Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Milyen zajvédelmi munkákat kérhetnek a reptér környékén lakók?

Milyen zajvédelmi munkákat kérhetnek a reptér környékén lakók? 

Indul a Budapest Airport által támogatott zajvédelmi program következő üteme.
Budapest Airport: 95 százalékkal csökkent a februári utasforgalom

Budapest Airport: 95 százalékkal csökkent a februári utasforgalom 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 54 407 utast kezelt az előző hónapban, ami 95 százalékos visszaesés 2020 februárjához képest, de a teherforgalom továbbra is nő - közölte a Budapest Airport az MTI-vel csütörtökön.
76 százalékkal csökkent az utasforgalom tavaly Ferihegyen

76 százalékkal csökkent az utasforgalom tavaly Ferihegyen 

A koronavírus-járvány 2020-ban a légiközlekedés egészére rányomta a bélyegét, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éves utasforgalma 76 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a Budapest Airport 3 859 379 induló és érkező utas ügyeit intézte - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
Indul a 2-es futópálya felújítása Ferihegyen

Indul a 2-es futópálya felújítása Ferihegyen 

Hétfőn elkezdődött a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

80 százalékos a visszaesés Ferihegyen 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér utasforgalma több mint 80 százalékkal maradt el júliusban az egy évvel korábbitól, ugyanakkor az előző hónaphoz viszonyítva már háromszor annyian repültek.

Hivatalosan is köszöntötték a Hainan Budapest-Csungking járatát 

Hivatalosan is köszöntötték a Hainan Airlines Budapest és Csungking közötti járatát pénteken a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ezzel a Hainan Airlines 9 év után visszatér a ferihegyi repülőtérre.
Megnyitott a BUD Cargo City, megérkezett az első óriásgép

Megnyitott a BUD Cargo City, megérkezett az első óriásgép 

Megérkezett az első dedikált cargo járat, egy Boeing 747 típusú óriásgép és a BUD Cargo City ezzel megkezdte működését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
BUD Cargo City: Kelet-Közép Európa cargo kapuja

BUD Cargo City: Kelet-Közép Európa cargo kapuja 

Alig egy évvel az első kapavágás után a mai napon átadták a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a BUD Cargo City-t. Az 50 millió euróból épült létesítmény nemcsak világszínvonalú logisztikai bázis, hanem katalizátor: lehetőség Magyarországnak, és lehetőség a Budapest Airportnak arra, hogy a légi teheráru szállítás kelet-közép európai kapujává váljon.

Mennyit ér a reptér felé vezető út? 

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a közúti elérhetőségének javítása érdekében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat összesen bruttó 20 300 000 000 forint összegű forrásból fejlesztik.

Duplájára nőtt a budapesti repülőtér futurisztikus lounge várója 

A korábbihoz képest közel kétszer nagyobb alapterületen nyílt meg az új MasterCard Lounge utasváró a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Megállapodást kötött Budapest és a ferihegyi repülőtér 

Stratégiai megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében.

Rendben indulnak a járatok Budapestről 

Rendben indulnak a járatok Budapestről

Vége a reptérzárnak! 

A kitűzött határidőnél három órával korábban, szombat reggel hét órakor újra megnyílt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - tájékoztatta az MTI-t Hardy Mihály, a repülőteret működtető Budapest Airport szóvivője.

Fél órára leállt a reptér 

Ismét fogad és indít járatokat a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér, miután a heves vihar miatt mintegy fél órára le kellett zárni a repülőtér kifutópályáit vasárnap este.

20%-kal kevesebb járat, alig 5%-kal kevesebb utas 

A Liszt Ferenc-reptéren mintegy 20 százalékkal kevesebb járat közlekedett az idén az első három hónapban, mint 2011 első negyedévében, az utasok száma, illetve az elszállított áruk tömege azonban csak alig, 5 százalékkal esett vissza - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Egy nap Zwack Sándorral 

Aki megy, aki jön, aki várakozik – júliusban a reptéren az Unicum mindenki számára látható, elérhető, és kóstolható lesz.

Sima átállás a 2. Terminálra 

„Mintha mindig is így működött volna!” - jegyezte meg ma reggel egy repülőtéri dolgozó, miután lement a szokásos reggeli csúcs a Budapest Airport 2. Terminálján, ahonnan ma először indult egyszerre valamennyi diszkont és hagyományos légitársaság hajnali járata. A reggel 6 és 7 óra közötti időszakban 9 ún. low-cost és 2 hagyományos légitársaság gépe indult, összesen 1780 utassal a 2. Terminálról.

Készültség volt a Liszt Ferenc-repülőtéren 

Egy KLM-gép fékszárny-meghibásodása miatt készültséget rendeltek el a Liszt Ferenc-repülőtéren. A gép 20 perces késéssel probléma nélkül leszállt - közölte a Budapest Airport szóvivője kedden az MTI-vel.

A légiközlekedés hanyatlása az utasok rovására megy, 

Autós demonstrációt tartanak a repülőtéri dolgozók május 29-én, kedden a Liszt Ferenc Repülőtér bezárásra ítélt I. terminálja előtti főútvonal-szakaszon. Az akció célja, hogy felhívja közvélemény figyelmét: a légiközlekedés hanyatlása az utasok rovására megy, és az egész gazdaság számára óriási károkat okoz.

Továbbra is érdemes vonattal utazni a repülőtérre 

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 1-es termináljának bezárása és a forgalom 2-es terminálra való átterelése a repteret vonattal megközelítőket is érinti, mivel a vasúti megállóhely az 1-es terminál mellett található.

