Ferihegy felkészült a focidrukkerek rohamára

Május 31-én rendezik meg Budapesten, a Puskás Arénában az UEFA Európa Liga döntőt. A Budapest Airport a hatóságokkal közösen hónapok óta készül a mérkőzéssel összefüggő repülőtéri folyamatok gördülékeny kezelésre, a csapatok, a VIP járatok és a várhatóan több tízezer szurkoló fogadására. A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét, hogy a döntő napján, valamint az azt megelőző és az azt követő napon (vagyis május 30. és június 1. között) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és környékén megnövekedett forgalomra, a repülőtéren pedig esetlegesen a szokásosnál hosszabb várakozási időre számítsanak - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

A május 31-én megrendezésre kerülő UEFA Európa Liga döntő a csapatok és a szurkolók érkezése és távozása miatt a repülőtér és a fővárosi infrastruktúra történetének egyik legkomolyabb kihívást jelentő feladata. Másfél nap alatt több mint 70, szurkolókat szállító dedikált repülőgép érkezik majd szinte egyidőben, és távozik úgyszintén egymás után. Ez azt jelenti, hogy a normál napi utasforgalom felett további húszezer charter és menetrend szerinti járattal közlekedő szurkoló érkezését és haza indulását kell kezelnie a Budapest Airportnak, amely mind a vállalat, mind pedig a közreműködő cégek és hatóságok részéről rendkívüli koordinációt igénylő feladat. A felkészülés már hónapok óta zajlik; a Budapest Airport a hatóságokkal közösen teljes készültségben, maximális létszámmal várja az eseményt, hogy az utasoknak zökkenőmentes utazási élményt biztosítson.

A csapatok és a dedikált charter járatokon utazó szurkolók kizárólag a számukra kijelölt útvonalon fognak közlekedni a repülőtéren belül, ahová ezalatt az idő alatt más utas nem léphet be. A biztonság, valamint az esetleges nehézségek elkerülése érdekében a két döntős csapat dedikált charter járatokon utazó szurkolói két különböző helyszínre érkeznek és innen is indulnak haza. A Róma csapatának szurkolói a 2. Terminál egy dedikált területén jutnak majd ki a repülőtérről, míg a Sevilla szurkolói számára a BUD erre a két napra újranyitja az 1. Terminált. A minél gördülékenyebb utaskiszolgálás érdekében a szurkolók kezelését önkéntesek is segítik ez alatt a két nap alatt a repülőtéren.

Az érintett időszakban várható megnövekedett utasforgalom miatt a Budapest Airport arra kéri az ezeken a napokon érkező vagy induló utasokat, hogy utazásuk tervezése során az alábbi szempontokat vegyék figyelembe:

• Annak érdekében, hogy a járatukat biztonsággal elérjék, próbáljanak a járatuk indulása előtt legalább két és fél órával, vagy amennyiben légitársaságuk ezt javasolja, még korábban megérkezni a repülőtérre.
• Kísérjék figyelemmel az esemény ideje alatt életbe lépő menetrend- és útvonalmódosításokat a BKK honlapján.
• A turistabuszok a szokásostól eltérően a bejárattól 2 perc sétára található új, ideiglenesen megnyitott Terminál Parkoló busztermináljában állnak meg.
• Az autóval vagy taxival érkezők számoljanak az esetleges útlezárásokkal és torlódásokkal, és a szokásosnál több időt szánjanak az utazásra. A taxikat a lehető legkorábban foglalják le.
• A terminálokon kihelyezett információs monitorokon vagy a Budapest Airport honlapján ellenőrizzék, hogy a 2A vagy a 2B Terminálon juthatnak át gyorsabban a biztonsági ellenőrzőponton a beszállókapukhoz, mivel a sorban állási időt feltüntetjük.
• A feladott poggyásszal induló utasok a gyorsabb poggyászfeladás érdekében ellenőrizzék az indulócsarnokokban elhelyezett monitorokon, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó automatákat tudják-e használni.
• A megnövekedett utasforgalom miatt előfordulhat a menetrend szerinti járatok késése. Az aktuális információkról tájékozódjanak a Budapest Airport weboldalán, vagy a légitársaságok csatornáin.

Kérdés esetén a Budapest Airport telefonos ügyfélszolgálata (+36 1 296 7000) készséggel áll rendelkezésre.

 


Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába

Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába 

Salzburg és Tirol vidéke az a terület, ahová idén nyáron is indulnak Magyarországról közvetlen Flixbus-járatok.
E-rollerek használata esetén komoly változás

E-rollerek használata esetén komoly változás 

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az elektromos rollerekre.
Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.