A forralt borhoz már unásig hozzászokott közönsége a Bazilika előtt egyebek mellett a fehérbor aszalt gyümölcsök és rum hármasából álló krampampulival is fűtheti magát. Akinek ez nem elég, fogyasszon forró Aperolt!
Természetesen nem csupán a borissza közönség találja meg a minőségi alapanyagból készült magáét; mérnek belga csokipasztillából főzött forró csokit is.
Az éhéséget pedig csillapíthatja a nagyérdemű bivaly-, szürkemarha-, vagy épp mangalica szalámival, házi lekvárral, termelői sajttal és mindenféle ehető „kenőcsökkel”. Bár osztriga és lazac is szerepel a tér kínálatában, azért a hurka-kolbász rajongói klub sem távozik csalódottan.
De nincs ünnep mézeskalács nélkül. És akad itt olyan flódni, hogy csuda, a mostanában új hivatalos kedvencről, a kürtős kalácsról nem is beszélve, melynek itt kapható változatához a recept állítólag több mint egy hónapig készült. Titkos, úgyhogy nem tudjuk, mi van benne.