Élményekben gazdag kalandok Burgenlandban

Hat természeti park és egy határon átnyúló Nemzeti Park a Fertő tóval, Európa legnyugatabbra fekvő szikes tavával – ez Burgenland, a „másik” Ausztria.

Burgenland Európa egyik leglenyűgözőbb tájegysége, sokszínű kultúrák és nyelvterületek, különböző klímaövezetek, valamint eltérő flóra- és faunarégiók izgalmas ötvözetével egész évben várja a kikapcsolódni és felfedezni vágyó természetbarátokat.

A Nemzeti Park és a természeti parkok vezetői és szakértői minden tudásukkal és tapasztalatukkal, illetve vezetett túrákkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. Akár madármegfigyelő túrák a Fertő tónál, amely több mint 300 madárfajnak ad életteret, akár egy kenutúra a „vad” Burgenlandon keresztül, egy séta 20 méteres magasságban, kirándulás a mocsárvidéken a zickentali mocsári ökrökhöz, vagy egy bortúra a legendás Uhudler bor termővidékére – remek lehetőség Burgenland felfedezésére, hozzáértő vezetők segítségével. Mindezt a burgenlandi házigazdák remek ajánlatcsomagjai teszik még csábítóbbá, amelyek többsége egész évben foglalható.


Szafari a Fertőzugban – családi túrák az érintetlen természetben

A St. Martin termálfürdő és szálló (St. Martins Therme & Lodge) a környék egyik legszebb pihenőhelyévé nőtté ki magát, és a gyakorló túrázók számára kedvelt kiindulóponttá vált. A vendégeket a sokszínű Fertőzug-szafarik során a St. Martin hozzáértő erdészei, diplomás biológusok, geológusok és természetpedagógiai szakemberek kísérik és osztják meg velük tapasztalataikat. Minden évszak sajátos természeti élményeket és turisztikai érdekességeket tartogat. Az erdei túzok látványos tavaszi párzása éppolyan élmény lehet, mint a téli állatnyom-keresés – a régió lenyűgöző bepillantást enged az érintetlen természet csodáiba.

A St. Martin erdészei utat mutatnak

A melegebb évszakokban a természetbarátoknak lehetőségük nyílik különböző állatok, mint például szürkemarha, vízi bivaly, fehér szamár vagy a föld utolsó vadlovainak, a Przsewalskij-lovak nyomait követni, vagy az itt honos 330 madárfaj példányait megfigyelni. De ugyanilyen izgalmas lehet éjszaka egy látcsővel a csillagos eget kémlelni, vagy éjjellátó készülékkel felfedezni a éjfekete tájat. Ezenkívül horgásztúrák, grillezés a Zicksee közelében, valamint élmény-szafari és nádkenu építése is szerepel régió kínálatában.

Üdülés vízen és vízközelben

A hétköznapok szürkesége elől elmenekülni, időt szánni önmagunkra, hagyni, hogy kényeztessenek… A Thermenwelt Burgenland ajánlataival, e csodás tájegység közepén jóval egyszerűbb könnyednek, szépnek és egészségesnek lenni. Vagy éppen annak maradni, például egy egészségkúra keretében.

Wellness-, egészség- és üdülési ajánlatok sokasága csábítja a pihenésre vágyókat. Az idilli Dél-Burgenland lélegzetelállító csöndjében éppúgy kikapcsolódhat, mint a világörökség tagjai sorába tartozó Fertő tó, Fertőzug grandiózus tájain.

Csodás ajánlatokkal várja vendégeit a négycsillagos Thermen- & Vitalhotel, a Vitalhotel Simon és az AVITA Ressort Bad Tatzmannsdorfban, a St. Martins-Therme & Lodge Frauenkirchenben és a Privathotel Schmidt Mörbischben.

Lenyűgöző vízi élmények, exkluzív szaunavilágok élénkítik a testet és lelket. Szépségápolás és szabadidős programok, a golfozástól a kerékpározásig egészítik ki az ajánlatokat. Mindezt Burgenland rafinált gasztronómiai remekei és az egyik legrégebbi egészség-elixír, a zamatos burgenlandi vörösbor koronázza meg!

A Fertő tónál, amely Közép-Európa legnyugatabbi és egyben Ausztria legnagyobb tava, 320 négyzetkilométeren várnak fantasztikus élmények a turistákra: vitorlázás, szörfözés, kite-ozás, stand up paddle és persze úszás és sok minden más is kipróbálható. A tó átnyúlik az országhatáron is, ami természetesen csak növeli az ajánlatok sokszínűségét.

Gondtalan üdülés: Burgenland családok számára

Kaland kicsiknek, kikapcsolódás a nagyoknak, kiváló kínálat és kimagasló attrakciók – ez a „Best for Family” üdülés Burgenlandban, amely a világ egyik leginkább gyermekbarát régiója. A kínálatban: fantasztikus családi szállodák és Ausztria egyetlen baba termálfürdője! Évi 300 napsütéses nap és pompás természeti kulisszák könnyítik meg, hogy a családi üdülés Burgenlandban biztosan sikerrel járjon.

