A szakma bemutatása - választás előtt állóknak

Ismét izgalmas tapasztalatok és gyakorlati jótanácsok várták a tanulókat a Danubius Szakmai Titkaink Éjszakáján, ahol az egyes szakmák kiválóságainak vezetésével pillanthattak be a szállodalánc működésének titkaiba.

A tavalyi évben kiadónk, a PPH média Üzlet és Pszichológia című lapjának HR KOMM Award aranydíjját nyerte el a program. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetőn idén is megnyitotta kapuit a Danubius Hotels Group az általános és középiskolás diákok előtt. Április 12-én a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, valamint a Danubius Hotel Gellért és a Hilton Budapest színfalai mögé tekinthettek be az érdeklődők.

A Danubius hotelei a pályaválasztás előtt álló fiataloknak lehetőséget nyújtottak a különböző szállodai munkaterületek, - úgymint vendéglátás, cukrászat, front office, recepció valamint spa és wellness - megismerésére. Az érdeklődőket a különböző helyszíneken, más-más részterületeken keresztül, különféle interaktív feladatok segítségével kalauzolták a szállodák világában. A Danubius Hotels Group idén elnyerte Az év munkáltatója címet is, így a Szakmák Éjszakáján érkező fiataloknak megmutathatták azt is, hogy milyen egy kiemelkedően munkavállaló-barát dolgozói környezet és mitől válik igazán szerethetővé ez a szakma.

Az érdeklődés idén is nagy volt, ami nem véletlen, hiszen a turizmus-vendéglátás a szak- és felsőoktatási képzések aranycsapatába tartozik. A töretlen népszerűség hátterében többek között az áll, hogy a szegmens sokszínű, szerteágazó és dinamikusan fejlődő, mindemellett a fiatalok a versenyképes fizetést és az inspiráló munkakörülményeket is szem előtt tartják. A rendezvényen 2016 óta minden évben többen vesznek részt, 2018 óta ez a szám az ötvenezret is meghaladja. A program célja az érdeklődés felkeltése a szakképzés iránt.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.