Lezárják hétfőn az Arany János utcai és a Ferenciek terei metróállomást

Lezárják hétfőn az Arany János utcai és a Ferenciek terei metróállomást 

Lezárják hétfőn az Arany János utcai és a Ferenciek terei metróállomást a 3-as metró felújítása miatt.
Varga Ivett vezeti a BKK-t február elsejétől

Varga Ivett vezeti a BKK-t február elsejétől 

Varga Ivett a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) új vezérigazgatója február elsejétől - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Hétvége H7-es HÉV nélkül

Hétvége H7-es HÉV nélkül 

Karbantartási munkálatok miatt szombaton és vasárnap a teljes vonalon pótlóbusz jár a H7-es (csepeli) HÉV helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Utasbarát szabályokat vezetett be a BKK 

Enyhültek a pótdíjazás szabályai május elsejétől a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).

Befejezték a budai fonódó villamoshálózat kiépítését 

Elkészült a budai fonódó villamoshálózat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) december 23-án.

Új jegyautomatákat telepít a BKK 

Újabb 48 jegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Budapesten és az agglomerációban jövő év elejéig - közölte a társaság szerdán.

Sűrít a BKK az adventi hétvégéken 

Az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbben közlekedő, illetve nagyobb befogadóképességű járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Visszahúzza a visszajáró bankjegyeket a BKK-jegyautomata 

Kamerák felszerelésével és a szoftver módosításával biztonságosabbá tette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a jegyautomatákból történő vásárlást.

Valós idejű közúti információk a BKK-tól 

Valós idejű közúti információkat ad a Budapesti Közlekedési Központ információs szolgálata, a BKK Info a honlapján keddtől.

Bárki beleszólhat a budapesti közlekedésfejlesztésbe 

Társadalmi vitára bocsátja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budapesti közlekedésfejlesztést tartalmazó Balázs Mór-tervet.

A Gombában nyílt a BKK új ügyfélközpontja 

Megnyílt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új ügyfélközpontja a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren. Az önkormányzati és európai uniós forrásból megújult Gomba épületében kialakított ügyfélközpontot Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a XI. kerületi polgármestere adta át hétfőn.

Próbaüzemben a BKK utazástervező weboldala 

Próbaüzemben elindult csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új, Futár-alapú utazástervező rendszere, amelyet a futar.bkk.hu oldalon lehet elérni.

Bedobta a törülközőt a Max Taxi 

A Max Taxit üzemeltető Reklámtaxi Kft. a továbbiakban nem kíván fuvarszervezői tevékenységet végezni, a Tele5 Taxi Kft. által benyújtott dokumentumok pedig nem mindenben felelnek meg a taxirendelet előírásainak - tudta meg az MTI a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK). 

Mobilalkalmazásban tájékozódhatunk a forgalmi zavarokról 

Megjelent a Budapesti Közlekedési Központ BKK Info nevű mobilalkalmazása, amely folyamatosan és valós időben tájékoztatja a felhasználókat a fővárosi közösségi közlekedést érintő forgalmi változásokról.

Elkezdte a BKK a hőpapíros bérlet bevezetését 

Keddtől fokozatosan bevezeti a Budapesti Közlekedési Központ az ügyfélszolgálatokon és a jegypénztáraknál a helyszíni, hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.

Az Orangeways budapesti buszvonalakat üzemeltethet 

Az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding Nyrt. leányvállalata, az Orangeways City Kft. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által kiírt, midi autóbuszokkal üzemeltethető fővárosi közforgalmú autóbuszvonalak költségtérítéses üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázatát – jelentette be Dr. Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója.

Túl a próbaüzemen a reptéri BKK ügyfélpontok 

Megnyíltak és sikeres próbaüzem után végleges nyitva tartással üzemelnek a Budapesti Közlekedési Központ új tömegközlekedési ügyfélközpontjai Budapest nemzetközi repülőterén.

Egységesítik a BKV-buszok színeit 

Az egységes színre azért van szükség, hogy egyértelműen azonosíthatók legyenek. A Budapesti Közlekedési Központ  hozzátette, az átszínezés nem jár extra költségekkel.

Helycserés támadás az Andrássy úton 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn megkezdte az Andrássy út belső szakaszán a forgalmi rend átalakítását. A munkák eredményeként helyet cserél a parkolósáv és a kerékpársáv az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, közölte a BKK.

Van okunk szégyenkezni 

- ismerte el Vitézy Dávid BKK-vezető pénteken egy konferencián, Budapest közlekedéséről szólva. A konferenciát pedig az Idegenvezetők Világnapja alkalmából rendezték a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében „Mit hoz az újév hazánk turizmusának” címmel.

Felgyorsult a villamosközlekedés a Nagykörúton 

Februártól napi félmillió utas közlekedését teszi gyorsabbá és kiszámíthatóbbá a BKK irányításával megvalósult közösségi közlekedési fejlesztés a Nagykörúton, melynek nyomán 2 perccel rövidül a 4-6-os villamos menetideje. A forgalomtechnikai fejlesztésekből, elsősorban a lámpák villamosbarátra hangolásából álló, több mint 44 millió Ft összköltséggel megvalósult beruházás – amelyből 40 millió forint európai uniós támogatás – közvetlen célja, hogy javítsa a közösségi közlekedés versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben. A villamosok sűrűbben (csúcsidőben óránként 28 helyett 30 alkalommal), és egyenletesebben is közlekednek majd a Nagykörúton februártól, közölte lapunkkal a BKK.

