Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Akut vészhelyzet alakult ki Capri szigetén a népszerű turisztikai célpontot ellátó vízvezeték meghibásodása miatt. Kizárólag a helyi lakosok és a szállásfoglalással rendelkező turisták tartózkodhatnak a szigeten.

A helyzetet az olasz szárazföldön egy műszaki probléma idézte elő, amelynek következtében megszakadt a sziget vízellátása.

A tájékoztatás szerint a vészhelyzetet a szárazföldi vízhálózat meghibásodása okozta, amely létfontosságú a világhírű sziget ivóvízellátása szempontjából.

Paolo Falco, Capri polgármestere ezért szombaton kiadta a parancs, amelynek értelmében további rendelkezésekig nem érkezhetnek turisták a szigetre, írja az AP hírügynökség.

A polgármester szerint a vízellátás hiányában lehetetlen biztosítani az alapvető szolgáltatásokat annak a sokezer embernek, akik a turistaszezonban naponta utaznak a szigetre. A parancs miatt több, Nápolyból és Sorrentóból Caprira tartó komp kénytelen volt visszatérni a kikötőbe.

Capri szigetéCapri májusban és júniusban Olaszország legnépszerűbb úti célja volt a külföldi utazók körében
Capri szigetéCapri májusban és júniusban Olaszország legnépszerűbb úti célja volt a külföldi utazók körében
Fotó: Pixabay


Mint írják, jelenleg a sziget nagy részét még el tudjál látni vízzel, de Anacapri felső településének egyes elszigetelt részei már szárazak.

Capri jelenleg saját víztározóitól függ,  amely szárazföldi ellátás hiányában kimerülhet.

A vízszállító tartályhajók várhatóan fenntartják a minimális vízellátást, amíg a vízvezeték-problémát meg nem oldják. A Nápolyi-öbölben található Capri májusban és júniusban Olaszország legnépszerűbb úti célja volt a külföldi utazók körében, akik  átlagosan négy napot töltenek a 13 000 állandó lakosú szigeten.

 

 

Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában

Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában 

A  Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.
A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme

A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme 

Tenger, hegyek, napsugarak - e három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert. És a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet.
Velence megduplázná a városi belépődíj árát

Velence megduplázná a városi belépődíj árát 

2025-től az egynapos utazásra szóló jegy 10 euróra emelkedik a legforgalmasabb napokon.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.