Júniusban indul a Wizz Air új Budapest-Baku járata

Júniusban indul a Wizz Air új Budapest-Baku járata 

Azerbajdzsán is felkerül a Wizz Air járattérképére. Az első bakui járat június 17-én indul. A Wizz várhatóan évi 30 ezer utast szállít majd Ázsia legeurópaibb városába.
Hova utazzunk Csernus szerint?

Hova utazzunk Csernus szerint? 

A „Nyugat Itthon” kampánnyal igen különleges módon, a kortárs költők és írók szemével mutatja be a magyarországi turisztikai régiókat a Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör. Legutóbbi Dél-Alföld volt terítéken, most északra kalandoztuk egy sokszínű, kulturális „utazásra”.
Van hal szálka nélkül, avagy egy napunk a Tisza-tónál

Van hal szálka nélkül, avagy egy napunk a Tisza-tónál 

Kampányindító rendezvényen vettünk részt, ahol kiderült: hamarosan bicikli út épül a tó és Hortobágy között, illetve már készül a Tisza-tó törvény. Jégtúra helyett sárban meneteltünk, viszont azt is megtapasztalhattuk, hogy szálka nélkül is létezik jó magyar halétel.
Lesz Tisza-tó törvény!

Lesz Tisza-tó törvény! 

A Tisza-tavi kampányindító rendezvényen szó esett a készülő Tisza-tó törvényről, az idei fejlesztésekről és arról is, hogy a régió minden tekintetben eredményes évet zárt.

Az online marketing finomságai 

Világszerte több mint 2 milliárd fő, Magyarországon minden második ember használja ma aktívan az internetet. Az utazásokat is egyre többen tervezik és szervezik online módon – derült ki az Edutus Főiskolán tartott konferencián.

Újra zakatol a zarándokvonat 

2013 pünkösdjén hatodik alkalommal indul útjára a Székely gyors-Csíksomlyó expressz, az össznemzeti zarándokvonat.

Iraki háborús sérülteket is rehabilitálhatnánk fürdőinkben 

Két napos konferencia kezdődött kedden a Gellért Hotelben - fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Magyar Fürdőszövetség.
Budapesti témák a régiósülésen

Budapesti témák a régiósülésen 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének budapesti régióülésén nem csak a szállodapiaci helyzetről volt szó, hanem a várható nagyberuházásokról, a Budapest Airport Zrt. helyzetéről és a Sziget Fesztivál turisztikai szerepéről is.

Keserédes szállodapiaci értékelés 

Keserédes hangulatúra sikeredett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének budapesti régióülése a Hungexpón.
Újabb négycsillagos a belvárosban

Újabb négycsillagos a belvárosban 

Az Estilo Fashion Hotel Budapest**** ugyan már nyár eleje óta üzemel, az ünnepélyes megnyitóra csak most, szeptember végén került sor.

Megszépült a déli part fovárosa 

Megszépült a déli part fovárosa

Növekedési pályán a magyar turizmus 

A KSH adatai alapján a magyar turizmus – az iparágak közül elsőként - meghaladta a válság előtti szintet. Ünneplésre csak részben van okunk, sok még a tennivaló, amelyekről a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója beszélt.

Indulatok és kételyek a MUISZ-közgyűlésen 

Megtartotta éves közgyűlését a MUISZ, ahol a tagszervezetek vezetői vettek részt.

Elkalandoztunk, megint… 

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága kétnapos tanulmányútra hívta a sajtó munkatársait, amelyen többek között Tata, Székesfehérvár, Pápa és Komárom aktív és interaktív újdonságait ismerhettük meg.

Mire volt elég 6 milliárd? 

Megújult Siófok belvárosa, teljes egészében átalakult a Fő tér arculata és június 21-én átadják a 100 éves Víztornyot is.

Megoszt és uralkodik 

A turisztikai szolgáltatók között van, aki szereti, és akadnak szép számmal, akik hallani sem akarnak róla. Ettől függetlenül él és virul a közösségi vásárlás hazai piaca.

Már hivatalos: nemzeti védjegy lett a Hotelstars! 

Több hónapos egyeztetés és tárgyalás után kedden aláírták a Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy – Hotelstars megállapodást. Ennek értelmében 2012. július 1-jétől nemzeti védjeggyé válik a jelenleg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tulajdonában lévő, és általa működtetett Hotelstars szállodaminősítési rendszer.

Az élő történelem szigete 

Máltára látogatni felér egy időutazással: a sziget történelmi és kulturális emlékeinek egy négyzetkilométerre eső koncentrációja az egyik legnagyobb a világon. Az épített emlékek híven őrzik a lovagkori hangulatot, ám Málta meseszép öbleivel, gigantikus kikötőivel, kristálytiszta vizével a romantikára vágyó pároknak vagy az extrém sportot kedvelőknek is jó úti cél lehet.

Tourinform iroda nyílt a Budai Várban 

A világörökségi helyszínen működő iroda hiánypótló szerepet tölt be a főváros turizmusában.

Idén is érdemes a Balcsira utazni 

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága 3 napos tanulmányi utat szervezett közel 20 újságírónak, hogy megmutassák: a Balaton több mint strandolás. 

