Új Novotel F&B koncepció

Új éttermi koncepcióval várja vendégeit májustól az öt hazai Novotel szálloda. A megújulás célja, hogy a hotelekben étkező vendégek egyszerű, modern és egészséges ételeket fogyaszthassanak, melyek megfelelnek az elvárásaiknak minőségben, árban és szolgáltatásban egyaránt. Az elmúlt két év tapasztalata alapján megbízható, közérthető és mindig jó minőségben elkészíthető választékot alakított ki a szállodalánc séfcsapata. Az étlap egyszerűbb, mégis változatosabb lett, mert a Novotel Cafék fogásai á la plancha is rendelhetők!

Á la plancha – ez a neve annak a sütési eljárásnak, amely eredetileg a spanyol konyha egyik jellegzetessége, mára viszont egyre több étterem fedezi fel világszerte a vaslapon való sütés előnyét, és az otthoni grillezés helyett is kezd divatba jönni a kerti La Plancha-party - fogalmaz a társaság sajtóközleménye.

Nemcsak a mediterrán területeken, hanem az erős gasztronómiai kultúrával rendelkező Franciaországban is népszerű lett a vaslapon sütés, elsősorban azért, mert egészséges, az alapanyagok természetes ízét megőrző, könnyen elkészíthető ételek kerülnek a tányérra ezzel a technológiával. A Novotel szállodalánc korán felismerte, hogy konyhái számára új távlatot nyithat a La Plancha bevezetése. A fogyasztói szokások figyelembevételével olyan koncepció került kifejlesztésre, amely minőségi, egészséges, egyszerű és modern ételválasztékot biztosít a vendégek számára, s egyúttal versenyképessé teszi a szállodák éttermeit. 2011-re az összes franciaországi Novotel szállodában megtalálható a La Plancha-eljárás, amely mindenhol nagy sikernek örvend.

Az öt hazai Novotelben májustól – hosszas előkészítő munka után - indult el az új éttermi koncepció. A cél az volt, hogy a franciaországi tapasztalatok alapján, a magyarországi séfek bevonásával olyan elképzelés valósuljon meg itthon, amely a leginkább kiszolgálja a hazai vendégek igényeit.

A Novotel szállodák új éttermi koncepciójának hangsúlyos, de nem egyetlen újítása a La Plancha-eljárás bevezetése. Első lépésként felmérés készült arról, a szállóvendégek igényei, visszajelzései alapján milyen irányba érdemes továbblépni, s milyen beruházások szükségesek az éttermi fejlesztésekhez. A következő feladat a hotelkonyhák megfelelő gépesítése volt, amely a korábbi évek felújításainak köszönhetően csupán apróbb módosításokat igényelt. A La Plancha-sütés előnye, hogy széleskörű alapanyag-választékra alkalmazható, és nyers, fagyasztott, vákuumozott, illetve félkész termékek egyaránt feldolgozhatók ezzel az eljárással. Az új éttermi koncepció fontos célja a változatosság és a szezonalitás követése, a La Plancha – sütés pedig ideális eszköz mindezek megvalósításához. A korszerű táplálkozás és az egészségmegőrzés iránti igénynek is teljes mértékben megfelel ez a technológia, hiszen zsírmentesen, olaj, vaj felhasználása nélkül készíthetők az ételek.

A Novotel Cafék étlapján négyféle hús és háromféle hal rendelhető á la minute vaslapon, melyekhez a vendégek mártás- és köretválasztékból válogathatnak össze kedvükre való ízeket. A klasszikus á la carte étlapoktól eltérően így nagyobb a vendégek szabadsága a rendelésben, és lehetőség adódik a kísérletezésre, játékosságra. A vaslapos fogások mellett ínyenc élőételek, saláták, tészták, kiváló francia sajtok és desszertek, valamint a magyar konyha jellegzetes alapanyagai, fogásai is megtalálhatók a kínálatban. A magyaros ételek - a hagyományos ízek megőrzésével - szintén korszerű, könnyített stílusban kerülnek a vendégek elé.

A félévente változó, tavaszi-nyári, illetve őszi-téli étlap választékát közösen dolgozta ki az öt hazai szálloda séfje. A párizsi tapasztalatok alapján kapott választéklistát és a saját ötleteket felhasználva száz étel receptjét állították össze, s mindegyik fogást három alkalommal főztek le. A kóstolási tesztek eredményei után alakult ki a végleges választék, s a tesztidőszakban nemcsak a szállodák szakemberei, hanem a vendégek is véleményt alkothattak az egyes ételekről. A részükről érkezett észrevételeket a séfek szintén figyelembe vették a fogások és a teljes étlap véglegesítésekor.

Az á la carte és á la plancha kínálat kétféle menüben is megkóstolható. A menu@novotelcafé az étlap M betűs fogásaiból szabadon párosítható előételt vagy főételt, illetve főételt+desszertet tartalmaz. A menu@home esetében spagetti, saláta vagy omlett választható, s desszertként gourmet joghurt, túrógombóc vagy gyümölcssaláta rendelhető. Az étlap arra is lehetőség ad, hogy mindegyik szálloda séfje megmutassa kreativitását: a Konyhafőnök ajánlata - oldal ugyanis egyedi, harmadik menüként egy rendszeresen változó előételt, főételt és desszertet tartalmaz.

A kedvező árú menük azt a célt szolgálják, hogy a szállóvendégeket még inkább ösztönözzék a fogyasztásra, s elhelyezkedéstől függően egyes Novotel Cafék versenytársai lehetnek a déli menüket kínáló éttermeknek is.

 


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.
Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa

Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa 

2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.