Interaktív borturisztikai kiállítás a Zsolnay negyedben 

Tovább bővült Pécs turisztikai szolgáltatásainak sokszínű palettája. A Zsolnay Kulturális Negyedben, az egykori üvegházban WineSpiration néven interaktív borturisztikai kiállítás nyílt. 

A pécsi turizmus a legnépszerűbb 

A felsőoktatási felvételi ponthatárok megjelenésével párhuzamosan több elemzés is napvilágot látott a szakok népszerűségéről. A felsőoktatási szakképzések megújult rendszerében hatalmas siker a Pécsi Tudományegyetem számára, hogy a vidéki képzések közül a legtöbb hallgatót a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (FEEK) által meghirdetett turizmus-vendéglátás szakképzés vonzotta.

Átadás előtt a Busó udvar Mohácson 

A több mint félmilliárd forintból megvalósult új, egyedi bemutató tér a település központjában a történelmi belvárosban kapott helyet.

Megújul a szászvári várkastély 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Dél-Dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert forrás, csaknem 500 millió felhasználásával  újítja fel a szászvári várkastélyt. 

Újabb látványosság Pécsett: a megújuló Pintér kert 

Látványos szakaszához érkezett a mintegy száz éve létesített, és több mint  három évtizede országos védelem alatt álló pécsi Pintér-kert rekonstrukciója. A hazánkban is egyedülállónak számító botanikus-kert Pécs újabb turistacsalogató helyszíne lehet a teljes megújulását követően.

Nyolcezren használták tavaly az Irány Pécs! kártyát 

Egy esztendővel ezelőtt vezette be a TÉDÉEM Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. az Irány Pécs! turisztikai kártyát, amely hazánkban egyedülálló rendszerben működik.

Ős-Dráva Látogató és Bemutató Központ létesül az Ormánságban 

Az Ormánságban 2014-re készül el Szaporca határában nagyszabású beruházás keretében az Ős-Dráva Öko-turisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely. 

Turisztikai szakmai gyakorlat Amerikában 

A turizmus szakképzésben Pécsett résztvevő hallgatók, szakmai gyakorlatukat akár Amerikában is tölthetik.
Malomkövek, art deco és Ferrari-lakosztály

Malomkövek, art deco és Ferrari-lakosztály 

Ünnepélyes keretek között adták át a hét végén a baranyai kisváros, Siklós első négycsillagos szállodáját, a december vége óta működő Hotel Castellot.
Ezek voltak Pécs legnépszerűbb látnivalói

Ezek voltak Pécs legnépszerűbb látnivalói 

Kiemelkedően jó hónapot zártak Pécsett a város kereskedelmi szálláshelyei, negyven százalékkal több vendéget fogadtak, az elmúlt esztendő azonos időszakához képest. 

A Püspökvár titkai, a püspöki palotától a dzsámiig 

A Baranya székhelyére érkező turisták várhatóan az elkövetkezendő időben több időt töltenek majd el a városban. A Pécsi Egyházmegye pályázati úton elnyert másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával évezredes örökségének turisztikai vonzerővé fejlesztését tűzte ki célul. A projektjének keretében nemcsak a már meglévő, és jelenleg funkció nélküli ingatlanjai újulnak meg, de több új szerepet is kap.

Virtuális túra Pécsett 

A TÉDÉEM PÉCS Turisztikai Nonprofit Kft. városnéző sétája a világ egyik legnépszerűbb mobil eszközökön használt turisztikai alkalmazásán is elérhetővé válik. A város látványosságai ennek köszönhetően a ma már mindenki számára elérhető okostelefonokon és tableteken is elérhetők lesznek várhatóan jövő év márciusától. 

Helyi ízek határon innen és túl 

Magyar és horvát Baranya gasztro-kulináris történetét kutatták uniós források felhasználásával  a határ két oldalán működő turisztikai szervezetek.

