Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Minden rendezvény életében eljön az a pillanat, amikor kinövi a régi kereteket, egy kicsit szépül, bővül, más perspektívából közelíti meg önmagát és azt, amit nyújtani szeretne.

A fókuszban azok az egyébként külön-külön is fontos elemek állnak majd, amelyek elengedhetetlenek a jobb életminőséghez, egy derűsebb, egészségesebb, elégedettebb élethez.


Fotó: Avasi Kvaterka

A szervezők szeretnék megmutatni, hogy az Avas, a történelmi pincesorok nem csupán a szórakozásra alkalmasak, hanem az aktív tevékenységek helyszínül is kiválóan szolgálhatnak. Legyen az Avas ezentúl egy sziget, ahol nyugalomra, de akár önmagunkra is rátalálhatunk a városi zajban, önfeledten nevethetünk, minőségi ételeket és italokat fogyaszthatunk, mozoghatunk.

És még ennél is többet nyújthat.

Felfedezhetünk eldugott természeti kincseket, káprázatos kilátást; tanulhatunk: egymástól, egymásról; ismerkedhetünk más generációk tagjaival, akikkel egymás segítségére lehetünk, beszélgethetünk, hogy közelebb kerüljünk; megmozdulhatunk akár csak egy könnyed séta alkalmával a hegyre, akár eddig ismeretlen és új mozgásformák kipróbálásával.

Irány a „mini Bükk”, irány a természet!

2025. június 7-én, szombaton már délelőtt 10 órától várnak mindenkit a Horváth-tetőn és a Kilátó környékén egy hatalmas pikniken sportprogramokkal, gyerekprogrammal, lépcsőszámoló kihívással, zenével, finom falatokkal. A város egyik titkos gyöngyszeme, az Avasi Arborétum is kinyit, hogy elmerülhessünk a zöldben.


Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.