Most bizonyíthatnak a fiatal borászok!

Idén ősszel a Bazilika előtt, az égősorokkal kivilágított téren ismét érdemes lesz egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben koccintani. 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke a belvárosba látogat négy napra, hogy együtt ünnepeljük a borászok új generációját.

Az V. JUNIBOR és Gasztroünnepre a szokásos lendülettel érkeznek a friss, energikus és világlátott fiatal borászok, összesen 33 családból. A Szent István téren szeptember 28. és október 1-je között látogathatjuk meg a Juniborászokat. Ez az egyesület 2008-ban alakult és 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben.

"A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és így egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsün" - mondja Hernyák Tomi, a Junibor elnöke. "A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra” – tette hozzá.

A Bazilikánál elsőként megynyitó DiVino születését védnökölő Miklós Csabi elmesélte, kicsit sem munkaként tekint a feladatukra, és fontosnak tartja úttörő szerepüket ebben a komoly történetben. A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, és olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és járják ki saját pincéjük útját.

Az egyesület, egyben baráti társaság tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi és Szabolcs, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Zsófi és Bence, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi és Bence, Kiss Gábor, Sebestyén Csilla és Csabi, Demeter Endre ,Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Hajni és Miklós, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti, Figula Misi, Babiczki László

FELHÍVÁS FIATAL BORÁSZOK SZÁMÁRA JUNIBOR:

Ismersz ígéretes fiatal borászt? Vagy te magad vagy az? Jelentkezz emailben a Fiatal Borászok Egyesületének Zöldszüretére! Jelentkezz az [email protected] címen a következő adatok megadásával szeptember 20-ig:

Birtok mérete, pincészet neve, borvidék, borászatban betöltött szerep (borász/tulajdonos/főborász/szülő mellett) Első saját bor évjárata / Legjellemzőbb saját tétel, ami a legjobban megmutat, életkor.

A legígéretesebb 20 jelentkező a Junibor Egyesület zártkörű rendezvényén mutatkozhat be szeptember 29-én pénteken a DiVino Bazilikában. Mutasd meg magad!

Forrás: Borászportál


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.