők az ételek.

A Novotel Cafék étlapján négyféle hús és háromféle hal rendelhető á la minute vaslapon, melyekhez a vendégek mártás- és köretválasztékból válogathatnak össze kedvükre való ízeket. A klasszikus á la carte étlapoktól eltérően így nagyobb a vendégek szabadsága a rendelésben, és lehetőség adódik a kísérletezésre, játékosságra. A vaslapos fogások mellett ínyenc élőételek, saláták, tészták, kiváló francia sajtok és desszertek, valamint a magyar konyha jellegzetes alapanyagai, fogásai is megtalálhatók a kínálatban. A magyaros ételek - a hagyományos ízek megőrzésével - szintén korszerű, könnyített stílusban kerülnek a vendégek elé.

A félévente változó, tavaszi-nyári, illetve őszi-téli étlap választékát közösen dolgozta ki az öt hazai szálloda séfje. A párizsi tapasztalatok alapján kapott választéklistát és a saját ötleteket felhasználva száz étel receptjét állították össze, s mindegyik fogást három alkalommal főztek le. A kóstolási tesztek eredményei után alakult ki a végleges választék, s a tesztidőszakban nemcsak a szállodák szakemberei, hanem a vendégek is véleményt alkothattak az egyes ételekről. A részükről érkezett észrevételeket a séfek szintén figyelembe vették a fogások és a teljes étlap véglegesítésekor.

Az á la carte és á la plancha kínálat kétféle menüben is megkóstolható. A menu@novotelcafé az étlap M betűs fogásaiból szabadon párosítható előételt vagy főételt, illetve főételt+desszertet tartalmaz. A menu@home esetében spagetti, saláta vagy omlett választható, s desszertként gourmet joghurt, túrógombóc vagy gyümölcssaláta rendelhető. Az étlap arra is lehetőség ad, hogy mindegyik szálloda séfje megmutassa kreativitását: a Konyhafőnök ajánlata - oldal ugyanis egyedi, harmadik menüként egy rendszeresen változó előételt, főételt és desszertet tartalmaz.

A kedvező árú menük azt a célt szolgálják, hogy a szállóvendégeket még inkább ösztönözzék a fogyasztásra, s elhelyezkedéstől függően egyes Novotel Cafék versenytársai lehetnek a déli menüket kínáló éttermeknek is.

 


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.