Programkavalkáddal indul a szezon Burgenlandban

Programkavalkáddal indul a szezon Burgenlandban 

Az ausztriai Fraknó várában kézműves vásárral és gyerekprogramokkal, Lakompakon (Lackenbach) faültetési gyerekprogrammal, a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban vonósnégyes-napokkal kezdődik az idei szezon, de mindegyik helyszínen húsvéti programokkal is készülnek majd a szervezők - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Burgenland mindig tud újat nyújtani

Burgenland mindig tud újat nyújtani 

Bár azt hinnénk, mindent tudunk Sopronról vagy Burgenlandról, a szakmának is mindig tud újat nyújtani ez a régió, főleg, ha helyi szakemberek segítenek bemutatni a talán még kevésbé ismert turisztikai attrakciókat.
Van már osztrák tartomány teljesen adatvezérlelt turizmussal

Van már osztrák tartomány teljesen adatvezérlelt turizmussal 

Ausztriában elsőként Burgenland teljesen digitalizálta turisztikai információs rendszerét.
Így gondolnak a szállodák a vendégekre Burgenlandban

Így gondolnak a szállodák a vendégekre Burgenlandban 

Az elmúlt szezonban Burgenland Turisztikai Hivatala (Burgenland Tourismus) egyedi korona-biztosítást kínált a helyi turisztikai szolgáltatásokat igénybe vevő vendégeknek. Folytatják a gyakorlatot - írja a GD Consulting.
Néhány éven belül kiszáradhat a Fertő-tó

Néhány éven belül kiszáradhat a Fertő-tó 

Burgenland munkacsoportot nevezett ki a helyzet kezelésére, de a krízis elhárításához a magyar társszervek segítségére is szükség lehet.

Turisztikai helyzet most, a szomszédoknál 

Update helyzetjelentés Ausztriából, a GD Consulting összeállítása alapján. A bécsi székhelyű cég igyekszik első kézből összegyűjteni a magyar turisztikai szakma (utaztatás, szállásadás, vendéglátás, fürdők, államigazgatás) számára releváns piaci információkat.
Zavaróak az ingázók: lezárták az utakat

Zavaróak az ingázók: lezárták az utakat 

Burgenland megtiltotta a motorok és személyautók forgalmát a Magyarországot Ausztriával összekötő 60 határátkelő közül 35 helyen - írja az osztrák Heute.at nyomán az index.
Télen-nyáron Ausztria

Télen-nyáron Ausztria 

Az Österreich Werbung budapesti képviselete workshopot rendezett 2018.09.20-án, csütörtökön, a Radisson Blu Béke Hotelben. Az eseményen Vorarlberg tartományon kívül Ausztria összes tartománya megjelent: Bécs, Burgenland, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Tirol, Karintia, Salzburg és Stájerország is.
Fürdött már szénavirágban Ausztriában?

Fürdött már szénavirágban Ausztriában? 

Nyárindító rendezvényt tartott az Österreich Werbung április 27-én, ahol egy kellemes estét tölthettek el a vendégek, és átélhették, milyen egy ausztriai kiruccanás.

Ősszel nyarazunk 

Hagyományosan ősszel jelennek meg az Österreich Werbung (ÖW) szervezésében azok az osztrák turisztikai szolgáltatók, akik nagyon várják a következő nyár magyar vendégeit.

Ausztria: ötcsillagos kerékpárút, Vespás piknik és a 690 kilométeres túraút 

Különleges helyszínen, különleges ételekkel fogadta az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal (ÖW) a sajtó képviselőit április 9-én, csütörtök este.

Ruefa partnerek találkozója Kismartonban 

Burgenlandi partnertalálkozóra invitálta a RUEFA Utazási Iroda 2014. szeptember 21-én, pénteken a partnerirodák 35 képviselőjét, hogy oldott hangulatban ismerjék meg egymást, és cseréljék ki tapasztalataikat.

Bormámor, bringatúrák és zenekavalkád az élvezetek régiójában 

Burgenlandban is beköszöntött az ősz, ami változatos fesztiválokat hozott az osztrák régióba.

Kékfrankosföld megmutatta 

Burgenlandot varázsolták egy estére a Gozsdu DiVinoba a Katona József Színház színészei és Miss KK street art művész. A helyi termelők, a régióból érkező borász és a burgenlandi sztárséf a tartomány gasztronómiai különlegességeit mutatták be a kulináris kalandozás során, hogy bebizonyítsák: Burgenland az élvezetek régiója. 

Olimpiai bajnokokkal futhat Magyarországról Ausztriába 

A természet szeretetére, a mozgás örömére és az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a szeptember 27-én és 28-án Magyarországon és Ausztriában rendezendő Bike Run Fest nemzetközi futóverseny és kerékpártúra.

Burgenland, Fertő-tó és Aida egy csapásra 

Különleges nyári kirándulást szervez a Pannonia Program- és Utazási Iroda a Várvidék és a Fertőtáj UNESCO világörökségi címmel kitüntetett nevezetességeihez, az igazi ínyencséget pedig a szombat esti operaelőadás jelenti.

