Code-share megállapodás az airBaltic és a Bulgaria Air között

Code-share megállapodás az airBaltic és a Bulgaria Air között 

Ennek értelmében utasaiknak nagyobb rugalmasságot biztosítanak a két ország közötti utazás esetén.
Mesterséges intelligenciával a nagyobb biztonságért

Mesterséges intelligenciával a nagyobb biztonságért 

Az airBaltic és a Beams, biztonságtechnikai vállalat partnerségre lépett, emellett a lett nemzeti légitársaság Rigában fogadta a 47. Airbus A220-300 típusú repülőgépét.
airBaltic: 2023-ban várakozáson felül teljesítettek

airBaltic: 2023-ban várakozáson felül teljesítettek 

Az előzetes számítások alapján biztosra vehető, hogy 2023-ban a lett légitársaság folyamatosan nőtt és fejlődött.
Flottabővítés karácsonyra

Flottabővítés karácsonyra 

2023 november végén a lett airBaltic légitársaság Rigában vette át a 45. Airbus A220-300 típusú repülőgépét. Ez a hatodik Airbus A220-300 szállítás az airBaltic számára 2023-ban, a megrendelt 50 darab Airbus A220-300 egyike.
Flottabővítés az airBalticnál

Flottabővítés az airBalticnál 

A lett nemzeti légitársaság és a repülőgépgyártó Airbus bejelentette, hogy 30 darab Airbus A220-300 típusú repülőgépre kötött adásvételi szerződést, és további 20 azonos típusú repülőgép vételi jogával rendelkezik.
Csúcson a lett légitársaság törzsutasprogramja

Csúcson a lett légitársaság törzsutasprogramja 

Egymillió airBaltic törzsutas, folyamatosan növekvő utasszám és emelkedő bevétel.
Huszonnyolc éve a levegőben a lettek

Huszonnyolc éve a levegőben a lettek 

Idén októberben ünnepli fennállásának 28. évfordulóját a lett légitársaság, az airBaltic.
Környezettudatos utazók, fenntartható repülés

Környezettudatos utazók, fenntartható repülés 

2020 májusa óta az airBaltic minden járatát egyetlen repülőgéptípussal üzemelteti: az Airbus A220-300 jelenleg a világ legzöldebb kereskedelmi repülőgépe.
Nyári airBaltic-adatok, új gépek fogadása

Nyári airBaltic-adatok, új gépek fogadása 

Szeptember 9-én a lett nemzeti légitársaság Rigában fogadta 44. Airbus A220-300 típusú repülőgépét, ami része korábbi rendelésüknek. Még 30 opcióval és vételi joggal rendelkeznek ugyanerre a repülőgéptípusra.  
Kész az airBaltic 2024. évi nyári menetrendje

Kész az airBaltic 2024. évi nyári menetrendje 

A lett légitársaság közzétette a jövő évi nyári szezon menetrendjét.

A lett járatokon a háziállatok szállítása nagy siker utasaik körében 

Az airBaltic légitársaság járatain a kiegészítő termékek iránti kereslet látványosan megnőtt az elmúlt időszakban. Az idei év első felében a kiegészítő termékekből származó összes bevétel 39 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A legnagyobb növekedés a háziállatok szállításában volt tapasztalható, az utóbbi időben egyre több utas dönt úgy, hogy házi kedvenceivel utazik

Rekordot döntött az airBaltic az első félévben 

Az airBaltic megerősítette pozícióit 4 fő bázisán, Rigában, Tallinn-ban, Vilniusban és Tampere-ben és célja továbbra is az, hogy vezető összeköttetést biztosítson a Baltikum és a világ többi része között.

A letteket választották Kelet-Európa legjobb légitársaságának 

2023-ban a lett airBaltic légitársaságot választotta Kelet-Európa legjobb légitársasága díj nyertesének a Skytrax, immár második alkalommal. A díjat a 2023-as párizsi The World Airline Awards különleges ünnepségén adták át. A díjat az airBaltic csapata nevében Martin Gauss vezérigazgató vette át.

