Van már osztrák tartomány teljesen adatvezérlelt turizmussal

Ausztriában elsőként Burgenland teljesen digitalizálta turisztikai információs rendszerét.

Idén január elsejétől Ausztriában egyedülő módon Burgenland tartomány teljesen digitális alapú vendégregisztrációs rendszert vezetett be, amelyet komplex módon integrált a regionális és tartományi turisztikai információmenedzsmentbe. Mostantól Burgenlandban napi gyakorlat az adatalapú digitális turizmusirányítás, amely minden értékesítési csatornát, a statisztikai hivatalokat és a döntéshozókat egyszerre szolgálja ki valós idejű információval - írja a GD Consulting.

A 136 település közel 1400 szállásszolgáltatóját rekordidő alatt integrálták a digitális adatszolgáltató és vendéginformációs rendszerbe. A szolgáltatók képzését és a több hónapos próbaidőt is beleszámítva alig fél évet vett igénybe a teljes tartomány turizmusforgalmának digitalizációja – ismertette az innovatív és úttörő projekt részleteit a TAI osztrák szaklapnak Didi Tunkel, a Burgenland Tourismus ügyvezető igazgatója.

A Feratel szoftver felhasználásán alapuló rendszer okos megoldást biztosít a vendégek utazási okmányának, útlevelének digitális beolvasására is. A komplex rendszer gombnyomásra szolgáltat információt, mind települési, térségi és tartományi szinten a szálláshelyek kapacitás-kihasználtságáról a vendégmix összetételről. Az adadvezérelt turizmusmenedzsment teljes körű kiépítése érdekében párhuzamos fejlesztésként digitalizáltak Burganland tartomány turisztika élménykártyáját, a Burgenland Card-ot is, amelyet a vendégek a szálláshelyre való bejelentkezéssel automatikusan megkapnak. Tapasztaltok szerint a turisztikai kedvezménykártya 1-2 nappal hosszabbítja meg a vendégek átlagos tartózkodási idejét.


Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger

Horvátországnál soha ilyen meleg nem volt még az Adriai-tenger 

Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában

Ételmérgezéssel szállítottak kórházba magyar turistákat Romániában 

A  Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.
A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme

A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme 

Tenger, hegyek, napsugarak - e három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert. És a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.