Élményekben gazdag kalandok Burgenlandban 

Hat természeti park és egy határon átnyúló Nemzeti Park a Fertő tóval, Európa legnyugatabbra fekvő szikes tavával – ez Burgenland, a „másik” Ausztria.

Kulináris híd lencséből, hegyi szénából 

Ausztria és Magyarország történelme, kultúrája és gasztronómiája ezer szálon kötődik egymáshoz. Néha azért nem árt ezt a kapcsolatot megerősíteni. 

Két keréken Burgenlandban 

Milyen újdonságokkal várja Burgenland az idei évben is a kerékpáros turistákat? Milyen előnyökkel jár a klubtagok számára a Burgenland és a Magyar Kerékpárosklub között született együttműködés? Milyen velocipéddel, stepperbike-kal vagy YikeBike-kal közlekedni? - mindez kiderült az osztrák tartomány és a kerékpárosklub pénteki sajtótájékoztatóján.

Osztrák-magyar kerékpáros projekt indul 

Nyertes lett a CYCLING AT-HU Grenzenloses Genussradeln = Határtalan Kerékpáros Élmény című határon átnyúló kerékpár-turisztikai pályázat.

Osztrák-magyar határ: fő a biztonság! 

Közös programot indított a vasúti átkelők biztonságának javítására Nyugat-Magyarország és Burgenland - jelentették be szerdán Kismartonban (Eisenstadt).

Kibővített kulturális- és konferenciaközpont Kismartonban 

A napokban átadták Kismartonban (Eisenstadt) a kibővített és felújított kulturális központot.

Sopronba is átnyúlik a burgenlandi műemléki séta 

Az idén először Sopronra is kiterjesztették az osztrák műemlékvédelmi nap burgenlandi rendezvényeit a magyar Műemlékvédelmi Hivatallal együttműködésben.

Közös marketinggel az egész éves szezonért 

Két burgenlandi fürdőhely Bad Tatzmannsdorf és Frauenkirchen azon munkálkodik, hogy náluk az idegenforgalmi főszezon ne érjen véget a nyár elmúltával, hanem egész évben tartson. 

Kétnyelvű útjelző táblákat helyeztek ki Burgenlandban 

Kétnyelvű közúti útjelző táblákat helyeztek ki a burgenlandi magyar, illetve horvát népcsoport lakta kétnyelvű településeken a módosított kisebbségi törvény alapján - jelentette hétfőn az osztrák közszolgálati rádió (ORF) a honlapján.

Stegersbach: a turizmusra alapoznak 

A magyar határhoz közel lévő, alig két és félezer lelkes, burgenlandi Stegersbach  (Szentelek) sokáig a hátrányos helyzetű települések közé tartozott. 

Sonnentherme: újranyitás szombaton 

Három hónapos szünet után szombaton teljesen megújulva fogadja a vendégeket a lutzmannsburgi fürdő. Erre az eseményre külön attrakciókkal, akciókkal készül Burgenland egyik legnépszerűbb spa-ja, a Sonnentherme.

Nádasdy-kastély: szálloda lesz a magtárból 

Az egykori Nádasdy-kastély magtárát alakítja át szállodává a burgenlandi Drassburgban, (magyar nevén Darufalván) egy német vállalkozó.

Rágyúrnak a Burgenland márkanévre 

A Burgenland Tourismus a tavalyi sikeres év után az idén szeretné még tovább növelni a tartományba látogató vendégek, illetve az általuk a térségben eltöltött vendégéjszakák számát.

E-bike paradicsom Dél-Burgenlandban 

A kiváló programoknak, valamint az elektromos kerékpároknak is köszönhetően a turisták mind inkább felfedezik Burgenland déli részét is. 

Repülőhalak a Fertő-tónál! 

A közelmúltban nyitotta meg újra kapuit a Family Park Neusiedler See.

Sikeres a burgenlandi kulináris sorozat 

Nagy érdeklődésre talált a hagyományos őrvidéki ételeket bemutató rendezvénysorozat, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület új programja - számolt be róla az osztrák rádió burgenlandi magyar szerkesztősége.

Szállás a szőlőskertek közepén, fakockákban 

Álmodni – pihenni – élvezni az életet. Rövidebben és frappánsabban talán nem is lehetne jellemezni egy a dél-burgenlandi szőlőskertek közepén, a Feriendomizil Ratschens Wohnothek-ban eltöltött üdülést.

Védett természeti érték lesz az őstőke 

Hivatalosan is felveszik Ausztria védett természeti értékeinek listájára azt az ötszáz éves burgenlandi szőlőtőkét, amely a zöld veltelini fajta egyik ősének egyetlen ismert példánya.

Egy nap a szomszédokkal 

Egy nap a szomszédokkal mottóval Magyar Napot tartanak szombaton az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt).
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!