A lett légitársaság már a télre készül 

Ugyanis új airBaltic bázist nyitnak Gran Canaria-n, a 2023/24-es téli szezonban

Az airBaltic utasai mostantól SAF-et is vásárolhatnak 

A lett airBaltic légitársaság - a fenntartható repülőgép-üzemanyag (Sustainable Aviation Fuel - SAF) légiforgalomban betöltött növekvő jelentőségének tudatosítása és a klímasemlegességi célok elérésének érdekében - fokozatosan lehetőséget kínál az utasoknak, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatást, az ún. ökológiai lábnyomot.

Pörögnek a nyári járatok az airBaltic-nál, a télre is gondolnak 

Elkezdődött az idei nyári szezon a letteknél: az idei nyári szezonban rekordszámú, 20 új útvonalat kínálnak Baltikumból indított járataikkal. Rigából, Tallinnból és Vilniusból, valamint a finnországi Tamperéből indítanak járatokat Bilbao (Spanyolország), Burgas (Bulgária), Porto (Portugália) és Tivat (Montenegro) felé. A nyári szezonban jelentős utasszám növekedésre számít a légitársaság.

A letteknél az első negyedévben jó eredmények születtek 

Az airBaltic lett légitársaság pozitív üzleti mutatókkal kezdte az idei évet, 104,3 millió eurós rekord bevételt ért el az év első negyedévében, ami 74 százalékkal több, mint 2022 azonos időszakában.

Ismét fellobogózott gép az airBaltic-nál 

A lett airBaltic légitársaság és az Airbus Canada repülőgépgyártó cég közösen mutatták be a légitársaság 40. Airbus A220-300 típusú repülőgépét, mely különleges festést kapott és a lett zászló színeiben pompázik - tájékoztatta lapunkat a légitársaság. 

A téli menetrendben is Budapest-Riga közvetlen járat 

A lett airBaltic légitársaság bejelentette, hogy a 2023-2024-es téli szezonban is folytatja járatainak üzemeltetését Budapest és Riga között. Jelenleg az airBaltic az egyetlen légitársaság, amely közvetlen összeköttetést biztosít a két város között - tájékoztatta lapunkat a légitársaság. 

Íme az airBaltic 2022. évi eredményei 

A lett légitársaság a napokban tette közzé a 2022-es évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését és konszolidált pénzügyi eredményeit.

Fiatalos díj az airBaltic-nak 

Európa második legfiatalabb repülőgép flottájával rendelkező címet zsebelte be a lett légitársaság.

Jön az ingyenes és korlátlan netezés ezeken a járatokon 

Rendkívüli hírt jelentett be a napokban a lett airBaltic légitársaság!

Növekedés és fenntarthatóság a lett légitársaságnál 

Az airBaltic immár 70 célállomásra indít járatokat Rigából, Tallinnból és Tamperéből. 2022 decemberében 288 900 utast szállított, 62 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában és 3140 járatot üzemeltetett, ami 12 százalékkal több, mint 2021 decemberében. 

Jó eredmények az airBaltic-nál 

Az airBaltic 2022-es év első kilenc hónapjában elért eredménye 172%-kal több, mint 2021-ben - tájékoztatta lapunkat a légitársaság. 

airBaltic: kedvező októberi utasszámok, friss flottahírek 

A lett légitársaság 331 500 utast szállított idén októberben, ez 38 százalékkal több utast jelent, mint az előző év azonos időszakában. Idén októberben 3450 járatot teljesítettek – 10 százalékkal többet, mint 2021 azonos időszakában.

Az airBaltic születésnapján dolgozóit ünnepli 

Idén októberben a lett légitársaság fennállásának 27. évfordulója alkalmával különleges videót készített, amelynek a középpontjában a légitársaság alkalmazottai állnak.

A lett légitársaság 18 új útvonalon repül 

Az airBaltic bemutatta a 2023. március végével kezdődő nyári időszakra érvényes menetrendjét. Tizennyolc új útvonalat terveznek a balti országokból, így az útvonalhálózatán belül 70 célállomás lesz elérhető.  

Az airBaltic alkalmazottainak száma egyre nő 

Az airBaltic lett légitársaság bejelentette, hogy a társaság alkalmazottainak száma meghaladta a 2000 főt, ami minden idők legmagasabb létszámát érte el a légitársaság 1995-ös alapítása óta. Az airBaltic csapatának legújabb tagja a légitársaság ügyfélkapcsolati csoport rigai központjában fog dolgozni.

