44 év munka után nyugdíjba vonul a szállodai szakember

Sokan ismerik a szakmában Kovács Pált, a budavári Hilton public relations igazgatóját, aki 44 év munka után holnaptól nyugdíjba vonul.

A 67 éves szakembertől megtudtuk, hogy nem búcsúzik a szakmától, társadalmi megbízatásait továbbra is ellátja.

Kovács Pál pályafutását a „legendás” Duna Intercontinentalban kezdte. Hat évvel később, a budavári Hilton megnyitásakor lépett be mai munkahelyére, ahol hatféle pozíciót töltött be az elmúlt évtizedek során. „Head cashierként kezdtem, aztán sales manager lettem, voltam sales executive, director of business development, végül director of public relations” – sorolta a beosztásokat Kovács Pál.

A szakember munkája mellett az érdekvédelemben is dolgozik, ami egy véletlennek köszönhetően alakult így. Mint megtudtuk, részt vett az újkori magyar történelem első sztrájkjának megszervezésében, amikor a Hilton Hotel tervezett privatizációja ellen léptek fel a dolgozók. Tagja lett a sztrájkbizottságnak, majd megválasztottak a Danubius szakszervezet elnökének, ezt a pozíciót egészen a múlt hétig töltötte be.

A Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet (VISZ) nemzetközi ügyekért felelős társelnöke, tagja a Danubius felügyelőbizottságának. 1997 óta a nemzetközi porondon is képviseli a magyar turizmusban dolgozó munkavállalókat: Brüsszelben a Turizmus Ágazati Bizottságban, Kovács Istvánnal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége titkárával együtt.

Kovács Pál idén március 15-én megkapta a Magyar Gazdaságért Díjat a nemzetgazdasági minisztertől. A szakember szakszervezeti pozícióit megtartja, ugyanakkor a jövőben friss nagypapaként is bemutatkozik.

A Danubius Hotels 400 dolgozója a múlt hétvégén 15 sportágban megszervezett Danubius Olimpián búcsúzott el Kovács Páltól. Nem mellesleg ennek az eseménynek is ő volt a főszervezője.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.