44 év munka után nyugdíjba vonul a szállodai szakember

Sokan ismerik a szakmában Kovács Pált, a budavári Hilton public relations igazgatóját, aki 44 év munka után holnaptól nyugdíjba vonul.

A 67 éves szakembertől megtudtuk, hogy nem búcsúzik a szakmától, társadalmi megbízatásait továbbra is ellátja.

Kovács Pál pályafutását a „legendás” Duna Intercontinentalban kezdte. Hat évvel később, a budavári Hilton megnyitásakor lépett be mai munkahelyére, ahol hatféle pozíciót töltött be az elmúlt évtizedek során. „Head cashierként kezdtem, aztán sales manager lettem, voltam sales executive, director of business development, végül director of public relations” – sorolta a beosztásokat Kovács Pál.

A szakember munkája mellett az érdekvédelemben is dolgozik, ami egy véletlennek köszönhetően alakult így. Mint megtudtuk, részt vett az újkori magyar történelem első sztrájkjának megszervezésében, amikor a Hilton Hotel tervezett privatizációja ellen léptek fel a dolgozók. Tagja lett a sztrájkbizottságnak, majd megválasztottak a Danubius szakszervezet elnökének, ezt a pozíciót egészen a múlt hétig töltötte be.

A Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet (VISZ) nemzetközi ügyekért felelős társelnöke, tagja a Danubius felügyelőbizottságának. 1997 óta a nemzetközi porondon is képviseli a magyar turizmusban dolgozó munkavállalókat: Brüsszelben a Turizmus Ágazati Bizottságban, Kovács Istvánnal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége titkárával együtt.

Kovács Pál idén március 15-én megkapta a Magyar Gazdaságért Díjat a nemzetgazdasági minisztertől. A szakember szakszervezeti pozícióit megtartja, ugyanakkor a jövőben friss nagypapaként is bemutatkozik.

A Danubius Hotels 400 dolgozója a múlt hétvégén 15 sportágban megszervezett Danubius Olimpián búcsúzott el Kovács Páltól. Nem mellesleg ennek az eseménynek is ő volt a főszervezője.


Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.