Új Novotel F&B koncepció

Új éttermi koncepcióval várja vendégeit májustól az öt hazai Novotel szálloda. A megújulás célja, hogy a hotelekben étkező vendégek egyszerű, modern és egészséges ételeket fogyaszthassanak, melyek megfelelnek az elvárásaiknak minőségben, árban és szolgáltatásban egyaránt. Az elmúlt két év tapasztalata alapján megbízható, közérthető és mindig jó minőségben elkészíthető választékot alakított ki a szállodalánc séfcsapata. Az étlap egyszerűbb, mégis változatosabb lett, mert a Novotel Cafék fogásai á la plancha is rendelhetők!

Á la plancha – ez a neve annak a sütési eljárásnak, amely eredetileg a spanyol konyha egyik jellegzetessége, mára viszont egyre több étterem fedezi fel világszerte a vaslapon való sütés előnyét, és az otthoni grillezés helyett is kezd divatba jönni a kerti La Plancha-party - fogalmaz a társaság sajtóközleménye.

Nemcsak a mediterrán területeken, hanem az erős gasztronómiai kultúrával rendelkező Franciaországban is népszerű lett a vaslapon sütés, elsősorban azért, mert egészséges, az alapanyagok természetes ízét megőrző, könnyen elkészíthető ételek kerülnek a tányérra ezzel a technológiával. A Novotel szállodalánc korán felismerte, hogy konyhái számára új távlatot nyithat a La Plancha bevezetése. A fogyasztói szokások figyelembevételével olyan koncepció került kifejlesztésre, amely minőségi, egészséges, egyszerű és modern ételválasztékot biztosít a vendégek számára, s egyúttal versenyképessé teszi a szállodák éttermeit. 2011-re az összes franciaországi Novotel szállodában megtalálható a La Plancha-eljárás, amely mindenhol nagy sikernek örvend.

Az öt hazai Novotelben májustól – hosszas előkészítő munka után - indult el az új éttermi koncepció. A cél az volt, hogy a franciaországi tapasztalatok alapján, a magyarországi séfek bevonásával olyan elképzelés valósuljon meg itthon, amely a leginkább kiszolgálja a hazai vendégek igényeit.

A Novotel szállodák új éttermi koncepciójának hangsúlyos, de nem egyetlen újítása a La Plancha-eljárás bevezetése. Első lépésként felmérés készült arról, a szállóvendégek igényei, visszajelzései alapján milyen irányba érdemes továbblépni, s milyen beruházások szükségesek az éttermi fejlesztésekhez. A következő feladat a hotelkonyhák megfelelő gépesítése volt, amely a korábbi évek felújításainak köszönhetően csupán apróbb módosításokat igényelt. A La Plancha-sütés előnye, hogy széleskörű alapanyag-választékra alkalmazható, és nyers, fagyasztott, vákuumozott, illetve félkész termékek egyaránt feldolgozhatók ezzel az eljárással. Az új éttermi koncepció fontos célja a változatosság és a szezonalitás követése, a La Plancha – sütés pedig ideális eszköz mindezek megvalósításához. A korszerű táplálkozás és az egészségmegőrzés iránti igénynek is teljes mértékben megfelel ez a technológia, hiszen zsírmentesen, olaj, vaj felhasználása nélkül készíthetők az ételek.

A Novotel Cafék étlapján négyféle hús és háromféle hal rendelhető á la minute vaslapon, melyekhez a vendégek mártás- és köretválasztékból válogathatnak össze kedvükre való ízeket. A klasszikus á la carte étlapoktól eltérően így nagyobb a vendégek szabadsága a rendelésben, és lehetőség adódik a kísérletezésre, játékosságra. A vaslapos fogások mellett ínyenc élőételek, saláták, tészták, kiváló francia sajtok és desszertek, valamint a magyar konyha jellegzetes alapanyagai, fogásai is megtalálhatók a kínálatban. A magyaros ételek - a hagyományos ízek megőrzésével - szintén korszerű, könnyített stílusban kerülnek a vendégek elé.

A félévente változó, tavaszi-nyári, illetve őszi-téli étlap választékát közösen dolgozta ki az öt hazai szálloda séfje. A párizsi tapasztalatok alapján kapott választéklistát és a saját ötleteket felhasználva száz étel receptjét állították össze, s mindegyik fogást három alkalommal főztek le. A kóstolási tesztek eredményei után alakult ki a végleges választék, s a tesztidőszakban nemcsak a szállodák szakemberei, hanem a vendégek is véleményt alkothattak az egyes ételekről. A részükről érkezett észrevételeket a séfek szintén figyelembe vették a fogások és a teljes étlap véglegesítésekor.

Az á la carte és á la plancha kínálat kétféle menüben is megkóstolható. A menu@novotelcafé az étlap M betűs fogásaiból szabadon párosítható előételt vagy főételt, illetve főételt+desszertet tartalmaz. A menu@home esetében spagetti, saláta vagy omlett választható, s desszertként gourmet joghurt, túrógombóc vagy gyümölcssaláta rendelhető. Az étlap arra is lehetőség ad, hogy mindegyik szálloda séfje megmutassa kreativitását: a Konyhafőnök ajánlata - oldal ugyanis egyedi, harmadik menüként egy rendszeresen változó előételt, főételt és desszertet tartalmaz.

A kedvező árú menük azt a célt szolgálják, hogy a szállóvendégeket még inkább ösztönözzék a fogyasztásra, s elhelyezkedéstől függően egyes Novotel Cafék versenytársai lehetnek a déli menüket kínáló éttermeknek is.

 


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.