E-bike paradicsom Dél-Burgenlandban

A kiváló programoknak, valamint az elektromos kerékpároknak is köszönhetően a turisták mind inkább felfedezik Burgenland déli részét is. 

Burgenland nagyon népszerű a kerékpáros turisták körében. Az tartomány északi részén épült, jórészt sík vidékeken kanyargó utak kevésbé teszik próbára biciklistákat. Különösen kedvelt a Fertő tó környéke, ahol, ha úgy gondolják, akkor hajóra is szállhatnak kerékpárjukkal. A dimbes-dombos Dél-Burgenland viszont helyenként még az edzett kerékpárosok és túrázók számára feladja a leckét. Ez a körülmény korábban sokakat visszatartott az egyébként természeti látványosságok sorát kínáló hangulatos vidék felkeresésétől.

Ezen a helyzeten kívánt változtatni két burgenlandi vállalkozó, amikor létrehozta az elektromos kerékpárkölcsönző hálózatát. A dél-burgenlandi térség frekventált pontjain - Bad Tatzmannsdorftól, Stegersbachon, Deutsch Schützenen át, Jennersdorfig - tíz kölcsönzőben már több mint száz e-bike, s nyolcszáz kilométernyi kerékpárút áll a biciklis turisták rendelkezésére. Az e-bike nem helyettesíti az emberi erőt, csak segít az embert próbáló emelkedők leküzdésében. Ez is mozgásra késztet, mert amennyiben a kerékpáros nem tekeri a pedált, akkor nem működik az elektromos motor sem. Ez lehetővé teszi az aktív, de nem megerőltető mozgást az idősebbek, valamint a kevésbé jó erőnléttel rendelkezők számára.

Az e-bike hamar nagyon népszerűvé vált a Dél-Burgenlandba látogatók körében, akik számára szállással kombinált többnapos programcsomagokat kínálnak a helyi termékek előállítóit tömörítő Ein Stück vom Paradies mozgalommal együttműködve. A napi kölcsönzési díj egy része a helyi termékeket előállítóknál levásárolható.

A célpontok között pedig olyan helyek szerepelnek mint például a kukmirni Lagler Brennerei és Wellness Hotel, amely egy pálinkafőzdével kombinált szálloda. Itt a vendégek megfőzhetik saját pálinkájukat is. A Deutsh Schützen- i szőlőhegyen a Wachter WieslersRatschen étteremben finom ételeket és borokat, mellette pedig szálláshelyeket is kínálnak. Bad Tatzmansdorfban pedig a helyi termékek boltja mellett a praliné manufaktúrában tekinthetnek be a gyártási folyamatba az érdeklődők, akik aztán a fárasztó kerékpározás után megmártózhatnak a nemzetközi fürdő vízében is.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.