Újabb turisztikai beruházás a Bükkben

2011. április végén kezdi meg a beruházó a Bükk egyik leglátványosabb új szállodai komplexumának felépítését. Az 50 szobás családbarát, erdei kalandokra, gyerekbarát-szolgáltatásokra, és a wellnessben pedig ZEN SPA-élmény nyújtására vállalkozó hotel a kb. 1 milliárd forintos beruházási érték 40%-át vissza nem térítendő támogatásból fedezi...

A Norda (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) pályázatán nyerte el az EU-támogatást a Szaktudás Zrt, aki maga már rendelkezik korábbi szállodafejlesztési tapasztalatokkal, hiszen a 8 éve, Ráckevén felépített, és azóta is sikeresen működő Kék Duna Wellness Hotel**** is az övé.

A Bükkben megvalósuló új fejlesztés azonban egy kicsit más koncepción alapszik.

Itt a hegyvidéki lehetőségek, az ország talán legtisztább levegőjű településének - Noszvajnak turisztikai szerepe, sok-sok programja; valamint Eger, mint az egyik legkedveltebb turisztikai célpont közelsége az új hotel számára új távlatokat nyit.

A tulajdonos-építtetők tervei szerint ez a hotel elsősorban olyan családi programokkal, hegyi, erdei kalandokkal várja a vendégeket, ahol az óvodáskortól a nagyszülőkig együtt lehet a család, közös élményekkel gazdagodva.

Ezen felül céges tréningekre, konferenciákra is lesz lehetőség, kifejezetten erősítve azok outdoor jellegét.

Ami pedig igazán megkülönbözteti majd a jelenlegi hazai 4*-os szállodáktól az az, hogy a wellnessben nem a hagyományos élményt, hanem egy távolkeleti, ezoterikus, ZenSpa szolgáltatást kapnak a látogatók. Ez utóbbit az indította, hogy köztudottan Kelet-Ázsiában a leghosszabb a születéskor várható élettartam, ami az ottani életmóddal, életstílussal hozható szoros összefüggésbe. A hotel mindezt kívánja átültetni Magyarországra a ZenSpa wellnessben.

Az építkezés várhatóan egy teljes évet vesz majd igénybe, Noszvaj szélén, a Bükk erdeiben közel 3 hektár területen. Ebben a régióban viszonylag még kevés a 4*os ellátást biztosító szállodák száma, így a szálloda jelentősen hozzájárulhat a térség turisztikai látogatottságához, illetve gazdasági fejlődéséhez. A tervek szerint ugyanis évi körülbelül 24.000 vendégéjszakát értékesít majd a hotel, közvetlenül 28 főt foglalkoztatva, de közvetve, a beszállítókon keresztül további több tucat embernek munkát adva.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.