A Flamenco után a Körszállót is bérbe adja a Danubius

A Flamenco után a Körszállót is bérbe adja a Danubius 

Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, mely hazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége a hagyományos szállodai üzemeltetés helyett az épület hosszútávú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról. A bérbe vevő hibrid működéssel kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként nyitja meg újra az épületet - tájékoztatta lapunkat a Danubius Hotels.

Vízilabda bajnokok fogadták az első vendégeket a Danubius szállodákban 

Végre országszerte látogathatóak a szálláshelyek az üdülésre vágyó magyarok örömére. Ez alkalomból a Danubius Hotels a most megnyílt vidéki szállodáiba érkezőket bajnoki fogadtatással várta: az első vendégek a pólós aranycsapat legendás tagjaival, Kiss Gergellyel, Szécsi Zoltánnal vízilabdázhattak a szállodai medencékben.
Igazgatóváltások Danubius szállodák élén

Igazgatóváltások Danubius szállodák élén 

Bencze Gábor, a Danubius Hotels Gellért, Astoria és Erzsébet szállodák klaszterének igazgatója 2020. augusztus 1-től nyugállományba vonul. Feladatait győri kolléga veszi át.
Szabó Áron az MTÜ után a Danubiusnál folytatja

Szabó Áron az MTÜ után a Danubiusnál folytatja 

Varga Csabát nevezték ki a Danubius Hotels Emberi erőforrások igazgatójának 2020. április 1-től.Helyére a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel klaszterének élére érkezik Szabó Áronaz MTÜ-től.
Díjeső a Danubius-nak a Gastro&Hotel Design Awardon

Díjeső a Danubius-nak a Gastro&Hotel Design Awardon 

„Az év HotelDesign terasza” a Danubius Hotel Helia terasza lett, a „JAB - Legszebb vendégszoba” különdíja a Hilton Budapesté. November 14-én adták át a Gastro&Hotel Design Award díjait a legkiválóbb belsőépítészeti megoldásokat megvalósító vendéglátó- és szállodaipari szereplőknek.
Eddigi legjobb hónapját zárta a Danubius Magyarországon

Eddigi legjobb hónapját zárta a Danubius Magyarországon 

A Danubius szállodaüzemeltető vállalat havi árbevétele az elmúlt hónapban meghaladta az 5 milliárd forintot. Ezzel a Danubius rekordot döntött: 2019 augusztusa a Danubius Hotels Group fennállásának legeredményesebb hónapja volt Magyarországon.
Új nemzetközi gyógyhotel brand született

Új nemzetközi gyógyhotel brand született 

Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája, köztük öt kiemelkedő magyarországi hotel szeptember 9-én az új Ensana márka alatt egyesült.
Új marketing és kommunikációs igazgató a Danubius-nál

Új marketing és kommunikációs igazgató a Danubius-nál 

Az ügynökségi és megbízói tapasztalatokkal is rendelkező vezető feladata, hogy integrált szemlélettel, megfelelő kommunikációs rendszerek kialakításával és új platformok alkalmazásával erősítse a Danubius márkát, amely teljes meg újulás előtt áll.
Kinevezések a Danubius értékesítési szervezetében

Kinevezések a Danubius értékesítési szervezetében 

Július közepével két fontos változás is történt a Danubius Hotels Group értékesítési szervezetében. Faluhelyi Judit, a balatonfüredi Hotel Marina és Annabella értékesítési és marketing igazgatói pozíciójából a Danubius Hotel Flamenco és Budapest sales csapatába igazolt, pozícióját a balatoni szállodákban Schneider Petra vette át, aki a Danubius Hotel Bükből érkezett.
11 új szobával bővült a Hilton Budapest

11 új szobával bővült a Hilton Budapest 

A Danubius Hotels Group tulajdonában álló szálloda immáron 333 szobával várja vendégeit. Az új dunai panorámás szobák és lakosztály kialakításakor az exkluzív vendégélmény nyújtását tartották szem előtt. A Hilton Budapest teljeskörű felújítása során a belsőépítészeti tervezést korábban a London Design Award arany díjával is jutalmazták.

Eladta a Gellért Hotelt a Danubius 

A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlan - befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról. Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke elmondta, hogy a vállalat nehezen hozta ezt a döntést, hiszen a Danubius stratégiája alapvetően a növekedésre és beruházásokra épül.

A szakma bemutatása - választás előtt állóknak 

Ismét izgalmas tapasztalatok és gyakorlati jótanácsok várták a tanulókat a Danubius Szakmai Titkaink Éjszakáján, ahol az egyes szakmák kiválóságainak vezetésével pillanthattak be a szállodalánc működésének titkaiba.

Szállodaigazgatói kinevezések a Danubius Hotels Groupnál 

2019. június elejétől átalakul a Danubius Hotels Group büki, sárvári és pöstyéni Health Spa Resort Thermia Palace szállodájának vezetése.

Forradalmasítja a rendezvényszervezést a Danubius 

A Danubius Hotels tíz budapesti szállodájában látványos és interaktív 360 fokos panorámatúra keretében tekinthetünk be a Danubius szállodák belső és külső tereibe egy egyedülálló alkalmazás által. A fejlesztés a rendezvényszervezőket segíti és inspirálja, akik részletes információkat, látványterveket és pontos adatokat is kapnak a kiválasztott helyszínek adottságairól.