Cél Szigetvár vonzerejének növelése 

A város további vonzerejének erősítésének érdekében Szigetvár önkormányzata uniós támogatásra nyújt be pályázatot. Ennek elsődleges célja a váron belül új fogadótér kialakítása, valamint a tervek között szerepel egy állandó szabadtéri színpad és az úgynevezett kiskastélyban kiállító terek létrehozása, ahol a hódoltság korából származó egyedülálló fegyvergyűjtemény kapna helyet. Emellett egy hazánkban egyedinek számító hologramos vetítő rendszert is létrehoznának, amely segítségével az 1566-os csatába nyerhetnének bepillantást az érdeklődők.

A szellemi kulturális örökség része lett a Sárköz 

A Szellemi Kulturális Örökség nemzeti jegyzékét gazdagítja a Sárköz élő hagyománya. A komoly elismerést másfél éves munka előzte meg. 

Megújult a pécsi turisztikai portál 

A 2010-ben elindult iranypecs.hu portál új, lendületesebb megjelenéssel és sok praktikus tartalommal született újjá. A változtatásokkal a pécsi TDM szervezet elsődleges célja volt, hogy élményközpontúan mutassák be a város értékeit, programjait, szálláslehetőségeit.

Átadták az élményfürdőt Mohácson 

Befejeződött a mohácsi termálfürdő szolgáltatásainak komplex fejlesztése, amelynek eredményeként öt új rekreációs szolgáltatás jelent meg a fürdő palettáján. 

Ez mind-mind Pécsi kártya 

Pécs turizmásának fellendítésén segítene a tavasszal debütáló Pécs-kártya.

Új szemlélet, változatos programok 

Elkészült Pécs idei fesztivál-programja. A kínálat széles, az eseményfolyam összeállítását egyeztetések sora előzte meg.

Idén sem újul meg a Nádor Pécsett 

Továbbra sem várható, hogy megkezdődik Pécsett a Nádor Szálló felújítása. 

Tavasszal új szálloda nyílik Siklóson 

A következő hónapokban több fejlesztés valósul meg Siklóson a  Dél-dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert támogatás felhasználásával. 

Megszépülhet a Balokány Pécsett 

Egy megnyert pályázat újabb segítséget jelent annak a húsz pécsi civil szervezetnek, amely összefogott a Balokány megújításáért. Az Ökotárs Alapítvány által kiírt pályázaton elnyert forrásból programokat szerveznek, és internetes oldalt indítanak.

Startol a Poldi bácsi program Pécsett 

A parkőr-szalaggal, egyenruhával, kampósbottal felszerelt parkőrök védik ezentúl Pécs nagyobb köztereit.

Népszerű a Zsolnay Negyed 

Sok látogatót vonzott tavaly a pécsi Zsolnay Negyed. 

Atomnyugdíjasok érkeznek Harkányra 

A több évvel ezelőtt már napirendre került lehetőség valósággá válhat Harkányban a következő esztendőben. Orosz turisták érkezhetnek Moszkvából, akiknek az üdülési költségeit az atomerőművek szövetsége állja. Hat évvel ezelőtt az orosz háborús veteránok üdültetésének helyszíne volt Harkány.

Évi kétszázezer látogatóra számítanak 

Ismét sok érdeklődőt vonzott Pécsett az Európa Kulturális Főváros program keretében megvalósult Zsolnay Kulturális Negyedet bemutató nyílt nap.

Tavasszal nyit a húsz éve várt strand 

A tervek szerint halad közel két évtizeddel az első beharangozása után Bonyhádon a strand-komplexum építése. 

Kerékpárút vezet a komlói kistérségben 

Ünnepélyes keretek között adták át a Sikonda, Magyarszék, Mecsekpölöske és Komló között megépült kerékpárutat. A 218 milliós beruházás 196 millió pályázati forrás felhasználásával valósult meg.

Kilátókupola a mohácsi emlékhelyen 

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Mohácsi Történelmi Emlékpark látogatóközpontját. A Siklós-Mohács Élményút részét képező emlékpark fejlesztése hazai és uniós források felhasználásával, fél milliárd forintból valósult meg.