Felkerülnek a kőkonzolok a Margit hídra 

Megkezdődött a kőkonzolok elhelyezése a Margit híd mindkét oldalán. A munkák miatt február 5-ig, vasárnapig több alkalommal kisebb forgalomkorlátozásokra kell számítani a hídon az autósoknak, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak, tájékoztatta lapunkat a Budapesti Közlekedési Központ.

Szigorúbb szabályozás a budapesti taxiközlekedésben 

2012 januárjától a Budapesti Közlekedési Központ látja el a Fővárosban a taxiközlekedéssel, taxiállomások üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, mellyel egyidejűleg szigorodik a budapesti taxizás feltételrendszere.

Új feladatok 2012-től a BKK hatáskörében 

A Fővárosi Közgyűlés döntései alapján 2012. január 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központ látja el a fővárosi főutak és műtárgyak, illetve tömegközlekedési útvonalak kezelését, Budapest összes útján a forgalmi rend kialakításával, a jelzőlámpa-rendszer fenntartásával kapcsolatos feladatokat, a tömegközlekedési kezelői feladatokat (menetrend-módosítások és viteldíj-változások döntésre előkészítése), a taxiközlekedéssel kapcsolatos szervezési feladatokat, a taxiállomások üzemeltetését, a várakozó helyek fenntartását és üzemeltetését, valamint a teherforgalmi behajtási hozzájárulások – önkormányzat nevében történő - kiadásával kapcsolatos egyes közszolgáltatási feladatokat. A BKK hatáskörébe tartoznak a Főváros tulajdonában álló belvárosi főutakon a parkolással kapcsolatos közfeladatok is, tájékoztatta lapunkat a BKK.

Taxisdemonstráció: a főváros álláspontja 

A fővárosi taxisszervezetek követeléseivel kapcsolatban közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, amelyben kifejtik, hogy az augusztus végén abbamaradt egyeztetést hamarosan folytatják az érintettekkel.

Megszűnik a BKV monopóliuma 

Egy előminősítői pályázat kiírásával a Budapesti Közlekedési Központ elindította a budapesti buszközlekedés átszervezését; a BKK tájékoztatása szerint a buszüzemeltetésben megszűnik a BKV monopóliuma, a verseny eredményeként alacsonyabb költségek, új buszok és hatékonyabb üzemeltetés lehet az eredmény.

Indul a BuBi! 

A Budapesti Közlekedési Központ megkezdi a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer, a BuBi (Budapest Bicikli) kialakítását. A BuBi olyan alternatív közösségi közlekedési szolgáltatás, amely Budapest belvárosias területein kerül kiépítésre, és mindenki számára könnyen hozzáférhető. A projekt uniós támogatási szerződésének aláírására 2011. szeptember 22-én kerül sor.

Átalakul az Andrássy úti biciklisáv 

Átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Andrássy úti biciklisávot a Magyar Kerékpáros Klubbal közreműködve - közölte a BKK hétfőn a honlapján.

Változik a ferihegyi parkolási helyzet 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszahelyezte a Liszt Ferenc repülőtéren a rendelt taxik beszállópontjait a parkolóból a terminálok elé - közölte a BKK kedden.

A turisták is megnyalják a tíz ujjukat 

Amint a Széll Kálmán tér olyan lesz, amilyet a Főváros, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Főmterv Zrt. által választott Finta és Társai Építész Stúdióval együtt megálmodott. Addig még kell várni egy kicsit. 2014-re valósulhat meg az első foka annak a többlépcsős folyamatnak, mely a tervekben szereplő összes szépet és jót valóra váltja. Mindenesetre a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én dönt a koncepciótervről Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján.

Budapest Airport: nyugtalanító a taxis helyzet 

A Budapest Airport (BA) rendkívül nyugtalanítónak tartja a helyzetet a repülőtéri taxidrosztok jövőjét illetően. A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) nagyon kevés ideje maradt arra, hogy aláírja a város Tömegközlekedési Megállapodását, amely – a taxi szolgáltatást is beleértve – a magyar főváros közlekedési rendszerének kérdéseit tisztázná és felügyelné - közölte a Turizmus Online-nal a BA.

Mi lesz veled taxidroszt? 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint felmondta a főváros a Budapest Airporttal 2006-ban taxiállomások üzemeltetésére kötött szerződést, ami automatikusan öt évre meghosszabbodott volna, ha március 25-ig nem bontják fel.

Százmilliós megtakarítás a BKV-nál 

A Fővárosi Közgyűlés által 2010. október 27-én elfogadott bérpolitikai irányelvek alapján a fővárosi közszolgáltató cégeknél korábban megkötött munkaszerződéseknél, mindkét fél beleegyezése esetén, bércsökkentésre kerülhet sor - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Fővárosi Önkormányzat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!