Hivatalosan is megnyitott a Danubius legújabb szállodája 

Február 17-én ünnepélyes keretek között avatták fel a Danubius 22. házát.

Új emberi erőforrások igazgató a Danubius Hotels Group központjában 

2017. július 17-től Dévényi Flóra Kornélia tölti be a Danubius Hotels Group emberi erőforrások igazgatói pozícióját.

A Danubius szállodalánc nyerte a CMA-t 

A Danubius Hotels Group győzedelmeskedett, de négy arannyal nagy nyertese volt a versenynek az Adamsky a Special Effects Mediával közösen is. A szerdai díjátadó után egy workshopot is tartottunk az Anker't-ben, öt prezentáció a cikk alatti dobozból le is tölthető.

Nyert a Danubius a Medical Travel Awards-on 

Nívós nemzetközi díjjal jutalmazták a Danubius pöstyéni Irma Gyógyfürdőjét.

Új operatív igazgató a Danubius Zrt.-nél 

Szabó Szabolcs személyében május 15-től új központi üzemeltetési igazgató kezdi meg munkáját a Danubius Zrt. vezetésében.

Itt az Y-generáció a turizmus-vendéglátásban 

A képzési lehetőségeket tartják a legfontosabbaknak munkahelyi ösztönzők között a magyarországi turizmus-vendéglátásban dolgozók, valamint a területen tanuló diákok – derül ki a Danubius Hotels Group és az Employ Your Brand hr-kommunikációval foglalkozó szakportál közös kutatásából. A szektorban mind a szakmai továbbképzések, mind a nyelvi képzések iránt jelentős igény mutatkozik, ugyanakkor az utóbbiaknak a tanulók valamivel nagyobb jelentőséget tulajdonítanak. A folyamatos szakmai fejlődés fontosságát a kutatás elemzői szerint mindenekelőtt az Y-generáció térnyerése magyarázhatja, amelynek tagjai versenyképességük zálogaként tekintenek a képzésekre, ami ösztönzőleg hat az idősebb generációkra is.

Csapatban a Radisson Blu Béke vitte a pálmát 

A háromnapos, március 5-7. között tartandó rendezvénynek idén is a Hotel Hungaria City Center adott otthont.

Stratégiai partnerség az UNICEO-val 

A Danubius Hotels Group partnerségre lépett az UNICEO-val, az egyetlen, a vállalatoknál rendezvényekért felelős, vezető döntéshozókat tömörítő nemzetközi közösséggel

Danubius a fenntartható fejlődésért 

A Danubius Hotels Group papírtextilből készült táskák megvásárlásával segít megkímélni a környezetet és a Tükörben a Világ című kiállítást támogatja.

Danubius szakmai továbbképzés az Annabellában 

2016. április 20-22. között ismét a balatonfüredi Hotel Annabellában került megrendezésre a Danubius Hotels Group nagy hagyományú továbbképzése. Az idei évben a szállodai emeleti üzletvezetés (Housekeeping) és a Műszak is képviseltette magát a szakács, cukrász, pincér és szállodai földszinti üzletvezetés (portások, recepciósok) szakmái mellett, így a rendezvény 4+2 szakmássá lett.

Szabályozási és finanszírozási kérdések a Turisztikai Csúcstalálkozón 

A március 5-én, az Utazás kiállításon megtartott rendezvény célja a turizmus kormányzati, önkormányzati, ágazati civil, felsőoktatási, kutatási világának és a vállalati szereplőinek közös gondolkodása.

A pécsi Nádor Szálló sorsára juthat a Palatinus is? 

Egyelőre úgy tűnik, a pécsi szállodákkal nincs szerencséje a Danubius Hotels Groupnak: sem a tulajdonukban lévő Nádor Szálló, sem a Hotel Pátria nem üzemel, a cégcsoport vezérigazgatója szerint pedig a Palatinus számára is nehézséget okoz a térség vergődő turizmusa.

44 év munka után nyugdíjba vonul a szállodai szakember 

Sokan ismerik a szakmában Kovács Pált, a budavári Hilton public relations igazgatóját, aki 44 év munka után holnaptól nyugdíjba vonul.

Felvásárolná a Danubius Nyrt. részvényeit a CP Holdings 

Az aktuális tőzsdei árfolyamhoz képest jelentős felárral vásárolná fel a CP Holdings a Danubius Hotels Nyrt. részvényeit, ajánlata jegybanki jóváhagyásra vár. 

A világ nem elég – James Bond Party a Hilton Budapestben 

A Danubius Hotels Group hagyományos partnerpartiját ezúttal a budavári Hiltonban rendezte, melynek közösségi terei – a recepció, a lobby, a lobby bár és az executive lounge - teljes átalakításon estek át. 

Mire számít 2015-ben a Danubius Hotels Group? 

A Turizmus Online cikksorozatának következő részében Kovács Balázst, a Danubius Hotels Group értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a 2015-ös célokról, kihívásokról és a tervezett marketingtevékenységről.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!