Élményfürdő épül Mohácson 

Hivatalosan is elkezdődött Mohácson az egykori szabadtéri uszoda helyén az élményfürdő építése, amelyet a következő strandidényben már birtokba is vehetnek a város lakói. 

Pécsről a tengerpartra 

A 2010-es nyári szezon sikere után a Neckermann ismét elindítja közvetlen charterjáratát a Pécs-Pogány repülőtérről.

Megnyitott a Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő gyógyászati részlege 

Megújult fürdőkomplexum várja az idei nyártól a vendégeket Kaposváron.

Turisztikai kisfilm siketeknek 

Országosan egyedülálló turisztikai kisfilmet készített Kaposvár hallássérültek és siketek számára uniós források felhasználásával.

Biogázzal spórol a kaposvári fürdő 

Éves fűtésköltségének csaknem felét, 30 millió forintot takarít majd meg Kaposvár a fürdőben, miután augusztustól biogázzal üzemeltetik a berendezéseiket.

Új „szívet” kap Szigetvár 

Fél milliárd forintot meghaladó támogatást nyert el Szigetvár A város történelmi város-központjának funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű pályázatával.

Aknamentesítés uniós támogatással 

Európai uniós támogatás segítségével akna mentesítik a horvát-magyar határt a Duna és a Dráva közötti területeken, valamint a déli határszakaszon.

Félmillió fürdővendég Szigetváron 

Három és fél évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szigetváron a gyógyfürdő, amely nagy népszerűségnek örvend nemcsak a városban, de az ország egész területén.

Komló külön utat jár 

Már nem tagja az egykori bányászváros, Komló a Mecseki Élménykörút Kulturális és Turisztikai Közhasznú Egyesületnek. A  város önkormányzata azért döntött így, mert úgy találták semmiféle előny nem származott belőle, a településre és környékére nem érkezett több turista.

Sikonda készül a szezonra 

Komló esztendők óta nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a város lakói  és a turisták újra felfedezzék Sikondát. Munkatársunktól

Európában egyedülálló fürdő nyílik Tamásiban 

Augusztusban megnyílik Tamásiban az Európában is egyedülállónak számító fürdő. Jelenleg a belső szerelések zajlanak. Munkatársunktól

Beindulhat a vízi turizmus a Sión 

A Sió vízi turizmusának feltámasztására szövetkeznek a csatorna melletti települések.

Turisztikai kártya a délszláv vendégeknek 

Délszláv szomszédaink turistáinak kedveskedne az Magyar Turizmus Zrt. új turisztikai kártyájával. Munkatársunktól

Megújult a harkányi Termál Kemping 

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit Harkányban a több mint kilencszáz millióból megújult Termál Kemping.

Harkány: új igazgató a fürdő élén 

Számos változás történt Harkány életében az elmúlt hónapban. A fürdőváros önkormányzata döntött az idegenforgalmi adóbevétel 2011. évi marketing célú felhasználásáról, elindult a helyi TDM szervezet létrehozása és Schwarcz Tibor személyében új igazgató került a Gyógyfürdő élére. 

Turisztikai táblarendszer Szigetváron 

Szigetváron a Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület kezdeményezésére – az önkormányzattal együttműködve - a városba érkező turisták eligazodását segítő táblarendszert hoznak létre. Munkatársunktól

Mohács nem ad több pénzt, Harkány kevesli 

Harkány szerint kevés a mohácsiak által a gyógyfürdő többségi tulajdonjogáért megajánlott pénz, a Duna-parti város viszont nem szán többet annak megvásárlására. A tárgyalások megszakadtak, az üzlet várhatóan nem köttetik meg. Munkatársunktól

A magyar El Camino 

A Magyar Zarándokút Egyesület a spanyol El Camino-hoz hasonló zarándokutat hívott életre, amely tavasztól várja a zarándokokat. Munkatársunktól

Busók és kocsonya Miskolcon 

Hamarosan a miskolci Kocsonyafesztiválon riogatják a telet a mohácsi busók. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!