Karácsonyi csillogás a repülőtéren 

A Budapest Airport minden eddiginél szebb és ragyogóbb karácsonyi díszítéssel látta el az 1-es, valamint a 2A és 2B terminálokat és az idén először „karácsonyozó” új utasforgalmi csarnokát, a SkyCourtot.

Nem sokkal nőtt az utasforgalom 

2011. III. negyedévben a helyközi személyszállítást az utazók valamelyest intenzívebben vették igénybe, mint a tavalyi azonos időszakban. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma az újonnan jelentkező, vagy visszatérő külföldi fuvarozóknak is köszönhetően – segítve ezzel a turizmust is – élénkült, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal friss gyorsjelentéséből.  

Fesztiválhangulat a reptéren is 

Érezhetően több fiatal hátizsákos turista színesíti a budapesti repülőtéri mindennapokat – a hétvégén véget ért az Ozora fesztivál, tegnap pedig a mínusz 1. nappal elkezdődött Magyarország legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget. Az érkezők még a hátizsákjaikat várják a poggyászkiadásánál, Budapest Airport azonban már a jövő heti hazainduló tömegre készül.

Budapest Airport: megdőlnek a forgalmi rekordok 

A budapesti repülőtér történetében soha nem látott júniusi utasforgalmi számokkal indult a nyaralási szezon. 2011 első félévének adatai alapján úgy tűnik, a 2007-es eddigi rekord év a második helyre szorul, és ha kitart a jelenlegi fellendülés, a Budapest Airport kimagaslóan jó nyári szezonra számíthat, tudta meg a TurizmusOnline.

2014-ben már a repülőtérig járhatna a 3-as metró 

A fővárosi LMP közlekedési munkacsoportja szerint három-négy év múlva a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérig járhatna a 3-as metró. A frissen elkészült tanulmányt hétfőn ismertették újságírók előtt, a terveket rövidesen szakmai vitára bocsátják.

Megoldódik a buszos utasfelvétel a reptéren 

Elérte az árolló a Budapest Airport parkolóját is: a budapesti repülőtéren minimum 30 %-kal lettek olcsóbbak a hosszútávú parkoló árai, de kéthetes parkolás esetén csak a korábbi ár felét kell fizetni. A Budapest Airport az új árszabás bevezetését a nyaralási szezonhoz időzítette, azaz július 1-től indul az árzuhanás. A számítás egyik alapja az volt, hogy a hosszútávú, tehát minimum egyhetes parkolás, ami nagyjából egy külföldi nyaralás ideje, olcsóbb legyen a parkoló, mint egy oda-vissza út a fővárosba taxival.

Felszíni metróvonalat kaphat Ferihegy 

A 3-as metró Kőbányai végállomásától mindössze 3,5 kilométer felszíni vasúti sínpálya megépítésével 2014-re metróval elérhetővé válhat a repülőtér és Vecsés, áll a Lehet Más a Politika (LMP) javaslatában, amelyet szerdán elfogadott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Irány a Baltikum! 

Megérkezett az airBaltic légitársaság első menetrend szerinti rigai járata Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőterére, amelynek köszönhetően közvetlen légi összeköttetés jött létre a magyar főváros és a Baltikum között. Az első járaton rajta ült Nils Ušakovs, Riga polgármestere és Gregory Pomerantsev, a légitársaság kereskedelmi alelnöke is.

Kényszerleszállás nyomásprobléma miatt 

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép a Liszt Ferenc repülőtéren csütörtök reggel - közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel.

Figyelmeztető sztrájk lesz Ferihegyen 

Csütörtökön 13-14 óra között egyórás figyelmeztető sztrájkot hirdet a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a Lurdy házban dolgozó Malév Zrt.-ben foglalkoztatott földi munkavállalók körében. A szakszervezet szerint az utasoknak nem okoz kellemetlenséget a munkabeszüntetés.

2C terminál is tervben van 

Ha az utasforgalom indokolja, a Budapest Airport készen áll egy újabb terminál, a 2C kialakítására - nyilatkozta Jost Lammers vezérigazgató a hétfői Népszabadságban.

Épül a Cargo-város 

Gőzerővel folynak a Budapest Airport legújabb nagyszabású beruházásának, a Cargo City névre keresztelt légiáru-kicserélő központnak a tervezési, engedélyeztetési munkálatai. A fejlesztés első fázisaként felépülő 11 000 négyzetméternyi raktár és hozzá kapcsolódó mintegy 5 000 négyzetméternyi irodatér 80%-ának hasznosítására a Budapest Airport máris két jelentős földi kiszolgálócéggel kötött megállapodást.

Új utak és parkolók a 2-es terminálon 

Új útburkolat és immár több száz felújított parkolóhely várja mától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljának utasait és kísérőiket. Az új terminálépület átadását követően a 2-es terminál rövid távú- és gyorsparkolóját is rendbe hozta a légikikötőt üzemeltető cég.

Költözik a Malév-központ 

Beköltözik a repülőtérre a Malév teljes vezetése és központja – a tervek szerint 2012 nyarára három felújított irodaépület várja a magyar légitársaság mintegy 600 alkalmazottját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Erről írtak alá megállapodást a Budapest Airport és a MALÉV vezetői, miután mind a két társaság igazgatósága jóváhagyta a projekt megvalósítását. Dr. Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke teljes mértékben támogatja a megtakarítások és a racionalizálás érdekében történő költözést.

Az ország első pálinkaautomatája 

Megjelent az ország első pálinkaautomatája a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér EU elnökségi várójában.

(HOL)LANDoltak Budapesten 

Csütörtökön 13 órakor landolt a holland labdarúgó válogatott repülőgépe a Ferihegyi Repülőtéren. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!