Engedje magát kényeztetni Ausztria legjobb családi szállodáiban, otthonos panzióiban és a romantikus falusi szálláshelyeken. A sokszínű Burgenlandban bármi megtörténhet: hat természeti park és a Fertőzug Nemzeti Park kínálnak egyedülálló felfedező túrákat. Öröm és izgalom itt együtt jár, akár a gólyák megfigyelésénél, akár egy kenutúra, vitorlázás vagy szörfözés alkalmával, de csodás élményt ígér a Familypark és a Gyermekopera is. A termálfürdőkben és uszodákban is kitombolhatják magukat kicsik és nagyok egyaránt az óriás csúszdán vagy a vadvízi csatornán.

A babákra és kisgyermekekre a speciális szolgáltatást nyújtó „Gólyafészkek” várnak – elsősorban a közép-burgenlandi Sonnenlandban. A „Best-for-Family” házigazdái tudják: ha a gyermekek elégedettek, akkor a szülők is jól vannak és jöhet a közös kikapcsolódás!

Sonnentherme Lutzmannsburg: családi paradicsom babáknak, gyerekeknek és szüleiknek

A gondtalan gyermekkacagás a szülők számára a legszebb jutalom. A Sonnentherme Lutzmannsburgban pontosan ezt a kacagást célozták meg. A Baby Worldben a babáknak és kisgyermekeknek egy egész élményvilág áll a rendelkezésére. A sekély babamedencében szüleikkel együtt fedezhetik fel a víz szépségeit. A kisgyerekek itt próbálgathatják először a csúszkálást a Quaxi és a Flipper csúszdán, de óriási élmény számukra a „Bubble Pool”, a speciális pezsgőfürdő is.

Szívmelengető élmények várják az apróságokat a baba- és gyermekszaunában és gőzfürdőben, valamint a bébizuhanyban is. Természetesen szakavatott közreműködők kíséretében. A vízi kalandok után az édesanyák zavartalanul vonulhatnak vissza a szoptató és pelenkázó „kaptárba”. És persze a pancsolás éhessé tesz, ezért a babakonyhában a szülők által hozott finomságok - beleértve a cumisüveg tartalmát is - nyugalomban elfogyaszthatóak. Itt a mobilitásra is gondoltak: babakocsik és járássegítők várják kis gazdáikat a kölcsönzőben.

A határtalan csúszdakaland a Speed World berkeiben lenyűgöz kicsit és nagyot egyaránt. A sláger az „XXL Monster ride”, amely 270 méteres hosszúságával Ausztria leghosszabb csúszdája, amelyen az óriás „úszógumik” segítségével akár 3 személy is lecsúszhat. A gyermekek között a titkos tipp az „Air racer”, amelyen egy egyes tömlővel igen sebesen lehet a mélybe csúszni. Több mint 1000 négyzetméteres vízfelülettel büszkélkedhet a Fun World, ahol némi bátorságra is szükség lehet a hullámfürdőben és a vadvízi csatornában.


A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme

A nyár egyik legjobb úti célja: a Balkán gyöngyszeme 

Tenger, hegyek, napsugarak - e három tényező, így együtt, egyből leveszi a lábáról az embert. És a Kotori-öbölben ezekből busásan bőkezű a természet.
Velence megduplázná a városi belépődíj árát

Velence megduplázná a városi belépődíj árát 

2025-től az egynapos utazásra szóló jegy 10 euróra emelkedik a legforgalmasabb napokon.
Különleges helyszínen az Aida

Különleges helyszínen az Aida 

Lélegzetelállító helyszínen látható Verdi klasszikusa, az Aida.
Az esőzés félbeszakította Szlovákia legismertebb nyári zenei fesztiválját

Az esőzés félbeszakította Szlovákia legismertebb nyári zenei fesztiválját 

Ledőlt a nagysátor, többen megsérültek.
Öt legjobb túraútvonal - Törökország történelmi úti céljaival

Öt legjobb túraútvonal - Törökország történelmi úti céljaival 

Kiváló túraútvonalak az Égei-tengertől a Földközi-tengerig és Közép-Anatóliáig, amelyek elvezetik a turistákat Anatólia évezredes történelmébe.
Megnyílt a világ első Nyakkendő Múzeuma

Megnyílt a világ első Nyakkendő Múzeuma  

Zágráb újabb látványossággal gazdagodott, június 26-án megnyitotta kapuit a világ első Nyakkendő Múzeuma.
Vörös riadó és utazási káosz az Etna kitörése miatt

Vörös riadó és utazási káosz az Etna kitörése miatt 

Az elmúlt 24 órában jelentősen megnőtt a 3300 méter magas vulkán tevékenysége.
Tűz a világhírű francia katedrális tornyában

Tűz a világhírű francia katedrális tornyában 

A közösségi médiában közzétett képeken jól látszik, hogyan lángol az épület tetején lévő állványzat.
Súlyos vízhiány a népszerű olasz nyaralóhelyen - bezárja kapuit a turisták előtt

Súlyos vízhiány a népszerű olasz nyaralóhelyen - bezárja kapuit a turisták előtt 

Agrigento környékén nincs elég vízük ahhoz, hogy a nyári melegben biztosítsák vendégeik számára a WC használathoz vagy a zuhanyozáshoz szükséges vízmennyiséget.
Budapest Európa  top10 igazán állatbarát fővárosa közt

Budapest Európa top10 igazán állatbarát fővárosa közt 

Ha tökéletes kikapcsolódásra vágyik kutyájával ezen a nyáron, akkor a szerelem városa lehet a megfelelő hely.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.