Magyar vendégeket vár ez a szlovén szállodalánc

A helyi gazdag kultúra elemeit felhasználva itt alakított ki gyönyörű mediterrán környezetbe épült exkluzív pihenőhelyeket a LifeClass szállodalánc, amely hat hotellel van jelen a szlovén tengerparton.

Szlovénia egyedülálló úti cél, ahol mindenki talál magának valót: aktív élményeket az érintetlen természet ölelésében, városlátogatásokat és kulturális betevőt, pihentető nyaralást a tengerparton és a fürdőkben, és persze gasztronómiai kalandozásokat.

Szlovénia sokszínűsége számos lehetőséget tartogat. Vidéki régiói aktív programokkal, túrázással, hegyi falvakkal várják az odaérkezőket, a főváros, Ljubljana kultúrával és városnéző programokkal, a nyáron oly népszerű apró tengerparti városok pedig magas minőségű hotelekkel és szolgáltatásokkal csábítják a látogatókat. Míg a Földközi-tenger legészakibb részén fekvő Piran a kulturális központ szerepét tölti be, addig a szomszédos Portorož modern tengerpartjaira helyezi a hangsúlyt.

A helyi gazdag kultúra elemeit felhasználva itt alakított ki gyönyörű mediterrán környezetbe épült exkluzív pihenőhelyeket a LifeClass szállodalánc, amely hat hotellel van jelen a szlovén tengerparton. Idén a magyar piac felé fordultak, és szeretnék, ha minél több magyar utazó fedezné fel a szlovén tengerpart ékességeit és különféle magas minőségű szolgáltatásait.

„Ennek érdekében weboldalunk már magyar nyelven is elérhető.” – hangsúlyozta Mitja Žnidaršič MICE sales executive, és elmondta, hogy hoteleikben a magyar vendégek átlagosan három éjszakát, míg a július-augusztusi főszezonban öt éjszakát töltenek el, majd hozzátette, hogy a náluk töltött vendégéjszakák száma az elmúlt évben 5%-kal emelkedett.

Mitja Žnidaršič MICE sales executive
Mitja Žnidaršič MICE sales executive
Fotó: Hotel Premio

Luxushotelek és wellness egész évre

A LifeClass Hotels & Spa Portorož szállodalánc hotelei vendéglátó-, wellness- és kongresszusi szolgáltatásokat kínálnak a kiegészítő pihenési lehetőségek széles tárházával. A szállodalánc 170 éves hagyományokra épül, amelyeket minőségi kikapcsolódási lehetőségekkel egészítenek ki: öt természetes gyógyító szolgáltatás, 800 éves gyógyítási hagyomány és a tenger melletti kitűnő elhelyezkedés.

A hotellánc sajtótájékoztatóján számos izgalmas és biztató részlet elhangzott. Nika Filipič pr menedzser elmondta, hogy összesen 778 szobával, három négycsillagos superior  (Grand Hotel Portoroz 146 kétágyas, 45 háromágyas szoba és 7 lakosztály, a Wellness Hotel Apollo 33 kétágyas szoba, 17 háromágyas szoba és 2 apartman) két négycsillagos szállodával (Hotel Neptun, illetve a 78 szobás Hotel Mirna) készülnek az idei nyári szezonra. Legújabb ékkövük az ötcsillagos, 128 szobával és 16 lakosztállyal rendelkező Mind Hotel Slovenija, illetve az idén teljeskörű felújításon átesett 183 szobával rendelkező Hotel Riviera, amely júniusban nyitja meg kapuit.

„A teljesen felújított Hotel Riviera kiváló elhelyezkedésének köszönhetően közel van minden strandhoz.  

– emelte ki Nika Filipič és hozzátette, hogy a felújítás során fontos volt számukra, hogy ne csak a szálloda újuljon meg, hanem a belsejében található Wai Thai tradícionális masszázs centrum és Sea Spa részleg is, ahol szezontól függetlenül egész évben várják a vendégeket.

Portoroz
Portoroz
Fotó: depositphotos

Tengerparti és fürdő élmények

Portoroznak két méltán híres strandja is van: a négycsillagos Meduza  és az ötcsillagos Meduza Exclusive, amelyek több egymást követő évben is elnyerték a Kék Zászlót, vagyis a természetes fürdőhelyek kiváló minősítését.

A hotelek és a környék kiemelt helyzete lehetővé teszi, hogy a tengerparti régió legátfogóbb termál- és wellness-kínálatát nyújtsák vendégeik számára.  A Terme Portorož Hotel egy természetesen egészséges mediterrán környezetben található, amely egész évben, 365 napon keresztül kínál szolgáltatásokat a legkülönfélébb wellness- és gyógyászati központjaival, valamint termál- és fűtött tengervizes medencéivel. Kínálatuk öt helyi gyógyító tényezőn alapszik holisztikus megközelítéssel, amely a test és a lélek egyensúlyát hivatott elérni. A wellness központ egyik legnépszerűbb alapanyaga a sóiszap, amelynek használata a 13. századra nyúlik vissza. Az Acqua Madre-ban már a bencés kolostor szerzetesei is alkalmazták a sót, a sóoldatot és a sóiszapot reumatikus, bőr-, valamint légzőszervi betegségek kezelésére.

Mediterrán ízek és egészséges élvezetek

Miközben a prezentáció tengerparti képei futnak a falon a hotellánc képviselői arról is tájékoztatnak, hogy számos fine dining és Gault and Millau certifikációval rendelkező éttermeikben helyi mediterrán ízekkel várnak.


Kolbászos standok az UNESCO listáján?

Kolbászos standok az UNESCO listáján? 

A bécsi kávéházi kultúra után most a lacikonyhák is felkerülhetnek a világörökség listára.
Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést

Barcelona betiltja a turisták számára a lakásbérlést 

A spanyol város Európa egyik legnépszerűbb úti célja, de népszerűsége miatt a lakhatás megfizethetetlenné kezd válni a lakosok számára.
Szingapúr, te drága!

Szingapúr, te drága! 

Tény, hogy Szingapúrba kevesen mennek kifejezetten Szingapúr miatt.
Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!

Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!  

Az Österreich Werbung bemutatja: Lebensgefühl - érezd az osztrák életérzést!
Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra

Olykor az influencereknek is szükségük van egy igazi nyaralásra 

Az Österreich Werbung most lehetőséget kínál nekik egy közösségi média nélküli pihenésre.
Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.
Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et

Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et  

Narancssárga porfestékkel fújták le a Stonehenge-et egy klímavédelmi szervezet aktivistái.
K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust

K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust 

Az ötletet az adta, hogy az elmúlt években igencsak megnőtt az ország és kultúrája iránti rajongás.