A szakma bemutatása - választás előtt állóknak

Ismét izgalmas tapasztalatok és gyakorlati jótanácsok várták a tanulókat a Danubius Szakmai Titkaink Éjszakáján, ahol az egyes szakmák kiválóságainak vezetésével pillanthattak be a szállodalánc működésének titkaiba.

A tavalyi évben kiadónk, a PPH média Üzlet és Pszichológia című lapjának HR KOMM Award aranydíjját nyerte el a program. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetőn idén is megnyitotta kapuit a Danubius Hotels Group az általános és középiskolás diákok előtt. Április 12-én a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, valamint a Danubius Hotel Gellért és a Hilton Budapest színfalai mögé tekinthettek be az érdeklődők.

A Danubius hotelei a pályaválasztás előtt álló fiataloknak lehetőséget nyújtottak a különböző szállodai munkaterületek, - úgymint vendéglátás, cukrászat, front office, recepció valamint spa és wellness - megismerésére. Az érdeklődőket a különböző helyszíneken, más-más részterületeken keresztül, különféle interaktív feladatok segítségével kalauzolták a szállodák világában. A Danubius Hotels Group idén elnyerte Az év munkáltatója címet is, így a Szakmák Éjszakáján érkező fiataloknak megmutathatták azt is, hogy milyen egy kiemelkedően munkavállaló-barát dolgozói környezet és mitől válik igazán szerethetővé ez a szakma.

Az érdeklődés idén is nagy volt, ami nem véletlen, hiszen a turizmus-vendéglátás a szak- és felsőoktatási képzések aranycsapatába tartozik. A töretlen népszerűség hátterében többek között az áll, hogy a szegmens sokszínű, szerteágazó és dinamikusan fejlődő, mindemellett a fiatalok a versenyképes fizetést és az inspiráló munkakörülményeket is szem előtt tartják. A rendezvényen 2016 óta minden évben többen vesznek részt, 2018 óta ez a szám az ötvenezret is meghaladja. A program célja az érdeklődés felkeltése a szakképzés iránt.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.