Máltán jártunk 

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából öt napos tanulmányi úton vett részt tíz újságíró, amely során megismerhették a sziget hétezer éves történelmét, a lovagok életét, építményeit, a máltai gasztronómiát és az itt élők vendégszeretetét.

Ivászat és utasbiztosítás 

Az alkoholfogyasztás kérdése kényes pontjuk az utasbiztosításoknak, hiszen – pláne all inclusive-utak esetén – nehéz elképzelni, hogy egész üdülése alatt ne inna meg néhány pohár italt a kikapcsolódásra vágyó turista. Ugyanakkor az is tény: az alkoholos befolyásoltság gyakran közrejátszik, sőt sok esetben kiváltó okuk lehet baleseteknek. A biztosító ez esetben pedig nem fizet. Vagy mégis?

Jár-e kártérítés, ha az utas ittasan sérül meg? 

Az alkoholfogyasztás kérdése kényes pontja az utasbiztosításoknak, hiszen - pláne all inclusive-utak esetén - nehéz elképzelni, hogy egész üdülése alatt ne inna meg néhány pohár italt a kikapcsolódásra vágyó turista. Ugyanakkor az is tény: az alkoholos befolyásoltság gyakran közrejátszik, sőt sok esetben kiváltó oka lehet baleseteknek. A biztosító ez esetben pedig nem fizet. Vagy mégis?

Féláron vagy akár ingyen a Szigetre! 

Aki az elmúlt 19 évben legalább háromszor volt kint a Sziget Fesztiválon, és ezt igazolni is tudja, 50%-os kedvezménnyel veheti meg a bérletét. A 20. Sziget további kedvezményeket is tartogat, és egy új fizetési eszközt is bevezetnek.

Málta, nyitva! 

Elkezdődött a szezon Máltán: október végéigig heti két járat száll fel, sőt, novemberben extra járatot is indítana az Air Malta.

Ki írta az év szakdolgozatát? 

Átadták „Az év turisztikai témájú szakdolgozata, 2011” pályázat díjait. TDM, fejlesztési koncepciók, ezek voltak a slágertémák; minőségmenedzsment, börtönhotel és esélyegyenlőség – ezek voltak a nyertes témák.

MABEUSZ workshop Mórahalmon 

Mórahalmi túrával folytatódott a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának szakmai bejárás-sorozata. A partnerek ezúttal nem csak az attrakciókkal ismerkedtek meg, hanem egy workshop keretén belül a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) tagjaival is eszmét cseréltek arról: hogyan lehetne idecsalogatni a turistákat.

Csehországgal erősít a Robinson Tours 

Bulgária szakértője 2012-ben kibővített bolgár kínálatot, még több fakultatív programot és már csehországi ajánlatokat is kínál utasainak és partnereinek.

FIFA-kongresszusnak ad otthont a HUNGEXPO 

Tavaly félmillióan fordultak meg a HUNGEXPO pavilonjai között, idén legalább ennyi érdeklődőt várnak a szakvásárok és kiállítások. A cég évadnyitó sajtótájékoztatóján az is kiderült: idén a sport lesz az idei Utazás kiállítás fő témája.

Harmónia a hegyek között 

Az egykori Bérc Hotel új néven, vadiúj köntösben, plusz egy csillaggal, megannyi új szolgáltatással várja a vendégeket.

Dunakanyari Advent 

Van élet a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is túl. Két napos, ünnepi hangulatú tanulmányúton ismerkedtünk meg a Dunakanyar legújabb és legizgalmasabb turisztikai attrakcióival.

Vác feltámad poraiból 

Eddig jobbára csak annyi tudtunk róla, itt található az ország egyetlen Diadalíve és egy szép Székesegyház, Vác azonban több ennél. Időszerű volt már a turizmus fellendítése, melyhez 48 milliós támogatást is kaptak. De hogyan is történt mindez?

Nincs több sorban állás a pénztárak előtt 

A MÁV-START Zrt. 2008-ban indította el az internetes jegyértékesítési rendszerét, amellyel a pénztárak előtti sorban állást elkerülve, akár otthonról is megválthatók a vasúti menetjegyek.

Megnyílt a Lifestyle Hotel**** Mátra 

Szállodás körökben létezik egy mondás, miszerint, ha a Mátrában egy hotel bezár, az soha nem nyit meg újra. Szabályt erősítő kivételként, Mátraházán, az egykori Bérc Hotel újra megnyitotta kapuit, igaz, új néven, vadiúj köntösben, plusz egy csillaggal, és ebből fakadóan megannyi mással… A Lifestyle Hotel**** Mátra megnyitó ünnepségén jártunk.

Magyarok a világ végén 

November 17-én kerül a mozikba Birinyi József rendező és Dr. Tokaji Ferenc szerkesztő, zarándok, „Út a csillagok alatt, „EL CAMINO - A VILÁG OLTÁRÁTÓL A VILÁG VÉGÉIG” című magyar dokumentumfilmje, amelyben két zarándok erőpróbáját, szakrális megtisztulását követhetjük nyomon. Megismerhetjük a csodás portugál, galíciai, spanyol tájakat és városokat, azok magyar vonatkozásait, és talán arra is választ kaphatunk: miért vágnak neki százezrek az El Caminónak?
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!