Új szárnnyal bővült a Hotel Azúr

A siófoki Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia Szálloda 7. születésnapján új, exkluzív szárnnyal bővült.

Egy több mint másfél milliárd forintos beruházás révén – mely részben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg közel két év alatt – a Hotel Azúr Szállodakomplexum a vidék egyik legsokoldalúbb szolgáltatásokat nyújtó szállodaegyüttesévé vált. A fejlesztés során a népszerű hotel palettája egy új Prémium szárnnyal, szórakoztató központtal és további konferenciatermekkel bővült.

A Hotel Azúr Prémium**** névre keresztelt, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező, közvetlen vízparton található szállodai épületben 49 szobaegység áll a vendégek rendelkezésére, melyből 22 kétágyas, 24 balatoni panorámával rendelkező junior suite, 3 pedig jacuzzival és szaunával felszerelt lakosztály.

A szálloda 70 fős Opus étterme felejthetetlen élményeket kínál a gasztronómia szerelmeseinek. A büféasztalos reggeli standard kínálata olyan ínyencségeket tartalmaz, mint a házilag füstölt balatoni halak vagy a bio sarok, helyilekvár-, méz-, biokrém- és primőrzöldség-kínálattal. A reggeli meleg ételei az egyéni igények szerint a látványkonyhában készülnek el.

A Prémium szárny szolgáltatásai közül egyik legmeghatározóbb az 1800 m2 alapterületen található wellnessközpont. Az úszó- és élménymedencék mellett exkluzív szaunapark – három különböző hőmérsékletű finn szaunával, infraszaunával, gőz-, illat- és jégkamrával, zuhanytemplommal, és egy fenséges balatoni panorámás rönkszaunával – szolgálja a vendégek felüdülését és kikapcsolódását.

A vacsorák alkalmával friss, helyi alapanyagokból, modern technológiával elkészített ötfogásos menüsorok fogyaszthatóak (nemzetközi konyhai kínálatból, az erősebb gourmet-fogásoktól egészen a könnyű vegeteriánus ételekig), melyekhez az étterem személyzete a Petrus borbárból kitűnő hazai és külföldi borokat ajánl.

Az Opus étterem különlegessége a látványkonyhában található úgynevezett „chef table”, amely 2–2,5 órás utazásra invitálja a kulináris élvezetekre vágyókat.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.