Ünnepel az airBaltic 

2022. augusztus 31-én az airBaltic légitársaság 50 milliomodik utasát fogadta a légitársaság 1995-ös alapítása óta. A szerencsés utas Dace Jonaite volt, aki a légitársaság Airbus 220-300 típusú repülőgépén a  Bécs – Riga járatán utazott.

Jó számokat hozott a lett légitársaság júniusi összesítése 

Az airBaltic háromszor annyi utast szállított idén júniusban, mint az előző év azonos időszakában.

Lett légitársasággal Afrikába 

Az airBaltic bejelentette új téli úticélját, Marrakesht, amely a légitársaság első afrikai célállomása.  

Járat- és bázisnyitás Finnország felé az airBaltic-kal 

Az airBaltic lett légitársaság bejelentette, hogy 2022 májusától új bázist nyitott a finnországi Tamperében. A légitársaság mostantól heti hét járatot üzemeltet Tamperéből a meglévő rigai járatok mellett.

Ötször jobb március az Air Balticnál, mint tavaly 

2022 márciusában a lett airBaltic légitársaság 161 100 utast szállított – csaknem ötször többet, mint az előző év azonos időszakában és 2380 járatot teljesített - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az airBaltic is felfüggesztette oroszországi járatait 

A lett légitársaság február 26-tól március 26-ig minden Oroszországba irányuló és onnan induló járatát törölte.

Codeshare megállapodás az airBaltic és az Emirates között 

Az airBaltic új, egyszerű utazási lehetőséget és hozzáférést biztosít az Emirates kiterjedt útvonalhálózatához. Ezzel egyidőben az Emirates utasainak is könnyebb lesz a balti térségbe utazni.

Alakul az airBaltic nyári menetrendje 

A lett légitársaság közzétette a 2022. március 27-én induló nyári  menetrendjét, amelyben több mint 70 célállomás szerepel.

airBaltic: szeptemberben ugrásszerű növekedés 

2021 szeptemberében az airBaltic 2980 járatot üzemeltetett és 232 900 utast szállított, ez utóbbi 194 százalékos növekedést jelent az előző év szeptemberéhez képest.  

airBaltic: augusztusi mérleg 

A lett légitársaságról megérkeztek a legfrissebb adatok.

Új Airbus az airBaltic légiflottájában 

Megérkezett a lett légitársaság flottájának  legújabb,  YL-ABC néven lajstromozott Airbus A220-300 típusú repülőgépe Rigába.

Új platform szolgáltatás a lett járatokon 

A lett airBaltic légitársaság bejelentette, hogy 2021 júliusától  a fedélzeti szolgáltatások köre az airBaltic SKY Service bevezetésével bővült.

Megugró utasszám júniusban az airBaltic-nál 

Szépen alakult a nyár első hónapjában a lettek utasforgalma.

airBaltic: elkerüli a belarusz légteret 

A május 23-án történtek miatt a lett nemzeti légitársaság vezetősége azonnali hatállyal úgy döntött, hogy elkerüli a belarusz légtérbe való belépést.

2020 pénzügyi adatai az airBaltic-tól 

A covid járvány okozta forgalomcsökkenés miatt az airBaltic csoport 143 millió eurós bevétellel zárta a 2020-as évet.

Friss utasadatok az airBaltic-tól 

Márciusi utasforgalmi számokat és új desztinációkat adott közre a lett légitársaság.

Helyzetértékelés 62 napig tartó leállás után az airBaltic-vezértől 

Lettország légitársaságának elnök-vezérigazgatója, Martin Gauss levelét megírta. Főbb megállapításait most közreadjuk.

Ötcsillagos besorolású az airBaltic 

Az airBaltic az első légitársaság, amely megkapta a Skytrax legmagasabb, ötcsillagos COVID-19 biztonsági besorolását.

airBaltic: újraindul a Budapest - Riga járatpár 

Augusztus 11-től a lett airBaltic légitársaság újraindítja közvetlen járatait Riga és Budapest között. A járatok hetente kétszer közlekednek, Airbus A220-300 repülőgépekkel történik az utazás.

A kormány a bajban lévő airBaltic hóna alá nyúlt 

A Lett Köztársaság Minisztertanácsa, mint a lett airBaltic légitársaság többségi részvényese, j jóváhagyta a 250 millió eurós tőkeemelést, hogy ezzel enyhítse a COVID-19 által okozott gazdasági válság hatását a légügyi cégnél.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!