Az Emirates légiutas-kísérői barista képzésen vesznek részt

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága évente több mint 17 tonna kávét szolgál fel a várótermeiben és a világ 140 célállomására közlekedő járatai fedélzetén. Légiutas-kísérői speciális barista képzésen vesznek részt, ahol először megismerkednek a kávé eredetével, a különféle keverékekkel, és az eltérő készítési módokkal, a gyakorlati rész során pedig elsajátítják, miként kell a különböző kávétípusokat tökéletesen elkészíteni és felszolgálni – beleértve az Emirates jellegzetes arab kávéját is.

Megtanulják, hogy a professzionális kávé főzéséhez elengedhetetlen a kiváló minőségű víz, amit a légitársaság fedélzeti víztartályai garantálnak. A légitársaság rendszeres ellenőrzéssel, fertőtlenítéssel, és karbantartással biztosítja, hogy a repülőgépein mindig kifogástalan legyen az ivóvíz. 

 

A turistaosztályon és a prémium turistaosztályon utazóknak, a repülőútjuk hosszától függően egyszer vagy kétszer van lehetőségük megkóstolni a prémium minőségű kávékat, míg a First és Business osztályú ügyfelek igény szerint rendelhetnek a kávékínálatból például koffeinmentes kávét, cappuccinót, jeges Americanót, eszpresszót, macchiatót vagy kardamommal és sáfránnyal készült arab kávét. Az igazi ínyencek még egy selymes kávédesszertet is kipróbálhatnak, az affogato al cafét, amely krémes fagylaltból és eszpresszóból áll.  

A First és Business osztályon felszolgált kávék, az 1895-ben alapított Lavazza márka dió- és juharszirup vagy kakaó és fekete bors jegyekkel rendelkező termékeiből készülnek. A légitársaság másik jelentős kávébeszállító partnere az Egyesült Arab Emírségek Coffee Planet vállalata, amely több mint 23 országból szerzi be a kávészemeket. Az elmúlt évtizedben a légitársaság utasai számára számos kávékülönlegességet állított össze olyan jeles alkalmakra, mint a karácsony vagy a Valentin-nap, a rózsás mokka vagy az orange crush latte italok formájában. 

 

Forrás: Flow pr


MUISZ: az ECTAA határozottan fellép az utaztatók védelmében

MUISZ: az ECTAA határozottan fellép az utaztatók védelmében  

Az Air Belgium csődje ismét rávilágított az utazási irodák, utazásszervezők és utasok kitettségére.
airBaltic: jelentés az idei első negyedévről

airBaltic: jelentés az idei első negyedévről 

Stabil bevétel, csökkenő veszteség, 1,3 millió utas.
SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről

SIA Csoport: éves összegzés a 2024. évi teljesítményről 

A Csoport bevétele 527 millió dollárral (+2,8%) nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és így 19 540 millió dolláros rekordot ért el.
Új kompjárat Málta és Szicília között

Új kompjárat Málta és Szicília között  

Az út körülbelül két órát vesz igénybe.
Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta 

A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.
Már készül a balatoni főszezonra a MÁV

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV 

Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.
Belépési korlátozások a madridi repülőtéren

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren 

A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.
Leáll a máltai légitársaság

Leáll a máltai légitársaság 

A leállás magyarországi járatpárokat is érint.
A KLM újraindítja izraeli járatait

A KLM újraindítja izraeli járatait 

A légitársaság szerint a körülmények kellően javultak a szolgáltatások újraindításához.
IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében

IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében 

A hangsúly három fő területen van: a biztonság javítása, a globális szabványok bevezetése és a fenntarthatóság előmozdítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.